Świetne fotki Elfie!
Świetne fotki Elfie!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Podzielam zdanie Saboora. Pomysł z doświetleniem 1-go planu zrealizowany bardzo efektownie. Pozdrawiam.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Rybka w ostatnich zdjęciach mnie nie przekonuje...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nightelf - kiczyk znad Blechnarki - podoba mi się niesamowicie. Przyznam szczerze, że w ogóle i w szczególe jestem wielbicielką kiczu (nie mylić ze szmirą). Odkąd mieszkam na mazowieckiej wsi w okolicach Żelazowej Woli, w otulinie Puszczy Kampinoskiej - czyli od 2 lat - niemal codziennie widzę, że mój ulubiony kiczowaty motyw zachodu słońca to codzienny, realny obrazek. I taki realny kicz bardzo chciałabym uchwycić w obiektywie. Na razie próbuję i testuję - od kilku dni mam bezlusterkowca i lepsze obiektywy. Dotąd próbowałam jedynie kompaktem Olympus SP-590UZ - z mizernym skutkiem.
Przedwczoraj, gdy miałam już w rękach lepszy sprzęt - był przepiękny, cudownie pomarańczowy zachód słońca. Oczywiście spróbowałam uchwycić go na fotografii. Tyle, że - jako, iż nawet nie doszłam do końca instrukcji, a dodatkowo jeszcze nie doczytałam mądrych książek na temat fotografii - efekt był bardzo mizerny. Być może odważę się pokazać Wam choć 1 ujęcie - po to, żeby zdobyć garść mądrych porad. Jednak w kontekście fotografii nightelfa trochę się obawiam. Dla mnie takie doświetlenie 1-go planu to niedościgniony ideał. Jak to - kurcze - osiągnąć? Proszę o jakieś wskazówki, porady, które taki laik, jak ja mógłby wykorzystać (nie jestem totalnym leniem - czytam wątek dotyczący książek wartych uwagi - nabyłam już kila pozycji i codziennie zagłębiam się w lekturze).
Tak prawdę rzekłszy, to ten efekt doświetlenia to sprawa obróbki zdjęcia w programie graficznym. Jednak to co oferuje matryca aparatu, daje spore pole do popisu.
Jeszcze jeden kiczyk, zresztą z tej samej okolicy:
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
Witam po kiczykach Nightelfa głupio mi tu swoje kicze wrzucaćale co mi tam
Kiczyk Narwiany
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo fajne te kiczyki![]()