OK, wróciłem do domu i znalazłem jeszcze parę zdjęć, którymi chciałbym się podzielić:
1) Widok z wieży widokowej we Wiedniu
G3, 14-42 @ 14mm f/7.1
2) Lampka ledowa w kształcie wiewiórki
G3 + Helios 44M-4
---------- Post dodany o 23:07 ---------- Poprzedni post był o 22:57 ----------
3) Fisz - czyli Bartosz Waglewski podczas koncertu Fisz Emade w Łodzi Kaliskiej
G3 + Helios 44M-4 @ ISO3200 1/80s
Zdjęcie nie jest może w 100% ostre, ale dosyć trudno utrzymać małego G3 z podpiętym ciężkawym Heliosem w skaczącym tłumie
4) Snopy słomy gdzieś w okolicach Zakopanego
G3, 14-42 @ 14mm f/3.5
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 11.09.12 o 09:30
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Coś się ruszyło!radosh - te snopy we mgle mają klimat jak z Wyspiańskiego, mowso - żaba z piaskiem na głowie coś w sobie ma, Jerry - z portretu "bije coś" sympatycznego. Wrzucam na próbę po tych spikselizowanych. Po stałym dla odmiany.
Chciałem Państwu zaprezentować Człowieka, który umie latać.
"Aj beliwe, aj kient flaj..."
Ja też tak umia chopie, ino dzisiaj ni mom smykałki do lotania...
Ja też tak kiedyś latałem...
Co Wy wiecie o lataniu, nasz basista może nie wygląda, ale to dopiero latawiec...
Pokaż chłopakom jak się lata na scenie Opaaaa...
A my pokażemy jak się tańczy, mogę Cię prosić...
Spoko... tylko bucik Ci się rozwiązał...
Nie róbcie tego w domu, to się może źle skończyć...
Jupiter 37A/MC i Helios 44M-7/MC, manualnie..., filtry w WinLive, wszystkie z średnio skompresowanego jpg-a.
Ostatnio edytowane przez kw1975 ; 12.09.12 o 10:21
Pozdrawiam
Krzysztof
__________________________________________________ __________________________________________________ __________
E-PL2, MZD 14-42 II, Helios 44M-7, CZJ Pancolar 50/1,8, Jupiter37A, Industar 50-2, Revue 35-105, AutoRevue 35/2,8 dwa analogi i trochę innych gratów...
Wrzesien 2010
G1, 7-14mm @ 7mm
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Cześć,
jestem chwilkę na tym forum, ale głównie zadawałem tylko pytania "co kupić?" i "co zrobić gdy...", jednak przypadkiem zauważyłem ten wątek, cały przejrzałem i postanowiłem coś dorzucić. Widać w podpisie co ostatecznie kupiłem - ponad rok temu. Foto interesuje się od 2007. Tak w skrócie.
Krótko również o zdjęciach dotychczasowych - świetne. Jerry - strasznie zazdroszczę NYMuszę tam kiedyś się wybrać.
Ciężko konkretnie 150 podstron podsumować, ale naprawdę masa świetnych zdjęć. To teraz trochę kiepskich dodam
Zanim to zrobię to muszę przyznać, że dostałem palpitacji na tej podstronie - myślałem, że mowso popełnił na mojej żabie plagiat. Niemal identyczną ustrzeliłem - jednak moja nie miała ziarenek piasku na sobie. Postaram się poniżej wkleić. Na razie test, z Picasy coś wkleję. Postaram się nie zalewać masą fotek tylko wrzucać co jakiś czas.
To z pierwszego miesiąca posiadania E-PL1. Wszystko m.Zuiko 14-42 mm.
Podobna żaba?Oczywiście mam jeszcze kilka takich ujęć, na początku mi uciekała, ale potem się chyba zmęczyła i już grzecznie pozowała.
Kiedyś: Nikon D5100 | NIkkor 18-55 mm f/3.5-5.6 AF-S VR + E-PL1 | Olympus m.Zuiko Digital ED 14-42 mm f/3.5-5.6
Aktualnie: Panasonic Lumix LX7
Witam, to może i ja zamieszcze na początek pare fotek z m4/3
foto: Olek E-PL1 + Helios 44-4
foto: Olek E-PL1 + Jupiter 9 - 200mm
@ dannel_pl czy nie uważasz że ciut lepsze ? Obiektywy manualne mają to że dużo tracą na kontraście i trzeba nad zdjęciem popracować.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pewnie że lepsze, ale wrzucałem surowe zdjęcia bez obrubki celowo![]()