I nabyłem E-400. Czy w E-400 jest możliwość podglądania kadru nie tylko przez
wizjer, a również na przemian przez LCD ?. Tak jest w C8080.
I nabyłem E-400. Czy w E-400 jest możliwość podglądania kadru nie tylko przez
wizjer, a również na przemian przez LCD ?. Tak jest w C8080.
tagrab
E-400 to lustrzanka i takiej możliwości nie ma. Owszem Olympus jest pionierem we wprowadzaniu podglądu na LCD w lustrzankach ale z obecnie jest on tylko dostępny w E-330 (na odchylanym LCD) i będzie dostępny we wszystkich następnych DSLrach Olka a więc w niedługo dostępnych E-410, E-510 i następcy E-1. Nie wiem na ile Ci zależało na owym podglądzie, zdecydowane powinno się zbadać możliwości sprzętu przed zakupem. Na pocieszenie dodam, że E-400 to całkiem fajna puszeczka a taki podgląd wielu uważa za zbędny gadżet, chociaż czasem na pewno się przydaje...
noo, witamy pierwszego śmiałka który nabył E-400... oswój się nieco ze sprzętem, bo niedługo będziesz bombardowany pytaniami o jakość obrazu na wysokim ISO.
Hmm troche dziwne kupowac sprzet za tyle kasy i nie sprawdzic takiej rzeczy. Nie, w E-400 podgladu na LCD nie ma, bo to klasyczna lustrzanka bez matrycy umozliwiajacej ow podglad. Bedzie on dostepny dopiero w nastepcy, E-410, ktory ma wejsc juz niedlugo, a obecnie jest w wyprzedawanym E-330.
tagrab, jak juz oswoisz sie z puszka (i brakiem podgladu na LCD-moim, prywatnym zdaniem, nie jest to do zycia niezbedne, ale to kwestia indywidualna ), to podziel sie spostrzezeniami. Pozdrawiam i zycze udanych fotek!![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Nie jest niezbedne, ale jest bardzo przydatne. Makro, streetphoto i rozne dziwne kadry-bardzo ulatwia zycie. Oczywiscie mowie to na podstawie dosiwadczen z LV w moim E330, z uchylnym LCD. Ja rowniez czekam na wrazenia, bo malo osob ma E-400.Zamieszczone przez zigger
Pzdr i zycze wielu przyjemnych chwil z nowym aparatem!![]()