Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 299

Wątek: Freelensing

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Freelensing

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    żyje ale nie widzi obiektywów. Bardzo lubiłem ten dziwny aparat.
    To teraz masz prawdziwą maszynę do freelensingu.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

hades, to jakbyś żonie impotenta powiedział, że ma maszynę do romantycznych spacerów i kolacji przy świecach.

Giń paskudo!
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

W tej sytuacji żona ma dwie możliwości. Może wyleczyć obecnego lub szukać innego. To test jej oddania i wytrwałości.

Tobie wytrwałości nie brakuje. Sam zresztą przyznałeś, że lubisz ten dziwny aparat. Na pewno uda Ci się go wyleczyć i nabierze on ochoty do wielostykowej współpracy z uzupełniającymi go obiektywami.

---------- Post dodany o 01:18 ---------- Poprzedni post był o 01:15 ----------

Ps. Swoją drogą spacer to okazja do freelensigu, a kolacja to dobre zakończenie tegoż. A fotografowanie przy świecach... bajka.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

żyje ale nie widzi obiektywów. Bardzo lubiłem ten dziwny aparat.
    To ciekawe co napisałeś.
    Używałem 3 korpusów do freelensu (E1, E510 i E30), 3 różnych obiektywów i takie rzeczy tam wtykałem, że strach ale nigdy nie zdarzyło mi się dotknąć styków (chyba) i zrobić zwarcia. Może to kwestia sposobu trzymania obiektywu? A może Twoja awaria nie ma z tym nic wspólnego? Próbowałeś resetu?
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Gdzioś w sieci trafiłem na info, że Panasoniki są szczególnie wrażliwe na zwieranie styków.
    Ale z drugiej strony na tym Lumiksie wcześniej frilensowałem innym obiektywem i było OK, więc może to wiąże się z przewodnictwem elektrycznym farby, którą jest pomalowany obiektyw. Muszę kupić jeszcze trochę lumiksów i zrobić jakieś testy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Fajne. Niektóre bardzo podobne do siebie, widać podobne pomysły na fotkę. Do tego polskie nazwiska też się pojawiają

PS.
    To odnośnie tego "duzo dobra" było. W miedzyczasie parę postów doszło.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

obiektywem pożyczonym od adamabiega próbowałem coś wyfreelensować na zlocie w wodociągach.
    Nazwa:  łańcuch.jpg
Wyświetleń: 182
Rozmiar:  576,8 KB

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Ehh, albo się już nikomu w tonie chce bawić albo moja nadaktywność w tym wątku wystraszyła wszystkich

Dziś wieczorem prawie kebab
    Nazwa:  Kab.jpg
Wyświetleń: 159
Rozmiar:  285,6 KB

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

To z wodociągów przeoczyłem - fajne. Swoją drogą ten motyw był popularny, bo co chwila ktoś przy tych łańcuchach focił
    "Prawie kebab" jakoś mniej ciekawy. Może gdybym był głodny?
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Podoba mi się to zdjęcie z łańcuchami. Fajnie rozciągnięta głębia ostrości na długości łańcucha.
    Ehh, albo się już nikomu w tonie chce bawić albo moja nadaktywność w tym wątku wystraszyła wszystkich
    Ani jedno ani drugie. W końcu to Twój wątek więc aktywność wskazana. A jak chodzi o freelensing to niestety na to trzeba czasu. Poza tym doszedł jeszcze jeden czynnik. Prawie każdy aparat ma tryb "miniatura", bardziej powszechne stały się też zabawki z mniej lub bardziej skuteczną funkcją "krzywienia i wykręcania".
    Aby w tym momencie odróżnić prawdziwy efekt freelensowy od oszałamiających poczynań procesora trzeba wznieść się na wyższy poziom niż tylko "mikro koparki na mikro budowie"
    Teraz trzeba trochę więcej pomyśleć nie tylko nad samym kadrem ale i nad rozkładem głębi, nad rozmyciami i ich kształtem oraz gdzie wpuścić trochę "dzikiego" światła.
    Myślałem, że uda mi się w długi weekend gdzieś wyjść na chwilę i samemu poplątać się po lesie ze szpejami a tu wygląda na to, że będę miał cały czas młyn.
    bezbagnetowiec z mianowania

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów