Strona 131 z 290 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141181231 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.301 do 1.310 z 2899

Wątek: Zabawa z μ 4/3 - ZDJĘCIA

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Zabawa z u43 - ZDJĘCIA

Tak trzymaj - ja też tak mam, grunt to się za bardzo nie podniecać tym co się robi, bo to żle wpływa na zdrowie, i samopoczucie .Tudzież inne przypadłości .

Powodzenia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Wow, jest i kolorowo i klimatycznie i zblizeniowo
    Rewelacja!

Janeczek - dopiero ochlonalem, weekend zlecial jak...

Wrzesien 2010
    G1, 7-14mm @ 14mm

G1, 7-14mm @ 7mm

G1, 45mm f/2.8 @ 5.6

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Wrzesien 2010
    3cie leży mi jak diabli. Zresztą pozostałe też. Ech spełniasz moje marzenie o podróży i fotkach z US&A...

---------- Post dodany o 09:41 ---------- Poprzedni post był o 09:14 ----------

Taki tam, zwykły pseudo hdr z jednego zdjęcia przemielelony przez sns hdr lite..

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Jerry_R czy można wiedzieć czym dociągasz zdjęcia? Bo np kolorystyka nijak mi nie pasuje do puszki panasonic? jakieś filtry może?
    Zdjęcia rewelacyjne!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

dorzucę jeszcze jedną panoramke, ujęcie z tego miejsca już wprawdzie było ale właściwie w drugą stronę próbowałem też coś z kompensacją ekspozycji ale chyba nie do końca mi wyszło. Oczywiście PEN pierwszy + mZD14-42

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grasellenbach_las.jpg
Wyświetleń:	266
Rozmiar:	262,3 KB
ID:	67918

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    dorzucę jeszcze jedną panoramke, ujęcie z tego miejsca już wprawdzie było ale właściwie w drugą stronę próbowałem też coś z kompensacją ekspozycji ale chyba nie do końca mi wyszło. Oczywiście PEN pierwszy + mZD14-42

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grasellenbach_las.jpg
Wyświetleń:	266
Rozmiar:	262,3 KB
ID:	67918
    Kolory mnie pozwalają. Więcej poproszę! Ja nie wiem jak wy te panoramy robicie bo co ja się zabiorę to d.. wychodzi.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pamaru Zobacz posta
    Kolory mnie pozwalają. Więcej poproszę! Ja nie wiem jak wy te panoramy robicie bo co ja się zabiorę to d.. wychodzi.
    To masz taki przepis na szybko. Panorama z łapy.
    Robisz tylko dwa zdjęcia. Ale najpierw kierujesz aparat na miejsce gdzie ma być środek panoramy. Odczytujesz jakie parametry zaproponował Ci aparat. Przekręcasz kółko na "M" i takie właśnie ustawiasz.
    Potem robisz jedno zdjęcie na lewo od tego "środkowego" punktu, i drugie na prawo.
    Zdjęcia powinny się pokrywać w środkowym obszarze min. w 30 %.
    Potem podajesz na tacy te zdjęcia Huginowi, lub jakiemuś innemu programowi do panoram i czekasz. Złożył, się cieszysz, stawiasz piwo.
    A teraz marsz na podwórko i robić
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Już bardziej łopatologicznie chyba nie mogłeś mi wytłumaczyć. Dziękuję. Zawsze mi się panoramy podobały, ale co się zabieralem do sklejania to kończyło się na nerwicy i piwie dla spokojnosci.. Ale to było parę lat temu. OK hugin się instaluje. Dzięki.

---------- Post dodany o 18:26 ---------- Poprzedni post był o 16:51 ----------

No i wyjdę na jakiegoś gupka, ale na razie nie ogarniam co i jak w tym hjudżinie. Ale ściągnąłem jakiś Microsoft ICE i teraz tylko statyw w rękę i coś wykombinuję.

---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 18:26 ----------

Jako, że panoramki już dziś nie popełnię (ale może jutro lub pojutrze o świcie ) to wrzucam jeszcze jeden wschód-pstryk. Mam nadzieję, że jeszcze ten jeden wytrzymacie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

pamaru Nie zrażaj się do Hugina. Jest naprawdę dobry i wcale nie jest trudny choć ma taką opinię. Mnie też na początek poraził i przeraził ale dwie próby a potem poszło Jak wrzucisz zdjęcia (asystent) i podasz cropfactor to dalej idzie automatem. Jak wstępnie posklejasz fotki to sobie możesz włączyć taki fajny tryb podglądu na żywo i można sobie sporo podopasowywać na czuja. Można też przeczytać instrukcję obsługi i wiedzieć co i jak w zakładkach poustawiać żeby było "profesjonalnie" ale ja się bez tego obywam

A ze statywem to musisz uważać żeby kręcić wokół punktu nodalnego. Ja sobie do tego celu tak statyw stiuningowałem https://forum.olympusclub.pl/threads...9-do-panoramek

pozdrawiam i życzę powodzenia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Widziałem wcześniej już twoją przeróbkę statywu i kto wie, może i swój też tak przerobię. O punkcie nodalnym pamiętam, więc coś już tam wiem. Ano, aby do pierwszej panoramki.