Strona 195 z 290 PierwszyPierwszy ... 95145185193194195196197205245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.941 do 1.950 z 2899

Wątek: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

No to zapodam Wam jeszcze sesję tego budynku

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	163
Rozmiar:	451,5 KB
ID:	74108   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	416,5 KB
ID:	74109   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	475,5 KB
ID:	74110   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	163
Rozmiar:	459,0 KB
ID:	74111  

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Najs, dajesz dalej, a ja niestety be musial dzis wyjechac na foto...
    'Sluzbowo, na statek, do kapitana'

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

No to coś z kolejnych głupich panoram. Oby dwie panoramy są z telefonu ale nie wszędzie nosze aparat no i w przypadku pierwszej raczej z aparatem tego bym nie robił. Ale to w końcu wątek FUN chociaż za kraba na czołgu z Olka 550 UZ minusa zarobiłem. Hmmm ciekawe kto to? . Ale na pohybel minusom i jedziem z koksem.

1. Taka nietypowa panorama na jednym zdjęciu. Co robimy? W telefonie ostrzymy na nieskończoność i zanim telefon cyknie (zanim mój cyknie to mija kilka sekund), podrzucamy go wysoko do góry i czekamy na efekt (oczywiście łapiemy go). Nie jest to taka łatwa sprawa aby za pierwszym razem coś złapać i mnie to zajeło z 10 podrzuceń aby telefon akurat tak się okręcili złapał to co trzeba. Dzięki takiemu podrzutowi i okręcaniu się wokół własnej osi łapiemy więcej jakby nie patrzeć czyli to też jakby nie patrzeć panorama tylko rozmazana

2. A tu z nudów panorama supermarketu. Chyba tez takiej jeszcze na forum nie ma
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	422,6 KB
ID:	74126   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	14.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	288,8 KB
ID:	74127  

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

CzaRmaX - fajnie sie bawisz, ale proszę, zachować czystość wątku - tu powinno być tylko m4/3 na inne zabawy masz swój wątek, całkiem fajnie odjechany zresztą

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    CzaRmaX - fajnie sie bawisz, ale proszę, zachować czystość wątku - tu powinno być tylko m4/3 na inne zabawy masz swój wątek, całkiem fajnie odjechany zresztą
    Szanowny Jan_S ok, ale trzeba jakoś zastąpić Janeczka tak więc w zastępstwie również Olka użyłem czegoś innego. Staram się trzymać czystość ale od czasu do czasu jeżeli będę miał coś śmiesznego to zboczę ale obiecuję bardzo żadko i nie będę się do tego już przynawał . Hmmm ale można też zrobić coś innego - taki mały wałek. Najpierw pliki wgrać na kartę z aparatu obejrzeć je z raz potem wgrać na kompa i będzie trochę jakby m4/3

A co do mojego wątku - kto tam zagląda? Ty czasami i ktoś jeszcze bo ja niepoważny jestem więc poważnie go nie traktują

Aby trochę nadrobić zrobię niewinną minkę i dorzucę coś z m 4/3 - druga wersja podświetlanego budynku

Nazwa:	ZAMEK.jpg
Wyświetleń:	150
Rozmiar:	412,7 KB
ID:	74128  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 17.11.12 o 13:21

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    No to coś z kolejnych głupich panoram. Oby dwie panoramy są z telefonu ale nie wszędzie nosze aparat no i w przypadku pierwszej raczej z aparatem tego bym nie robił. Ale to w końcu wątek FUN chociaż za kraba na czołgu z Olka 550 UZ minusa zarobiłem. Hmmm ciekawe kto to? . Ale na pohybel minusom i jedziem z koksem.

1. Taka nietypowa panorama na jednym zdjęciu. Co robimy? W telefonie ostrzymy na nieskończoność i zanim telefon cyknie (zanim mój cyknie to mija kilka sekund), podrzucamy go wysoko do góry i czekamy na efekt (oczywiście łapiemy go). Nie jest to taka łatwa sprawa aby za pierwszym razem coś złapać i mnie to zajeło z 10 podrzuceń aby telefon akurat tak się okręcili złapał to co trzeba. Dzięki takiemu podrzutowi i okręcaniu się wokół własnej osi łapiemy więcej jakby nie patrzeć czyli to też jakby nie patrzeć panorama tylko rozmazana

2. A tu z nudów panorama supermarketu. Chyba tez takiej jeszcze na forum nie ma
    Haha jakby na to nie patrzeć - pomysłowe.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Chłopie, jeszcze będziesz miał swoje pięć minut na tym Forum... poczekaj jak publiczność Cię odkryje to będziesz miał milijon postów dziennie w swoich wątkach

czym robiłeś tę zwijankę? wygląda świetnie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Oby dwie były robinie w PS. Tak samo robi się te planety małego księcia, pewnie je tutaj widziałeś po galeriach. Do takich planet najlepiej zrobić zdjęcia o 360 stopni w poprzek dookoła i już bosko jakbyś jeszcze porobił o 180 stopni w górę. Te tutaj zwijanki robiłem z jednego zdjęcia. Ja mam CS5 - wchodzisz w FILTR/ZNIEKSZTAŁCENIE/WSPÓŁRZĘDNE BIEGUNOWE i Ci robi ten bajerek lecz trzeba pamiętać, że do pojedynczego zdjęcia najlepiej kadr zrobić kwadratem. Potem oczywiście trzeba się też z tym pobawić na łączeniu, tutaj za dużo zabawy nie miałem ale jednak trochę skraplania i stempla użyłem.

A i jeszcze jedno w przypadku panoram aby wyszła planeta trzeba przed akcją odwrócić ujęcie do góry nogami a ze zdjęciem to już jak Ci wygodnie

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Wygląd korytarza w ośrodku "Prząśniczka" strach było wyjść w nocy:

Nazwa:  PB093264.jpg
Wyświetleń: 165
Rozmiar:  263,2 KB
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

To sie nazywa fart

Ostatnio planowalismy wyjazd z user_jgora do Syrii i... zaczela sie wojna.

Dzis w poludnie mialem wyleciec na tydzien do Ziemii Swietej.
    No to sobie polecialem...

http://www.msz.gov.pl/pl/p/msz_pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/pogranicza_izraela_i_strefa_gazy___aktualizacja_os trzezenia

http://www.tvn24.pl/izrael-wzmacnia-...,289231,s.html