było sobie życie
Dla mnie - nie. Rozumiem jednak tych, dla których to zawód i mają nieco inne spojrzenie.
Chciałem napisać że martwi ludzie są dobrze widziani w konkursach fotografii prasowej - czytam link i proszę... Swedish Picture of the Year Awards
tak już wygląda reporterka i takie zdjęcia. Im większa sensacja i im więcej krwi tym łatwiej o nagrodę. Dlatego nie przepadam za takimi konkursami czy takim typem fotografii
Ostatnio edytowane przez dobas ; 12.04.11 o 21:30
Ale co etyczne?
Szabrowanie po trzęsieniu ziemi czy zastrzelenie przez policję 15-letniej dziewczyny za kradzież jakiś obrazków?
Mam nadzieję, że nikogo nie urażę...a zresztą w tym przypadku g.... mnie to obchodzi.
Takich fotografów traktuję tak jak najgorszą odmianę paparazzich. Hieny, które gonią za sensacją i używają wszystkich możliwych metod by zapewnić sobie 5 minut sławy i rozgłosu.
Nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze ciało ułożono w odpowiedni sposób by ładnie w kadrze wyglądało.
Może jeszcze jakaś charakteryzacja?
Czy to ma coś wspólnego z reporterką? Gdzie są granice człowieczeństwa?
Nic tak nie ożywia serwisu jak "trup" niestety tak jest.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Tego tylko brakuje żeby te hieny zaczęły same "produkować" taki materiał do zdjęć
The question is: What is a Mahna Mahna?
"czy świat dowiedziałby się o wielkiej niesprawiedliwości, jaką była kara śmierci za kradzież dwóch plastikowych krzeseł i trzech obrazków?"
- Czy to był powód aby dziecko pozbawić życia ?
- Czy ten świat jest jeszcze w stanie czymś nas zadziwić ?
- ...
@!#$@ KOSZMAR!!! !@$#%$@# rasa!!! Tych gnojków powinno się leczyć!!!
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"