Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 116

Wątek: E - 620

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Ale ja nie napisalem, ze jest zle.
    Jednak majac na wydanie bez mala 4 tysie to jest wg mnie poroniony pomysl pakowac sie w ta puszke.

pozdro
    tylko, że te 4 tysiące to są po to, abym mógł mieć tele - tak na prawdę. Bo puszka to niejako konieczność, więc część idzie na puszkę, a część na obiektyw. Jak uda mi się jeszcze odsprzedać obiektywy kitowe z zestawu(bo różnica w najtańszych kompletach do samego body to 200zł, więc pewnie wezmę z obiektywami aby właśnie je odsprzedać bo chyba więcej są warte niż te 200zł) to może uda się zejść do 3,5 a pewnie jeszcze niżej.

Sama puszka, jak wcześniej pisałem sprawy mi nie załatwi, a chciałbym mieć mniej więcej to, co mam, czyli fisheye, szerokokątny uniwersalny, krótkie tele, M42 do portretów i makro, tele (najlepiej coś między 200-300mm) także wciąż najtaniej wychodzi właśnie poroniony pomysł, bo kupić muszę tylko body i pożądany obiektyw. Gdyby moja E410 miała stabilizację, to pewnie nie szukałbym nowego body, znam jej wady i wiem czego zrobić nią nie mogę, lub co jest cholernie trudne. Na używki jakoś nie bardzo się chcę rzucić, a z nowych za dużego od Olka do wyboru nie ma.

Zmiana systemu na też nie jest łatwa, dziś prawie cały dzień siedzę i szukam, czytam, porównuje... Jutro rano chcę jechać do kilku sklepów, może mają Olka i coś z konkurencji i dadzą pomacać, może to coś da.

A tak poza tym, moja dziewczyna też twierdzi, że kupowanie nowego aparatu, który wg niej nie jest prawie wcale lepszy od starego to poroniony pomysł Zresztą znacie to pewnie: "po, co Ci aparat, przecież masz":P - niestety ma tu trochę racji, bo tak jak Nyny, widzi, że wydam kasę w coś, co już jest lekko podstarzałe.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez RafS ; 22.04.11 o 22:30 Powód: kilka błędów literówek

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RafS Zobacz posta
    dla mnie E5 to już totalny odjazd, a cena jego to 6000zł - nawet na raty mnie nie będzie stać

dlaczego wg Ciebie E620 jest takie złe? przecież ma wiele wspólnego z E30
    Witam !

E-620 jak i E-30 to dobre puszki i mozna tym robic swietne foty.

http://www.pbase.com/cameras/olympus/e_620

Ludzie wstawili tam ponad: 15 000 fot z E-620-tki

Jak myslisz gdyby byl to kiepski sprzet byloby tyle zdjec z tej puchy
    na tym portalu ?

Kolega kupil za 2300 zl E-620 + dwa szkla i z tym zestawem
    moze bardzo wiele osiagnac o ile doceni to co posiada

Mozna kupic zestaw Nikona ze szklami czy Canona i tak dalej...

Wiele zalezy od tego czego Ci potrzeba i jakie masz wymagania
    i oczekiwania.

Niektorzy nie chca fotografowac lustrzankami i wola
    miec maly i lekki kompakt bo to im wystarcza do ich zdjec.

Tak wiec decyzja co kupic zalezy od Ciebie.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli chcesz mieć porządny sprzęt do fotografii przyrody, maksimum jakie da się uzyskać za te 4.000 zł, to zrób tak:

- kup obiektyw z zakresu 70-200 mm ze światłem f/2,8. Taki Tamron (tyle, że bez stabilizacji, więc warto wtedy rozważyć zakup puszki ze stabilizowaną matrycą) kosztuje 3.000 zł nówka, ale może da się w tej cenie wyrwać jakąś lepszą systemową używkę - zostanie Ci 1.000 zł;
    - sprzedaj wszystko, czego używasz teraz (tylko m42 sobie zostaw, bo dostałbyś za nie grosze) - może dostaniesz za to 1.000 zł;
    - dodaj tysiąc do tysiąca, rozbij skarbonkę, przerzuć się na suchary z marmoladą i kup taką puszkę APS-C z kitem, na jaką Ci tylko starczy kasy - byle nowoczesną.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    620 z 70-300 bylby bardzo dobrym pomyslem jakbys to wyrwal w zestawie ponizej 2 tys zl juz nie wnikam czy nowe czy uzywane.
    Reszta dywagacji nie ma sensu.

I podtrzymuje moj wczesniejszy pomysl aby nie kupowac body tylko cala kwote na statyw, szklo i konwerter przeznaczyc
    Statyw zalatwi tobie stabilizacje
    50-200 albo co lepsze 150 f/2.0 zalatwi temat przyrody
    a konwerter bedzie dopelnieniem.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli chcesz mieć porządny sprzęt do fotografii przyrody, maksimum jakie da się uzyskać za te 4.000 zł
    cały sęk w tym ,że ja nie chcę mieć sprzętu tylko do przyrody, te 4 tysiące, rozłożone na raty mają mi umożliwić doposażenie się w lepszą stabilizowaną puchę z w miarę dobrym obiektywem w okolicach 300mm. Dlatego zacząłem pisać w tym wątku, bo pomyślałem o E620 i ZD70-300mm. Wspominany przeze mnie już kilka razy kumpel ma Nikosia i szkiełko podobne cenowo do ZD70-300mm i daje rade - mi taka jakość wystarczy.

Nie mogę wszystkiego sprzedać i dać tylko na puchę + tele, dalej chcę mieć aparat do wszystkiego - ja wiem, to jest najgorszy typ człowieka któremu można cokolwiek polecić, bo chce mieć wszystko za grosze, ale tak to już jest.

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    620 z 70-300 bylby bardzo dobrym pomyslem jakbys to wyrwal w zestawie ponizej 2 tys zl juz nie wnikam czy nowe czy uzywane.
    Reszta dywagacji nie ma sensu.

I podtrzymuje moj wczesniejszy pomysl aby nie kupowac body tylko cala kwote na statyw, szklo i konwerter przeznaczyc
    Statyw zalatwi tobie stabilizacje
    50-200 albo co lepsze 150 f/2.0 zalatwi temat przyrody
    a konwerter bedzie dopelnieniem.

pozdro
    Twoje myślenie jest mi bardzo bliskie
    Zobaczę jutro jak to jest jeśli da się coś posprawdzać w sklepie i będę dalej szukał różnych ofert, kto wie, może się coś da załatwić, choć za 2 tysiące to uzyskać - to bajka

wykonałem ciekawy test cenowy na Ceneo, wrzuciłem wszystkie obiektywy tele i szukałem pierwszego taniego o jasności lepszej niż 3.5 - myśle sobie, wrócę do tego od czego się zaczęło, może to mi pomoże wybrać system i..
    ..pierwsza pojawiła się Sigma na pentaxa, ale zaraz potem ta sama na Olka, mowa o

Sigma 70-200 F/2.8 II APO EX DG M. HSM,

którą można miec za najmniej 2800 lub 3000zł, firmowy olek 55-200 2.8-3.5 kosztuje prawie 4tysiące - tak wracam w sumie znowu na pola Olympus i spółka.

Prawdą jest, że podobne do Olka ZD 70-300 o jasności 4-5.6 dla innych systemów są o wiele tańsze, są Sigmy i Tamrony, ale i tak nie uda mi się zebrać wszystkich obiektywów i body za 4 tysiące.

Jednak, czy jest sens kupować olkowe 55-200 do E410? Albo tą Sigmę? Jest o tysiąc tańsza i daje te 2.8 na całym zakresie. Czy dałoby radę używać tego na długim końcu bez statywu na pełnej dziurze?
    Ostatnio edytowane przez RafS ; 22.04.11 o 23:35 Powód: dodatkowe dane - uzupełnienie o obiektywy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    a dlaczego nikt nie poleca E600 jest to praktycznie ten sam model co E620 .Nie posiada pewnych w zasadzie zbędnych bajerów .Ja posiadam E600 już rok i oceniam go jako najlepszy aparat w tej cenie mowie o nowym sprzęcie .Kupiłem go za 280 E z kitem 14-42 polecam http://alt.olympusclub.pl/gpu3_SUPER.php?id=12852 dodaje link do galerii zdięc wykonanych tym sprzętem . Zdjęcia nie powalają ale to nie wina sprzętu http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9477 sprawdz sam jeszcze raz polecam

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    A może alternatywne rozwiązanie?
    Za 600zł kupisz Flintę Minolty 70-210 f/4 i do tego puszkę z nową matrycą A55 lub a580 i masz zestaw z mową matrycą, b.dobrą stabilizację,wysokie ISO, obrotowy ekranik bo to był wymóg jak pamiętam i sprawne LV.
    Za droższy A55z kitem i Flintą dasz ok 3300zł i masz gwarancję na 3 lata. Potem możesz dokupić Tamrona 17-50 f/2.8 za 1100 zł i tanie stałki Sam 35mm i 50mm...
    Sony w miarę dobrze współpracuje też z m42.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    a dlaczego nikt nie poleca E600 jest to praktycznie ten sam model co E620.
    Może dlatego że on tylko zdajesie w UK był dystrybuowany? W Lechistanie to egzotyka

Nie posiada pewnych w zasadzie zbędnych bajerów.
    Dla mnie podświetlane przyciski to nie był ani zbędny ani bajer.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria

odpowiedź dla Marka

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    A może alternatywne rozwiązanie?
    Za 600zł kupisz Flintę Minolty 70-210 f/4 i do tego puszkę z nową matrycą A55 lub a580 i masz zestaw z mową matrycą, b.dobrą stabilizację,wysokie ISO, obrotowy ekranik bo to był wymóg jak pamiętam i sprawne LV.
    Za droższy A55z kitem i Flintą dasz ok 3300zł i masz gwarancję na 3 lata. Potem możesz dokupić Tamrona 17-50 f/2.8 za 1100 zł i tanie stałki Sam 35mm i 50mm...
    Sony w miarę dobrze współpracuje też z m42.
    Wydaje się, że to dobre rozwiązanie, przeraża mnie tylko to, że soniacze się szbko przegrzewają, na optycznych, model A55 przegrzał się po 9 minutach filmowania(w zasadzie tam nawet przy zdjęciach się przegrzeje bo cały czas działa jakby w LV) a A580 po 10minutach. Gdyby nie ten feler, Sony byłby jednym z najatrakcyjniejszych rozwiązań, bo ma wszystko czego chciałem i tanie słoiki.

@macieknr1: O E600 nie myślałem, bo po prostu u nas nigdzie go nie ma

ta druga aukcja jest bardzo ciekawa, zobaczymy do jakiej ceny dojdzie, jak wcześniej wspominałem, używane nie są na tyle tanie, żeby warto było ryzykować, ale gdyby udało się kupić tą drugą licytację za około 1300-1400 to może bym się skusił.
    Ostatnio edytowane przez RafS ; 23.04.11 o 09:35 Powód: literówki

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów