Z tymi filtrami "efektowymi" to całkiem niegłupi pomysł. Zostało mi ich trochę z czasów "Zenitowo - Prakticowych". Muszę je wygrzebać z czeluści szafy, zanabyć przejściówkę i... do dzieła. W końcu PEN'a kupiłem "for fun"
Z tymi filtrami "efektowymi" to całkiem niegłupi pomysł. Zostało mi ich trochę z czasów "Zenitowo - Prakticowych". Muszę je wygrzebać z czeluści szafy, zanabyć przejściówkę i... do dzieła. W końcu PEN'a kupiłem "for fun"
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Jeżeli masz takie różne fajne starocie to z nich korzystaj - zabawa fajna a po za tym teraz takich rzeczy nie ma a jak są to drogie. A mówię Ci ile zabawy. Dla mnie wczoraj wielką frajdą było to gdy okazało się, że te pierścienie bez problemu w całości są łapane prze obiektyw Olka bo bałem się, że przy takiej różnicy średnicy to będzie "kiszka"
. Fakt, że takie jakieś efekty można osiągnąć w programach ale nie ma to jak "LIVE" i podgląd. Bawię się tymi pierścieniami od wczoraj a zdjęcia na prawdę rzadko mam okazję robić ale już ciekawi mnie kilka rzeczy jak wyjdzie z tymi zabawkami
Jak będziesz nabywał przejściówkę to od razu z obiektywu na pierścień![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 28.11.12 o 16:39
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Parę strzałów z mojej nowej ulubionej zabawki E-PL5 z dedykacją dla Janeczka bo to on ciągnie tę galerie.
BTW Mała melomanka cudna![]()
![]()
A plakat dla Czarka to gdzie ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nie ma, jeszcze nie zasluzylchcialem inna niespodziankę mu zrobić ale to następnym razem jak będzie grzeczny
![]()
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Ju nati nati boj![]()
Musisz się uzbroić w cierpliwość, rzucilem SE rękawice i zamierzam calego mecza juz zrobić na moim boskim nexusiku, znaczy jutro cos się pojawi, jutro czyli dziś![]()
Z Panem Bogiem.
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
No dobra to jeszcze klimatyczny HDRuś do poprzedniej sesji Sądu Rejonowego Łódź Śródmieście i jego splanecenie do spodka UFOkosmicznego![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 29.11.12 o 06:07