Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 163

Wątek: Który system?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I reagujesz jak małolat...
    Czy któryś z moderatorów mógłby uciszyć tego trolla prowokatora?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Rafale, mimo całej sympatii do Ciebie odnoszę wrażenie, że sam - prawdopodobnie niechcący - sprowadziłeś dyskusję na mniej przyjemny ton.
    Przede wszystkim jednak bez sensu jest próba udowadniania zasadności kupowania czegoś, bo ma więcej. Chcesz, masz możliwość, kaprys, niekoniecznie potrzebę, po prostu widzimisię - kupujesz, i już. Ty stawiasz na wodoszczelność (która w tym D700 chyba nie jest tak doskonała), szybkostrzelność meganieomylny AF, ktoś inny stawia na coś innego lub wybiera coś innego, ponieważ poza tym megaszybkostrzelnym i nieomylnym AF jest coś takiego w danym sprzęcie, co dla niego stanowi wadę albo po prostu mu nie pasuje. I koniec, finito. Tu już nie ma znaczenia czy potrzebuję tych 21mpix czy nie. Mam do wyboru dwie stajnie. Jako doświadczony i świadomy użytkownik przeciwstawiam sobie zady i walety oraz własne preferencje, na koniec dokonuję wyboru. Reszta jest bez znaczenia.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Możliwe gdyby wybór pomiędzy 5D a D700 był prostszy to już bym zmienił system a tak to sam nie wiem co jest lepsze

Zresztą obie puszki są leciwe i teraz najbardziej mnie ciekawi co się zmieni. W Nikonie wystarczy mi film a Canonie lepszy AF.
    Głownie do Canona przekonują mnie kolory i koszmarny serwis Nikona w Polsce.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Rafale, mimo całej sympatii do Ciebie odnoszę wrażenie, że sam - prawdopodobnie niechcący - sprowadziłeś dyskusję na mniej przyjemny ton.
    Przede wszystkim jednak bez sensu jest próba udowadniania zasadności kupowania czegoś, bo ma więcej. Chcesz, masz możliwość, kaprys, niekoniecznie potrzebę, po prostu widzimisię - kupujesz, i już. Ty stawiasz na wodoszczelność (która w tym D700 chyba nie jest tak doskonała), szybkostrzelność meganieomylny AF, ktoś inny stawia na coś innego lub wybiera coś innego, ponieważ poza tym megaszybkostrzelnym i nieomylnym AF jest coś takiego w danym sprzęcie, co dla niego stanowi wadę albo po prostu mu nie pasuje. I koniec, finito. Tu już nie ma znaczenia czy potrzebuję tych 21mpix czy nie. Mam do wyboru dwie stajnie. Jako doświadczony i świadomy użytkownik przeciwstawiam sobie zady i walety oraz własne preferencje, na koniec dokonuję wyboru. Reszta jest bez znaczenia.
    -------Eddie: ... częsciowo system ma znaczenie (trudno uwierzyć w skopanie ostości Olympusem)--patrz mój komentarz na galerii
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 7.04.11 o 17:54

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tak to już jest niektórych naszych wyborów nie da się racjonalnie wytłumaczyć i lepiej nawet tego nie próbować bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

Fatman fajne dwa zdjęcia mi tylko brakuje w serii trzeciego zrobionego olkiem.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    -------Eddie: ... częsciowo system ma znaczenie (trudno uwierzyć w skopanie ostości Olympusem)--patrz mój komentarz na galerii
    Irku, widziałem. Brak ostrości mylisz z miękkością, to raz. Dwa, prezentowany w internecie mały plik traktujesz jako wyznacznik jakości sprzętu. No cóż...

A skoro już o tym mowa, E-3 to była często skopana ostrość.

Cytat Zamieszczone przez tjszl Zobacz posta
    Tak to już jest niektórych naszych wyborów nie da się racjonalnie wytłumaczyć i lepiej nawet tego nie próbować bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

Fatman fajne dwa zdjęcia mi tylko brakuje w serii trzeciego zrobionego olkiem.
    Tutaj zdjęcie z Olka byłoby nie w temacie, wątek dotyczy ff.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 7.04.11 o 18:00 Powód: Automatyczne scalenie postów

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Irku, widziałem. Brak ostrości mylisz z miękkością, to raz. Dwa, prezentowany w internecie mały plik traktujesz jako wyznacznik jakości sprzętu. No cóż...

A skoro już o tym mowa, E-3 to była często skopana ostrość.

Eddie: Kilka lat używałem z Mamyją RB6x7 specjalny obiektyw miękkorysujący 150/4 , więc potrafię odróżnić miękkość optyczną obiektywu od mydełka powstającego z ogólnego badziewia optyki Poza tym gentelmeni nie rozmawiają o faktach --trzeba tak dawać zdjęcie do galerii, aby było wyraziste (ja sam często robię poprawki, gdy mam uwagi o małej ostrości)
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 7.04.11 o 18:11

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

To prawda nie w temacie a w temacie lepiej nie mieszać

Choć generalnie to forum jest olka wiec ...

Może to pozostawmy

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Eddie: Kilka lat używałem z Mamyją RB6x7 specjalny obiektyw miękkorysujący 150/4 , więc potrafię odróżnić miękkość optyczną obiektywu od mydełka powstającego z ogólnego badziewia optyki
    No dobra, masakra, idę się pociąć, kupiłem badziewną optykę i puszkę. A Ty wciąż nie na temat.

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    No dobra, masakra, idę się pociąć, kupiłem badziewną optykę i puszkę. A Ty wciąż nie na temat.
    Dopisałem coś wyżej --bez emocji proszę, gdyż nie piszę złośliwie