Ależ nieziemskie stwory pokazujesz...![]()
Ależ nieziemskie stwory pokazujesz...![]()
Za Agą - podobają się nieziemsko![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo fajne fotki Przemku, widzę że OM-D i 60tka sprawują się doskonale.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Wow, robi wrażenie. Pięknie wyszedł.
The question is, who cares?
Rewelacyjne zdjęcia.
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie.
Warto było poczekać na OM-D E-M5 ale już widzę, że nie jest łatwo opanować trudną dla mnie sztukę fotografii makro. Zbieram różne zabawki i będę pilnie trenował na basenie![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Już kiedyś w tym poście prezentowałem wycinki wężowideł basket stars (Gorgonocephalidae). Tym razem wziąłem sobie do serca radę by nie pchać się w nocy ze szkłem makro i przymierzyłem do nich z MZD 12-50. Te zwierzęta zamykają się po oświetleniu ich białym światłem. Niestety latarki obecnie są bardzo mocne i wystarczy jeden nurek machający latarką w prawo i w lewo by pozamykać wszystkie tez zwierzątka w okolicy. Ja używam czerwonego filtru na latarce i zwierzątka zamykają się dopiero po pierwszym strzale z lamp błyskowych. Natomiast pojawił się nowy problem. W EVF w E-M5 obraz wygląda jak z kamera termowizyjnej, trzeba się do niego przyzwyczaić.
basket stars
Ten okaz z kolei był tak czarny, że połknął całe światło
Na koniec inne podobne w zachowaniu zwierzęta feather stars, z polskim nazewnictwem mam problem bo niby są to Liliowce (Crinoidea) ale angielskojęzyczne źródła raczej podają, że liliowiec to odmiana przytwierdzona do podłoża a te są całkiem ruchliwe. Będę jeszcze to badał.
Piękne zdjęcia i każde do galerii powinno polecieć![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
fantastyczne zdjęcia. Przedostatnie najbardziej mi się spodobało.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra