To kilka zdjęć wykonanych olympusem e-420+Helios 44m+pierścienie i łabądź to tak przypadkiem też Heliosem. Co o nich sądzicie?
To kilka zdjęć wykonanych olympusem e-420+Helios 44m+pierścienie i łabądź to tak przypadkiem też Heliosem. Co o nich sądzicie?
Ostatnio edytowane przez mat1321 ; 11.04.11 o 17:09
Cult of Zuiko
Jak dla mnie kadry makro dość przypadkowe. Wyjątkiem na plus jest zdjęcie 6. Tylko to wszystko takie małe, że niewiele widać.
Ostatnio edytowane przez psl ; 11.04.11 o 17:25
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Do krokusów używaj samego Heliosa, bez pierścionków. Pierścienie spłyciły Ci głębię i kwiatek nie wyszedł.
Jeśli się nie pogniewasz, to poniżej masz przykład z samego Heliosa - pełna klatka, nic nie kadrowane (no prawie)
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
ostatnie zdjęcie bardzo fajne, nie ma się do czego przyczepić
Dopiero zaczynam zabawę z fotografią. Jak dla mnie wielkim sukcesem było ujęcie owada na fotografii w zeszłym roku próbowałem bez skutku. Tak trochę z innej beczki co sądzicie o obiektywach Hanimex 300/5.5 i 28/3 na m42 podobno produkowane przez tokine.
Zdjęcia samym heliosem też często robię np.
Ostatnio edytowane przez mat1321 ; 11.04.11 o 18:51
Cult of Zuiko
Bodzip piekne krokusy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Szkoda tylko że następnego dnia zniszczył je deszcz.![]()
Cult of Zuiko
No ba, wleźliśmy koledze w wątek
To pozwolę sobie na jeszcze jeden przykład - tym razem Helios + pierścionki. Ile ich było ? - nie wiem, nie pamiętam, chyba 20 mm. Przesłona była dość wysoka aby złapać jak największą głębię. Akurat trafiło się dobre światło, bo pierścionki jednak trochę zabierają.
Atak pająka
Aj, mat1321 - jak jesteś zły, to słowo i wywalam
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie mam za co być zły. Piękne zdjęcie.
Cult of Zuiko
jak dla mnie szósteczka z pierwszej serii jest na prawde dobra.ostatnie zdjecie poezja wiec chcialbym zobaczyc wiecej.pozdr
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
no! moze bardziej ostre u dołu!
Ostatnio edytowane przez grisza34 ; 12.04.11 o 01:34 Powód: Automatyczne scalenie postów