Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: Etyczne czy nie?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Zdaje się że Eddie wylał nam na łeb kubeł zimnej wody. Fakt całe spekulacje ad. tej sprawy opierają się na domysłach. Dzięki Eddie bo już trochę się zagalopowała dyskusja. Mam nadzieję że reszta wyciągnęła podobne wnioski.

Dla Rafała Czarnego:

Załącznik 45547Załącznik 45548

To są różnice ułożenia zwłok i towarzyszących przedmiotów, ale kto to zrobił tego nie wiemy i się nie dowiemy więc przemilczmy ten fakt.
    Na prawdę gromada pstrykaczy przywodzi na myśl drapieżne ptactwo.
    pozdrawiam
    Skoro nie wiemy czy to zrobili reporterzy* to chyba wypada odszczekać te głupstwa o hienach...

* Wniosek logiczny - nie zrobili tego reporterzy, bo gdyby to zrobili to autor zdjęcia z pierwszego wątku skrupulatnie by to uwiecznił.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 13.04.11 o 13:18
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Saboor, po prostu staram się patrzeć w miarę przytomnie. Czasami obraz zaślepia naszą percepcję i chwytamy pierwszą interpretację jaka się pojawia w oparciu o skojarzenia. Nie warto, czasami lepiej popatrzeć, przemilczeć i przede wszystkim przemyśleć.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Skoro nie wiemy czy to zrobili reporterzy to chyba wypada odszczekać te głupstwa o hienach...
    Odszczekać drogi Rafale do za dużo, dla czego w/g mnie wyglądają jak żądna sensacji gromada - to moje domysły, podobnie jak to że to któryś z nich zmienił ułożenie zwłok. Ale powtarzam: to moje domysły, moje wnioski i mój osąd sytuacji.
    Pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Saboor, po prostu staram się patrzeć w miarę przytomnie. Czasami obraz zaślepia naszą percepcję i chwytamy pierwszą interpretację jaka się pojawia w oparciu o skojarzenia. Nie warto, czasami lepiej popatrzeć, przemilczeć i przede wszystkim przemyśleć.
    Prawda to! Tak więc milczę!
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 13.04.11 o 13:24 Powód: Automatyczne scalenie postów
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    ...to moje domysły, podobnie jak to że to któryś z nich zmienił ułożenie zwłok. Ale powtarzam: to moje domysły, moje wnioski i mój osąd sytuacji.
    Mam podejrzenie, że jeden z userów tego forum zdradza żonę, a drugi ma homoseksualny romans. Ale to tylko moje domysły, zostawię je zatem dla siebie.

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    ...i przede wszystkim przemyśleć.
    Święte słowa.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 13.04.11 o 13:35 Powód: Automatyczne scalenie postów
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Mam podejrzenie, że jeden z userów tego forum zdradza żonę, a drugi ma homoseksualny romans. Ale to tylko moje domysły, zostawię je zatem dla siebie.
    Juz Ci nic wiecej nie powiem.Obecales ,ze to nasza tajemnica bedzie.Uwierzylem.Jednak juz zaczeles rozgadywac,Poszukam se innego

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Juz Ci nic wiecej nie powiem.Obecales ,ze to nasza tajemnica bedzie.Uwierzylem.Jednak juz zaczeles rozgadywac,Poszukam se innego
    On tak zawsze. Myślisz, że jesteś jedyny, któremu obiecał?

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    http://www.nbwphoto.com/#/haiti/Haiti020

Może to pomoże ustalić, dlaczego ciało było w innym miejscu na różnych zdjęciach.

Oglądam http://www.nbwphoto.com/#/haiti/Haiti001 i widzę zdjęcia zwłok pod gruzami. Widzę zwłoki, które wraz z gruzem są ładowane do kontenerów. Widzę ludzi, który przez ogrom tragedii, przechodzą obok zwłok obojętnie. Widzę człowieka, który wziął krzesło, mimo że ktoś obok chwilę wcześniej za to krzesło został zastrzelony.
    Czy Ci ludzie są podli? czy są zwyrodnialcami bez ludzkich uczuć?
    Dlaczego fotoreporter, który z tą śmiercią jest na codzień tak samo jak mieszkańcy tego miejsca, ma się zachować inaczej?
    Kiedyś Capa stał sam na polu bitwy. Dziś fotoreporterów jest po prostu więcej i stoi ich 8 nad zwłokami. Naprawdę oni są gorsi tylko dlatego, że współcześnie ta grupa zawodowa jest po prostu liczniejsza?

Obraz mówi i zostaje w pamięci. Czy informacja, że zabudowa Warszawy została zniszczona w 84% w czasie II wojny światowej coś mówi naszej wyobraźni? czy bardziej przemawiają zdjęcia, na których widzimy, że nie ostał się kamień na kamieniu?
    Która informacja zostanie w pamięci - słowna wzmianka, że trzęsienie ziemi zabiło 250 tys. ludzi czy informacja, którą dostaję za pomocą obrazów?

Do mnie obraz przemawia bardziej.

I tak sobie myślę, że fotoreporterzy nie powinni dziś sobie zadawać pytania "jak blisko podejść?" tylko po co? Czy warto robić zdjęcia, żeby pokazać je ludziom, którzy i tak nic nie widzą?
    Ostatnio edytowane przez jolly ; 13.04.11 o 16:57
    Pozdrawiam, Jola

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Mirek! Edek! Chłopaki! Przepraszam!!! Choćby mnie żywym ogniem przypalali nie wysypię się, który zdradza żonę, a który...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Mirek! Edek! Chłopaki! Przepraszam!!! Choćby mnie żywym ogniem przypalali nie wysypię się, który zdradza żonę, a który...
    Rafał, Ty już może nic nie pisz, nie mów, oddychaj tylko powoli i raczej staraj się myśleć jedynie o czymś zupełnie neutralnym, bo jak Ci się wymknie...

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Mam podejrzenie, że jeden z userów tego forum zdradza żonę, a drugi ma homoseksualny romans.
    Niewykluczone, że to ten sam user.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów