Ech lubie cie Czarus, masz zdrowe podejscie..
Specjalnie dla Ciebie taka mordka, niepoorana z wczoraj, moze Ci sie spodoba...
'Heej, Czaruuus'
pozdrowionka
Ech lubie cie Czarus, masz zdrowe podejscie..
Specjalnie dla Ciebie taka mordka, niepoorana z wczoraj, moze Ci sie spodoba...
'Heej, Czaruuus'
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Wiesz nie o to chodzi czy poorana czy nie ale chodzi o fakt, że jak jakaś persona g-ó-w-n-o w kiblu sfotografuje to wszyscy doszukują się w tym sztuki nad sztukami i górnolotnego przekazu a tym czasem może persona sfociła g-ó-w-n-o w kiblu tylko dla tego, że się fajnie zakręciło
Wiesz od niedawna latam po foto forach ale co da się zauważyć. Aby być z górnej półki to portret oraz CZ-B i najlepiej jakbyś robił foty tak jakbyś zawsze ostrości ustawiać nie umiał - chciałbym aby osoby takie spróbowały to wytłumaczyć ludziom niewidomym. Kurde przecież fotografia to radość obrazu i wszystko powinno mieć swoje miejsce od lewa do prawa i od prawa do lewa bez szydzenia, wyśmiewania z góry czegoś traktowania. Na pewnej stronie czytałem wywiad z podobno znanym polskim fotografem (nie wyznaję się na tym jeszcze), który uwielbia pejzaże. Opowiadał, że w latach 50'tych i 60'tych koledzy usilnie namawiali go aby zajął się portretem bo z pejzażem nic nie zdziała ale on się zaparł bo to uwielbiał i kochał no i osiągnął swoje włącznie ze stałymi wystawami w znanych muzeach. Nie to, że coś krytykuję ale irytuje mnie parcie na jednostajność bo ludzie zatracają się w tym i gubią gdzieś radość kadru i tylko męczarnie z katuszami przechodzą zamiast się cieszyć. Ja wiem co będę teraz wstawiał w galerię. Coś w rodzaju tego ufo, panoram chodnika i innych pierdół bo wali mnie poprawność i oceny bo najlepsze jest to, że mnie cieszą takie rzeczy i to bardzo aż chce się żyć
. Są rzeczy , które lubię i nie lubię ale bawi mnie z góry wyśmiewanie czegoś od tak bo inni robią i tak wypada i trzeba trzymać się linii. Podam to na dwóch przykładach. 1. Krytyka RM ale kogo bym się nie zapytał czy słucha tego radia to 95% mówi, że nie - to ja się wtedy pytam skąd mają taką opinię bo inne media tak mówią? A inne media to konkurencja, która z chęcią zgarnęła by nowe duszyczki bo więcej kasy od reklamodawców i nowe główki do prania na swoją modłę. 2. Przykład z fotografii - wyśmiewanie się ze sweet foci ale jakby nie patrzeć to też jakaś dziedzina i na prawdę trzeba mieć szacunek do osób, które tak potrafią ją zrobić, że wyglądają na niej lepiej niż na co dzień a po drugie tak zrobić, że na pierwszy rzut oka trudno zauważyć, że same sobie ją zrobiły (założę się, że mało kto stąd potrafiłby to tak zrobić na dzień dobry bez wprawy)
Za to lubię ten wątek - za uśmiech![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 16.11.12 o 13:00
Grunt to zabawa
Moze przypomne, nie wszyscy pamietaja czasy powstania watku. Wczesniej - wielu z nas namietnie dyskutowalo glownie w watkach sprzetowych.
Porownywalismy linie, kropki i in. Do tego - non stop sledzilismy nowosci, zapowiedzi, itp.
W pewnym momencie czesc uciela to wszystko i zaczelimy wstawiac wiecej "normalnych" zdjec, a nie tych tylko pokazujacych co potrafi matryca lub obiektyw.
I tego sie trzymajmy w tym watku
---------- Post dodany o 11:54 ---------- Poprzedni post był o 11:51 ----------
Tak sie zaczelo:
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jerry_R dla wszystkich normalnych
![]()
Dajcie ode mnie Czarusiowi ze trzy plusiki ja nie moge bo w tablecie nie mam takiej opcji![]()
Mowimy o rzeczach walkowanych przez nas od lat, jerry, rodzyn i jeszcze paru forsowalismy te tematy z roznym skutkiem, fajnie, ze czasem jeszcze ktos potrafi sie przebudzic
Ktos tam chcial jeszcze Dajane Kral, to prosze bardzo...
Klimat byl fajny ale akustyka do ****, wyszedlem choc w planie mialem zostac caly koncert...
pozdrowionka
Dla Was Panowie następne powalono zakręcone
![]()
Dobrze, ze przejales paleczke ja na razie odpoczne przez weekend, musze, ostatnio ciagle wyjazdy, spie po 3 h dziennie, weekend dla rodziny
pozdrowionka
A tutaj obcy wylecieli z tyłka i kontratakują. Na samym dole to przerobiona panorama miasta na użytek tego "arcydzieła"
No i mała przeróbka nocnego podświetlonego budynku - wyszło jak uwaga promieniowanie
![]()