Strona 149 z 290 PierwszyPierwszy ... 4999139147148149150151159199249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.481 do 1.490 z 2899

Wątek: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

Awatar kw1975
    Mieszka w
    G.I./C.W.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    Ty się śmiejesz, ale mam doczynienia z naszym ww Preziem średnio raz w tygodniu to powiem tylko, że pomijając iż sympatyczny to człowiek to obecnie uważam, że jest niemal całkowicie uzależniony od internetu. Zawsze z małym laptopem, a jak weszły tablety na rynek to już w ogóle. On z nim chodzi wszędzie i zdjęcia robi wszystkiego co tylko zobaczy po czym od razu ładuje na bloga. Strasznie polubił technologiczne nowinki.
    Prezydenta Wałęsę szanuję. Nie chciałem Go broń Boże obrazić. Śmieszyła mnie sytuacja, z udziałem Prezydenta Wałęsy, której byłem świadkiem. Masz racje to bardzo sympatyczny człowiek, cenię go również za to, że nadąża za galopującymi nowościami, ja mam z tym czasami spore problemy. Pozdrów ode mnie Prezia .
    Pozdrawiam
    Krzysztof

__________________________________________________ __________________________________________________ __________

E-PL2, MZD 14-42 II, Helios 44M-7, CZJ Pancolar 50/1,8, Jupiter37A, Industar 50-2, Revue 35-105, AutoRevue 35/2,8 dwa analogi i trochę innych gratów...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kw1975 Zobacz posta
    Prezydenta Wałęsę szanuję. Nie chciałem Go broń Boże obrazić. Śmieszyła mnie sytuacja, z udziałem Prezydenta Wałęsy, której byłem świadkiem. Masz racje to bardzo sympatyczny człowiek, cenię go również za to, że nadąża za galopującymi nowościami, ja mam z tym czasami spore problemy. Pozdrów ode mnie Prezia .
    A ta jak Ty to piszesz "Danuska" to Twoja kolezanka??Moze mlodsza siostra??.
    A moze On po prostu chcial fotke se zrobic,zeby pokazac ilu to smiesznych mlodych "profesjonalnych fotografow"z dlugimi lufami fotografuje wszystko,wszystkich czy trzeba czy nie trzeba.

Ps.Nie pisz,ze nie chciales sie ponabijac.Tekstem to potwierdziles.Teraz tylko odkrecasz sytuacje i to dosc nieumiejetnie.

Awatar kw1975
    Mieszka w
    G.I./C.W.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Smile Odp: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A ta jak Ty to piszesz "Danuska" to Twoja kolezanka??Moze mlodsza siostra??.
    A moze On po prostu chcial fotke se zrobic,zeby pokazac ilu to smiesznych mlodych "profesjonalnych fotografow"z dlugimi lufami fotografuje wszystko,wszystkich czy trzeba czy nie trzeba.

Ps.Nie pisz,ze nie chciales sie ponabijac.Tekstem to potwierdziles.Teraz tylko odkrecasz sytuacje i to dosc nieumiejetnie.
    Na wstępie pozwól, że będę zwracał się jak do kolegi forumowego. Przykro mi, że odniosłeś takie wrażenie. Niczego nie odkręcam, prawda broni się sama, choć czasami nie umiejętnie. Seria z tekstami humorystycznymi, ale przecież nie obraźliwymi była w kontekście postów i zdjęć zamieszczonych wcześniej przez Grześka, do których odniósł się APZ dotyczących fotografowania "Ajpadami" - nie są to zajawki ani polityczne, ani personalne. Przejrzyj proszę kilka wcześniejszych ston tego wątku to zrozumiesz moje intencje. Jeżeli byłbyś świadkiem zdarzenia to wiedziałbyś, że słowo "Danuśka" padało wtedy z ust Pana Prezydenta kilkakrotnie w podobnym kontekście, był w bardzo dobrym humorze, ma do siebie dużo dystansu i myślę, że nie potrzebuje w tym przypadku obrońców czci własnej ani swojej żony. Zalecam lekturę wątku, czytanie ze zrozumieniem, obejrzenia kilku skeczy kabaretowych np. Jerzego Kryszaka, rozpięcie ostatniego guzika przy kołnierzyku koszuli też może pomóc.
    A przede wszystkim zamieść jakieś fotki na których ludzie dobrze się bawią, do tego podobno służy ten wątek.
    Gdyby jednak terapia nie poskutkowała i w dalszym ciągu będziesz odczuwał potrzebę dyskusji na ten temat to proszę na priva.
    Po co zaśmiecać wątek Jerremu takimi dyskusjami, które do wątku akurat nic nie wnoszą.

ps. Podziwiam postawę.

Inna historyjka na rozluźnienie klimatu .

Widziałeś te zdjęcia na forum... Skandal...Jak on śmiał...
    No pojechał Ci powiem...
    Nazwa:  Nowaki3.jpg
Wyświetleń: 387
Rozmiar:  68,9 KB

Ja myślę, że powinniśmy coś z tym zrobić...
    Słuchaj zrobimy tak, jak go następnym razem spotkamy, przyjdzie na pewno ja go znam...Krzysiek się chyba nazywa. Poprosimy Wojtka, on gra w skeczu piłkarza, jak mu śmignie kujawiaczka z voleya to się gościu lufą nakryje...
    Nazwa:  Nowaki6.jpg
Wyświetleń: 388
Rozmiar:  70,4 KB

Co Ty!? To na kilometr pachnie kryminałem...
    Spoko Wojtek w tym skeczu strzela trzy samobóje...Alibi będzie miał murowane, po czymś takim każdemu by nerwy puściły.
    Nazwa:  Nowaki7.jpg
Wyświetleń: 383
Rozmiar:  63,6 KB

Żeby nie było ja tych fotek nie robiłem...
    Nazwa:  Krzysztof Krawczyk.jpg
Rozmiar:  74,6 KB

OK! OK! Dam radę tylko korki założę...W lufę, w lufę to wcale nie jest tak prosto trafić...nawet z bliska.
    Nazwa:  Jurki1.jpg
Rozmiar:  57,9 KB

I coś Ty narobił najlepszego!!!? Obiecałeś mi fotkę Cristiano pod prysznicem, a zamiast tego...odszkodowanie jeszcze trzeba będzie płacić.
    Zamach wziąłem dobry, tylko się pośliznąłem, but mi spadł i...A tak w ogóle to może On, słyszałem jak kiedyś śpiewał, że zdjęcie znowu mu nie wyszło... czy jakoś tak.
    Nazwa:  Jurki2.jpg
Wyświetleń: 386
Rozmiar:  66,1 KB

Ćwiczył przed koncertem...po nas wychodzi na scenę...
    Zawsze w ciemnych okularach...może nikt nie zauważy...
    Nazwa:  Jurki.jpg
Wyświetleń: 388
Rozmiar:  71,0 KB

Spokojnie, wszystkie Krzyśki to fajne chłopaki są...
    Nazwa:  Krzysztof Cugowski.jpg
Rozmiar:  64,4 KB

O take Polskę żeśmy walczyli! O wolność słowa... O zdjęcia na forum w wątku Jerrego...To jest moim zdaniem najlepsza koncepcja.
    Nazwa:  Nowaki.jpg
Rozmiar:  72,6 KB

Fotki tak jak ostatnio. Jupiter 37A/MC wszystko na przysłonie f=3,5 i 4, ciemno było, albo ponuro i deszcz kropił. Wszystkie raczej bez obróbki tylko zmniejszone z jpg-a zresztą.
    Pozdrawiam
    Krzysztof

__________________________________________________ __________________________________________________ __________

E-PL2, MZD 14-42 II, Helios 44M-7, CZJ Pancolar 50/1,8, Jupiter37A, Industar 50-2, Revue 35-105, AutoRevue 35/2,8 dwa analogi i trochę innych gratów...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ach,nie ma co drazyc tematu.Dodam tylko,ze jesli ja cos o swojej zonie ciepne to nie znaczy,ze inni tez moga.To taka subtelna granica.Granica,ktora jest nagminnie przekraczana.
    Inaczej mowiac jesli wszystkim zona moja odpowiada to nie znaczy ze mi tez nadal musi i to ma trwac

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    Ty się śmiejesz, ale mam doczynienia z naszym ww Preziem średnio raz w tygodniu to powiem tylko, że pomijając iż sympatyczny to człowiek to obecnie uważam, że jest niemal całkowicie uzależniony od internetu. Zawsze z małym laptopem, a jak weszły tablety na rynek to już w ogóle. On z nim chodzi wszędzie i zdjęcia robi wszystkiego co tylko zobaczy po czym od razu ładuje na bloga. Strasznie polubił technologiczne nowinki.
    Obiecywał drugą Japonię, obiecywał, i w końcu sam jest jak Japończyk normalnie

kw1975, nie tłumacz się z żartów bo nie ma po co, lepiej wytłumacz dlaczego te foty takie nieostre?

Awatar kw1975
    Mieszka w
    G.I./C.W.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Nie wiem co się stało ten sam proces, niby takie same, a skopane totalnie. Różnica tylko taka, że poprzednie wrzucałem przez stałe łącze, a ostatnie mobilnym, może tu jest problem? Jak będę miał chwilę to podmienię, o ile to możliwe. Takie fotki na forum to antyreklama. Ale siara, ale kwas...
    Pozdrawiam
    Krzysztof

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kw1975 Zobacz posta
    Nie wiem co się stało ten sam proces, niby takie same, a skopane totalnie. Różnica tylko taka, że poprzednie wrzucałem przez stałe łącze, a ostatnie mobilnym, może tu jest problem? Jak będę miał chwilę to podmienię, o ile to możliwe. Takie fotki na forum to antyreklama. Ale siara, ale kwas...
    Hahaha. Ale poważnie, fotki po zmniejszeniu warto wyostrzyć. Tym nietrafionym może to też trochę pomóc.

"poprzednie wrzucałem przez stałe łącze" - o ho ho, już teraz wiem skąd te zapewnienia o szacunku do byłego Pana Prezydenta. Też bym się teraz bał, że mi wjazd na chatę o 6 rano zrobią

Awatar kw1975
    Mieszka w
    G.I./C.W.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Nie no poważnie, tej pikselozy zaraz po zamieszczeniu nie było, bo sprawdzałem w podglądzie. Porównaj te fotki Prezydenta i te z kabaretów i koncertów. Jedne i drugie zmniejszone po 60-70 KB, a jest wyraźna różnica, a fotki zmniejszane tak samo w IV. Super ostre nie były bo ostrzone ręcznie i długie czasy, warunki kiepskie były, ciemno, wszystko z ręki, większość z tłumu, ale to była tylko zabawa z obiektywem M42. W obróbce mocny nie jestem, prawie nie robię, żadnych PS-ów jak już to tylko w WinLive podnoszę kontrast albo rozjaśniam. Te nie rasowane były w ogóle. Cały wolny czas mi dzieciaki wypełniają, (mam dwuletnie bliźniaki) kiedyś na modłę Jerrego się nimi pochwalę, może zimą będzie więcej czasu. Na razie walczę z buntem dwóch dwulatków, jak teraz się nie przyłożę to później nam nawet Niania Zawadzka nie pomoże .

No miało być do sando z cytatem, ale cytat wcięło. Zalety mieszkania w lesie
    Ostatnio edytowane przez kw1975 ; 8.09.12 o 14:12
    Pozdrawiam
    Krzysztof

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Prosze - kolejna historia
    Czekamy na nastepne, rowniez dzieciakow, ptakow, ulicy, kiczykow i in.

Kochani - nie spac, watek nie jest moj, lecz nasz

Jakis czas temu rozmawialismy na forum osiedlowym o starej Warszewie. Ktos znalazl stare fotografie. Staralismy sie z sasiadami znalezc owe miejsca dzis.
    Zeby np. ulatwic identyfikacje konkretnego wiaduktu - Warszawska Kolej Obwodowa, postarzylem kilka zdjec zrobionych w dzisiejszych czasach:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolej_obwodowa_w_Warszawie

* * *
    Pazdziernik 2010
    G1, 14-45mm @ 26mm f/7.1

G2, 20mm f/1.7 @ 6.3

Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 10.09.12 o 10:36

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    13
    Moja galeria

Witam,
    jestem nowy na forum, ale z chęcią przyłączę się do tego tematu.
    Mam nadzieję, że chociaż niektóre z moich zdjęć wam się spodobają.

A teraz tak na szybko zdjęcie plaży z miasteczka Lumbarda w Chorwacji

G3, 14-42 @ 14mm f/5.6 20s