Strona 8 z 30 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 299

Wątek: Freelensing

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    taztazie, jak to robisz, że masz taki stabilny obszar nieostrości? U mnie zaraz za obszarem względnie nieostrym błyskawicznie robi się tak nieostro, że tylko szum zaburza jednolity pudding pikseli.
    Przymykasz mocno przysłonę czy odsuwasz obie strony obiektywu od korpusu?
    Obiektyw bez żadnej przejściówki gołe M42, najczęściej obiektyw z jednej strony dotyka mocowania olkowego, po przeciwnej stronie około 1 cm od korpusu. Samo ułożenie obiektywu to w górę i bok dla uzyskanie skośnej płaszczyzny ostrości . ostrość na nieskończoność a przysłona to maksymalnie 5,6. Jutro sprawdzę z heliosm. M42 bez przelotki w olku, skręcony na nieskończoność nie ma w ogóle ostrości.
    Ostatnio edytowane przez taztaz ; 4.06.11 o 00:21
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    też kiwam obiektywem gołym bez przejściówki bo chyba inaczej nie da się wyostrzyć na nieskończoność. Ale prawdopodobnie to efekt bardziej domkniętej przysłony. U mnie prawie zawsze to 1,8 albo max 2,8. Muszę spróbować bardziej przymykać.
    Ale po Twoich łódkach przed wrzuceniem czegoś nowego będę musiał zapodać coś dla kurażu
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Odp: Freelensing

próbowałem wykorzystać freelensowo Pentacona w Tatrach. Śmiesznie dość to wychodzi.
    Natknęłiście się możę gdzieś na freelensowe zdjęcia "pejzażowe" albo jeszcze lepiej górskie?? Jesli nie to na następną wyprawę zakładam czerwony krawat pioniera (oczywiście z windstoperem )

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Nikt nic nie freelensuje?
    Ja w niedzielę na warszawskim miniplenerze coś pstryknąłem. Nie jestem przekonany co do obróbki. Ale takie pomazane wolę niż ostre nasycone efekty miniaturki.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rowery.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	362,1 KB
ID:	54469

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Kurcze,przeczytalem -piersi.Mysle sobie-gdzie on lazi i narzeka na nudne zycie.Do czego to ta fotografia moze czleka doprowadzic.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

A mnie prócz samych fot, bardzo podobają się reakcje ludzi, jak taki człek widać coś foci, a obiektyw mu się wygina, w lewo, prawo, góra, dół. leszcz wytrzeszcza oczy i dwie reakcje występują: kurczę - myśli leszcz - jakiś spec obiektyw!(jeśli nie posiada aparatu) i jeśli posiada: zaczyna szukać tej "funkcji" u siebie! .
    Czasem występuje trzecia reakcja: kiwanie z politowaniem głową "taki ładny aparat popsuł".
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    A mnie prócz samych fot, bardzo podobają się reakcje ludzi, jak taki człek widać coś foci, a obiektyw mu się wygina, w lewo, prawo, góra, dół. leszcz wytrzeszcza oczy i dwie reakcje występują: kurczę - myśli leszcz - jakiś spec obiektyw!(jeśli nie posiada aparatu) i jeśli posiada: zaczyna szukać tej "funkcji" u siebie! .
    Czasem występuje trzecia reakcja: kiwanie z politowaniem głową "taki ładny aparat popsuł".
    Panie ! Obiektyw panu dynda !

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Ano! Prawie jak nasz Szczeciniasty(czytaj wieprz, albo wcale nie czytaj) focił bicyklistę, ten omal się nie wyrżnął, gdy zauważył jak fotografowi obiektyw się wygiął.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dzuiko
    Mieszka w
    (z)Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Ano! Prawie jak nasz Szczeciniasty(czytaj wieprz, albo wcale nie czytaj) focił bicyklistę, ten omal się nie wyrżnął, gdy zauważył jak fotografowi obiektyw się wygiął.
    Saboor`ze : wygł się, wygł !

Dbajmy jednakowoż o poprawność językową.
    Ostatnio edytowane przez Dzuiko ; 9.09.11 o 15:02

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dzuiko Zobacz posta
    Saboor`ze : wygł się, wygł !
    No jo! Wiginoł sie kiejby miałki był, kta gmiok !

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów