No to zapodam Wam jeszcze sesję tego budynku
![]()
No to zapodam Wam jeszcze sesję tego budynku
![]()
Najs, dajesz dalej, a ja niestety be musial dzis wyjechac na foto...
'Sluzbowo, na statek, do kapitana'
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
No to coś z kolejnych głupich panoram. Oby dwie panoramy są z telefonu ale nie wszędzie nosze aparat no i w przypadku pierwszej raczej z aparatem tego bym nie robił. Ale to w końcu wątek FUN chociaż za kraba na czołgu z Olka 550 UZ minusa zarobiłem. Hmmm ciekawe kto to?. Ale na pohybel minusom i jedziem z koksem.
1. Taka nietypowa panorama na jednym zdjęciu. Co robimy? W telefonie ostrzymy na nieskończoność i zanim telefon cyknie (zanim mój cyknie to mija kilka sekund), podrzucamy go wysoko do góry i czekamy na efekt (oczywiście łapiemy go). Nie jest to taka łatwa sprawa aby za pierwszym razem coś złapać i mnie to zajeło z 10 podrzuceń aby telefon akurat tak się okręcili złapał to co trzeba. Dzięki takiemu podrzutowi i okręcaniu się wokół własnej osi łapiemy więcej jakby nie patrzeć czyli to też jakby nie patrzeć panorama tylko rozmazana
2. A tu z nudów panorama supermarketu. Chyba tez takiej jeszcze na forum nie ma![]()
CzaRmaX - fajnie sie bawisz, ale proszę, zachować czystość wątku - tu powinno być tylko m4/3 na inne zabawy masz swój wątek, całkiem fajnie odjechany zresztą
Szanowny Jan_S ok, ale trzeba jakoś zastąpić Janeczka tak więc w zastępstwie również Olka użyłem czegoś innego. Staram się trzymać czystość ale od czasu do czasu jeżeli będę miał coś śmiesznego to zboczę ale obiecuję bardzo żadko i nie będę się do tego już przynawał. Hmmm ale można też zrobić coś innego - taki mały wałek. Najpierw pliki wgrać na kartę z aparatu obejrzeć je z raz potem wgrać na kompa i będzie trochę jakby m4/3
A co do mojego wątku - kto tam zagląda? Ty czasami i ktoś jeszcze bo ja niepoważny jestem więc poważnie go nie traktują
Aby trochę nadrobić zrobię niewinną minkę i dorzucę coś z m 4/3 - druga wersja podświetlanego budynku
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 17.11.12 o 13:21
Chłopie, jeszcze będziesz miał swoje pięć minut na tym Forum... poczekaj jak publiczność Cię odkryje to będziesz miał milijon postów dziennie w swoich wątkach
czym robiłeś tę zwijankę? wygląda świetnie
Oby dwie były robinie w PS. Tak samo robi się te planety małego księcia, pewnie je tutaj widziałeś po galeriach. Do takich planet najlepiej zrobić zdjęcia o 360 stopni w poprzek dookoła i już bosko jakbyś jeszcze porobił o 180 stopni w górę. Te tutaj zwijanki robiłem z jednego zdjęcia. Ja mam CS5 - wchodzisz w FILTR/ZNIEKSZTAŁCENIE/WSPÓŁRZĘDNE BIEGUNOWE i Ci robi ten bajerek lecz trzeba pamiętać, że do pojedynczego zdjęcia najlepiej kadr zrobić kwadratem. Potem oczywiście trzeba się też z tym pobawić na łączeniu, tutaj za dużo zabawy nie miałem ale jednak trochę skraplania i stempla użyłem.
A i jeszcze jedno w przypadku panoram aby wyszła planeta trzeba przed akcją odwrócić ujęcie do góry nogami a ze zdjęciem to już jak Ci wygodnie![]()
Wygląd korytarza w ośrodku "Prząśniczka" strach było wyjść w nocy:
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
To sie nazywa fart
Ostatnio planowalismy wyjazd z user_jgora do Syrii i... zaczela sie wojna.
Dzis w poludnie mialem wyleciec na tydzien do Ziemii Swietej.
No to sobie polecialem...
http://www.msz.gov.pl/pl/p/msz_pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/pogranicza_izraela_i_strefa_gazy___aktualizacja_os trzezenia
http://www.tvn24.pl/izrael-wzmacnia-...,289231,s.html
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43