Co sądzicie o nowości z żółtej stajni? prezentacja na dpreview
Uchylny ekran i fltry artystyczne nazwane nieco inaczej plus niskoszumiąca matryca APSC i możliwości filmowania
.
Co sądzicie o nowości z żółtej stajni? prezentacja na dpreview
Uchylny ekran i fltry artystyczne nazwane nieco inaczej plus niskoszumiąca matryca APSC i możliwości filmowania
.
No cóż jest 600D to i żółci musieli dać uchylny ekran. Pewnie wielu sie skusi i będzie wychwalać nowatorstwo Nikona
/*...................*/
/* ...........................*/
Nudny jak flaki z olejem, ale pewnie będzie świetnie się sprzedawał.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uchylny ekran, matryca ta sama co w d7k (czyli pikna), af z d90.
Znaczy sie bedzie fajna zabawka dla amatorow z checia rozwoju.
Byleby tylko z cena nie przesadzili.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
cóż a ja dodam od siebie, że w końcu chyba pojawił się powód do odejścia z E-systemu. E-620, dedykowany podobnie jak D5100 dla entuzjastów już jest leciwy a na nowości Olka chyba nie ma co czekać. Chyba zamienię moją 510 + 14-54 na toto coś. Zobaczymy jeszcze jakie wady wyjdą w tej nowości bo D7000 zbiera niezbyt pochlebne opinie, do tego koszmarna cena.
Szkoda tylko tego olkowego słoika bo w nikonie jakoś nie widzę alternatywy w rozsądnej cenie.
Zdziwiły mnie takie bardziej canonowskie niż nikonowskie kształty tej puszki. Co do tego, że będzie się świetnie sprzedawał nie mam wątpliwości. Już teraz wiele osób na nikoniarzach pisze, że się poważnie zastanawia, do tego dojdzie masa amatorów skuszonych przez sprzedawców i marketing.
Mam wrażenie, że teraz kiedy C i N mają uchylne ekrany będą one bardzo przydatne i innowacyjne, tak jak filtry artystyczne w aparacie. Olympus będzie wyróżniał się już tylko szumem ;(
pozdrawiam
Może nie będzie się wcale wyróżniał, bo go nie będzie w dslr niedługoChyba, że Panas w końcu zrobi porządną matrycę, albo O. zakupi taką od Kodaka. Przy bardzo sensownych i optymalnych 12 mpix O. mógłby mieć obraz jak K-5 Pentaxa przecież...
Inna sprawa, że Olympus ciągle się wyróżnia, tylko nie na pierwszy rzut oka. Taki E-620 ma jedynie słuszny i skuteczny system mikroregulacji af. Do tego ciągle nie pobity odkurzacz. I 4 krzyżowe punkty af, a nie jeden. Na pewno znalazłoby się sporo więcej zalet.
Ale Nikon idzie w dobrym kierunku. Już ma normalnie uchylany LCD i pracuje nad odkurzaczem:
"Podwójny wbudowany system usuwania kurzu – systemy czyszczenia matrycy i sterowania przepływem powietrza chronią przetworniki aparatu przed kurzem, co umożliwia uzyskanie zdjęć bez zabrudzeń"
Ciekawe na czym to polega![]()