Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 116

Wątek: E - 620

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Może dlatego że on tylko zdajesie w UK był dystrybuowany? W Lechistanie to egzotyka

Dla mnie podświetlane przyciski to nie był ani zbędny ani bajer.
    dla mnie tak i może przydaje się na początku gdy nieznasz aparatu ale po czasie przestaje być potrzebny a dopłacać za coś takiego wedle uznania . Sprawdzałeś ebay coś takiego znalazłem http://cgi.ebay.pl/OLYMPUS-SLR-DIGIT...#ht_3111wt_992

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    Sprawdzałeś ebay coś takiego znalazłem http://cgi.ebay.pl/OLYMPUS-SLR-DIGIT...#ht_3111wt_992
    Po co miałem sprawdzać? Swoje E-620 sprzedałem i nie odczuwam potrzeby powrotu do tego body. Gdybym jednak chciał wiem gdzie szukać, bez obaw.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    ale to nie do pana panie romanie tylko do autora wątku .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    ale to nie do pana panie romanie tylko do autora wątku .
    to było do mnie Nie sprawdzałem e600, tak jak wcześniej mówiłem, z używanymi, czy odnawianymi jak ten z podanej aukcji trochę się boję, chyba że będzie naprawdę tanio. Licytacje niektóre wyglądają fajnie, obserwuje je, ale jak się zakończą - zobaczymy.

Podjechałem dziś do Gorzowa i poodwiedzałem kilka sklepów, Pomacałem chyba wszystko co mi polecaliście, udało się uruchomić tylko trzy aparaty(w sklepach nie było naładowanych baterii) i po macanku już kilka odpadło, a po uruchomieniu...
    • Gdybym miał patrzeć tylko przez pryzmat sprawności i szybkości LV, to SONY i nikt nie ma z nim najmniejszych szans Porównywałem bezpośrednio Sony alpha 580 i Canon 600D - oba nowe, oba mają odchylane ekraniki, oba cenowo jeszcze jeszcze, ale u Sonego działa wszystko jakby szybciej, a LV jest po prostu takie jakie powinno być. W Canonie nie dość, że działa wolniej niż w kompaktach, to jeszcze często mi się gubił i ostrzył sam nie wiem gdzie.
    • Obudowa i wygoda obsługi, tutaj wszystkie polecane przez was są dość duże, ja przyzwyczajony do malutkiej E410 jak zobaczyłem na żywo D90, a580, Eos600D, Kx, czy Kr - trochę się zdziwiłem,wiedziałem że są większe, ale aż tak? Jednak z tych wszystkich najbardziej pasowało mi body Sony. Jakoś najlepiej leży w łapach i łatwo mi było trafić w te guziki które chciałem, reszta mniej mi pasowała - natomiast a55 czy a33 są jakby zbyt malutkie, ciężko było je obsługiwać.
    • po takich pierwszych spotkaniach 3 stopnia mogę stwierdzić, że jeśli miałbym zmienić system, to na SONY, świetnie działające LV, tanie obiektywy, dobre, nowe i wygodne BODY to zalety - wada jest jedna - przegrzewanie się matryc
    • nigdzie nie ma Olka, ani jednego; Miałem ciekawą rozmowę z Panem z fotojokera, który sprawdzał, czy mają cokolwiek od Olka na stanie i zaskoczony powiedział, że już nic nie mają z lustrzanek, wg niego, Olki się bardzo dobrze im sprzedają, może coś po świętach będzie

Szkoda, że nie było Olka, gdybym mógł go wziąć w łapy, sprawdzić jak działa, jak wypada LV - byłbym przynajmniej przekonany, na co polować.

W tej chwili, mój wybór to:
    • Olek E620/E30 - jeśli trafi się okazja go sprawdzić, to albo potwierdzę, albo odrzucę
    • Sony Alpha 580

Teraz została obserwacja aukcji oraz ceneo i wyprzedaży, może gdzieś spotkam Olka, żeby go podotykać, to też ułatwi sprawę. Jeśli ktoś jeszcze mógłby coś dodać na temat tej pary(Olek 620 vs Sony A580) słucham

Pozrawiam i Wesołego Alleluja, Rafał
    Ostatnio edytowane przez RafS ; 23.04.11 o 11:44 Powód: ort

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    "Dobre" D7000+N70-300 i zamiotles wszystko co tu sie w watku pojawilo.
    Juz nie pisze o d300s czy innnym 7d do kanuna bo to nieco wiecej kosztuje.

pozdro

p.s. W przyrodzie nie ma kompromisow, niestety.

ps.1. A dlaczego nie rozwazasz opcji ze statywem, super szklem i konwerterem?
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 23.04.11 o 12:10
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

Pomysl takze o oferowanych szklach do puszek i jak to wypada
    w efekcie koncowym.

Mocna strona Olka to szkla dokladane do body i ich bardzo
    dobra jakosc optyki co od razu daje niezle mozliwosci
    rejestracji obrazu.

Ostatnio bylem zdziwiony, ze w EPL-1 + m.Z 14-42 ze obiektyw + puszka
    wyciaga zaskakujaco duzo + wysoka jakosc obrazu z zestawu
    za okolo 1400 zl.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RafS Zobacz posta
    ...u Sonego działa wszystko jakby szybciej, a LV jest po prostu takie jakie powinno być. W Canonie nie dość, że działa wolniej niż w kompaktach, to jeszcze często mi się gubił i ostrzył sam nie wiem gdzie.
    Szybkość AF w Canonach w trybie LV jest fatalna. To obecnie najgorsze puszki na rynku pod tym względem. Sony i mikrusy tutaj rządzą.

...przyzwyczajony do malutkiej E410 jak zobaczyłem na żywo D90, a580, Eos600D, Kx, czy Kr - trochę się zdziwiłem,wiedziałem że są większe, ale aż tak?
    Puszki serii E-4xx były wyjątkowo małe i trudno znaleźć lustrzankę konkurencji choćby nieco zbliżoną rozmiarami (aczkolwiek K-r, 1100D czy 600D lub D5100 to też nie olbrzymy, nie przesadzajmy). Ale jeśli chcesz mieć porządny teleobiektyw, lepiej mieć ciut większą i cięższą puszkę z lepszym gripem. E-4xx był świetlny do małych zoomów i stałek, ale wygoda użytkowania z większymi obiektywami była kiepska.

Miałem ciekawą rozmowę z Panem z fotojokera, który sprawdzał, czy mają cokolwiek od Olka na stanie i zaskoczony powiedział, że już nic nie mają z lustrzanek...
    Nie wiem, co go tak zaskoczyło. Olek oficjalnie już nie produkuje lustrzanek, oprócz pożegnalnej limitowanej edycji E-3. Jeśli jeszcze pojawiają się gdzieś w sklepach, to są to ostatnie partie z zapasów magazynowych.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W tej chwili, mój wybór to:
    • Olek E620/E30 - jeśli trafi się okazja go sprawdzić, to albo potwierdzę, albo odrzucę
    • Sony Alpha 580

Teraz została obserwacja aukcji oraz ceneo i wyprzedaży, może gdzieś spotkam Olka, żeby go podotykać, to też ułatwi sprawę. Jeśli ktoś jeszcze mógłby coś dodać na temat tej pary(Olek 620 vs Sony A580) słucham

Pozrawiam i Wesołego Alleluja, Rafał
    [/QUOTE]

Spróbuj zaglądnąć również gdzieś do MM, czasem coś jeszcze może leżeć. Sam ostatnio kupiłem E-30 z gwarancją i fakturą za 2400 pln.
    Alleluja

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta

ps.1. A dlaczego nie rozwazasz opcji ze statywem, super szklem i konwerterem?
    hmm... rozważam, ale z podanych rozwiązań, wydają mi się najbardziej sensowne właśnie te przeze mnie podane, oto dlaczego:

Dobre szkło to około 3000zł, jesli wspomniana przeze mnie wcześniej Sigma może być tak nazwana, albo 4000zł na olkowego 50-200 bez swd, konwerter używany widziałem za 1500 na allegro, także jest to i tak dość drogie rozwiązanie.

Jeśli obiektyw sigma lub olkowy dałby możliwość na wykonanie zdjęć z E410(choć to śmiesznie będzie wyglądać) bez statywu to już by był poważny argumeny za, jesli nie, to i tak trzeba lepszej puszki.

jeśli informacje na forum, że 70-300 ze stabilizacją w puszce bez statywu można robić zdjęcia z czasami dłuższymi niż 1/100 to myślę, że byłoby ok

Zestaw E620 + 70-300 plus to co mam, zakończyłoby moje inwestycje w sprzęt foto na ładnych pare lat(co najmniej 5) - potem wszystko sie może zmienić.

Cytat Zamieszczone przez alvent Zobacz posta

Spróbuj zaglądnąć również gdzieś do MM, czasem coś jeszcze może leżeć. Sam ostatnio kupiłem E-30 z gwarancją i fakturą za 2400 pln.
    Alleluja
    Zaglądałem do Gorzowa, tam nie ma nic Olkowego, poza m4/3
    Podjadę jeszcze do Szczecina, może tam cos mają.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie wiem, co go tak zaskoczyło. Olek oficjalnie już nie produkuje lustrzanek, oprócz pożegnalnej limitowanej edycji E-3. Jeśli jeszcze pojawiają się gdzieś w sklepach, to są to ostatnie partie z zapasów magazynowych.
    może się źle wyraziłem, to mnie zdziwiło to, że facet twierdzi, że im olki bardzo dobrze się sprzedają. Zdziwiło, bo przecież już tylko to, co w magazynie zostało można sprzedać, bo mówi sie, że Olek porzucił ten system, bo mowi się że matryce słabe, a jednak w rozmowie o kilku lustrzankach, na pytanie o Olka, facet mówi, że szybko im schodzą.

Chciałbym zobaczyć E620 na żywo i zobaczyć, czy też jest taka duża i jak leży w łapie. Sony pomimo rozmiarów było bardzo wygodne, przy pentaxie pociły mi się łapy, a Canon trochę miał dla mnie niewygodne przyciski, małe alfy 33 i 55 też dla mnie niewygodne, bo cały czas trzeba było mieć przykurczone palce.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    B-stok
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Jeżeli znasz już jeden system to wiesz czego można się po nim spodziewać .Sam mam teraz E 620 ale bawiłem się i C i N tak naprawdę jak ktoś potrafi to każdym zrobi fajne foty .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów