Dodam jeszcze na + dla E-30 możliwość ustawienia ogniskowej dla obiektywów manualnych w celu zsynchronizowania ze stabilizacją w body dla tych obiektywów.
Dodam jeszcze na + dla E-30 możliwość ustawienia ogniskowej dla obiektywów manualnych w celu zsynchronizowania ze stabilizacją w body dla tych obiektywów.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witam !
Bardzo lubie Olka... ale do rejestrowania szybkich i dynamicznych akcji
pomyslalbym o
Canon 7D - 8 kl/s i sensor APS-C 18 Mpix
Nikon D300 - 8 kl/s i sensor APS-C 12 Mpix
Tutaj chodzi o CIAGLA i szybka prace AF-a z trafnym przewidywaniem
przez uklad pomiarowy odleglosci celu w momencie wyzolenia migawki.
Canon i Nikon maja najbardziej wydajne algorytmy do tej roboty.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
no tak, ale autor wątku napisał, że nie chce się rozstać ze szklarnią olka więc myśli o E-systemie... z tego co widziałem w jego galerii to nie miał problemu z rejestrowaniem szybkich i dynamicznych akcji i bez problemu sobie radził z AFem w E510... owszem te puszki co podałeś są lepsze od E30 ale czy na prawdę warto zmieniać cały system jeżeli ten mu odpowiada i (co widać) wyśmienicie go czuje?
Skupmy się na drugiej części pytania, na co zwrócić uwagę przy kupowaniu E30 lub E3 z drugiej ręki... sam nie pomogę ale jestem ciekaw opinii innych... pozdro!
Miałem E-30, mam E-3(jeszcze) i szczerze powiem, że gdybym miał wybrać między dwoma powyższymi, zdecydowanie wybrałbym E-3.
Fakt, że E-30 ma kilka bajerów, których E-3 nie posiada, ale z kolei daje pełne uszczelnienia i świetną ergonomię(jak ktoś już pisał, można obsługiwać nie odrywając oka od wizjera). Oczywiście to moja opinia i wybór należy do Ciebie.
O/N
Nie dajmy się zwariować. Ciężko mówić o przewadze któregoś z nich. Jeżeli chodzi o sport, to co by nie wybrał różnica w stosunku E-510 będzie naprawdę duża. Przy tak zbliżonych jakościowo produktach wybór sprowadza się w zasadzie do rzutu monetą .....
BTW przy E-30 większą wagę przywiązywałbym do przebiegu niż w E-3, E-30 łatwiej będzie dostać choćby na końcówce gwarancji. Napisz może jeszcze jakie masz obiektywy - to tak w kwestii uszczelnień E-3.
Autor wątku pyta zdecydowanie jak facet E3 czy E30 a paru z Was wyskakuje jak Filip z konopii Nikon albo Canon.
Do autora. Chcesz fotografować z przodu nadjeżdzające samochody? Zablokuj sobie ostrość w punkcie w którym będziesz łapał obiekt a AF zostaw sobie na panoramowanie itp. Co do wyboru między E3 i E30 to się nie wypowiem bo ich nie znam ale nawet E520 którą mam daje radę w sporcie. Pewnie wybrałbym uszczelniane E3 ale nie wiem czy masz szczelne szkła.
E-3 jest jeszcze dostępny gdzieniegdzie - www.ceneo.pl + E-3 i masz.
Eee to trochę inaczej wpisałem w Google. Jakąś kiepską wyszukiwarkę tam mają.
Olympus E-3 body
http://www.ceneo.pl/959505
http://www.ceneo.pl/951030