Po pewnym czasie przebywania na forum przyszedł czas i na mnie, by zaprezentować swoje zdjęcia. Wczoraj byłem na Starówce i porobiłem troche zdjęć. Oto pierwsze z nich-makro. Robione E-330 z Industarem 61L MC. (Będą też i streetphoto)
1. Kwiatek
Po pewnym czasie przebywania na forum przyszedł czas i na mnie, by zaprezentować swoje zdjęcia. Wczoraj byłem na Starówce i porobiłem troche zdjęć. Oto pierwsze z nich-makro. Robione E-330 z Industarem 61L MC. (Będą też i streetphoto)
1. Kwiatek
Fajna otchlan wyszla, tylko jeszcze jakby krawedzie ostre byly... i bez plamy na dole. Mimo tego "wciągające zdjecie".
Peniek242: krawedzie sa ostre moim zdaniem.
Ja juz z bratem dyskutowalem o tym zdjeciu, ale moze przeleje swoje mysli w literkiPrzede wszystkim podoba mi sie GO na tym zdjeciu. Jest niesamowita i, jak juz Peniek242 pisal, zdjecie wciaga, wlasnie dzieki niej. Widac tez, jak przepieknie rysuje Industar. Stary, ale jary
Zywe barwy, dobrze skadrowane, gustowna ramka (
). Jesli chodzi o bledy, to jedyny, jaki mi przeszkadza, to pomaranczowa, nieostra plama w PD. Szkoda, ze tam jest, bo odciaga uwage.
Pzdr
Dzieki za komentarze. Jeśli chodzi o plame, to miałem wrażenie, że zdjęcie będzie zbyt puste bez niej, ale pewnie bardziej ją powinienem rozmazać.
Bardzo fajne, wciąga![]()
A teraz kolejne zdjątko makro. Tym razem większe zbliżenie.
2
Żadnych komentarzy? Szkoda. Teraz wrzuce kolejne-może ktoś się zainteresuje. Pewnie już część widziałą w miare podobny kadr u Suchara. Info-to to samo miejsce. Moje było pierwsze
3 Na skraju
Moim zdaniem nie wyostrzyles kwiatka po zmniejszeniuPierwsze lepsze, drugie to taka kontynuacja na temat tego samego motywu, aczkolwiek mniej udana. Natomiast numer 3 mi sie bardzo podoba. Cialbym tylko ciuteczke z lewej strony, by golab byl bardziej w mocnym punkcie. Wtedy kompozycja by sie "domknela".
Pzdr
Dzieki. Tak, zgadza sie-nie wyostrzylem. A co do ostatniego to chciałem, żeby cały cień został i z tego wyszło, że gołąb jest troche "przesunięty".Zamieszczone przez suchar
Mi sie z tej trojki podoba 1 - super kadr i kolory, gdyby nie ta kolorowa plama w tle to bylo by rewelacyjne makro z klimatem. Tak to mamy bdb makro z klimatemlekka nieostrosc platkow mi osobiscie nie przeszkadza - nie zauwaza jej sie patrzac na to zdjecie.