Zamieszczone przez celebrity plus
To z tego, że jest jakiś wybór.
Myślę, że lepiej mieć wybór, niż go nie mieć, choć możesz oczywiście być innego zdania.
Pozdrówka
Zamieszczone przez celebrity plus
To z tego, że jest jakiś wybór.
Myślę, że lepiej mieć wybór, niż go nie mieć, choć możesz oczywiście być innego zdania.
Pozdrówka
Zamieszczone przez The z00m
Tak, czy owak, chyba lepiej mieć duży, niż mały wybór obiektywów o różnej jakości i cenie.
Jako Olkowicza nieco mnie złości, że do naszego systemu prawie nikt niczego nie produkuje, podczas, gdy do takiego Canona wszyscy wszystko dostraczają w dużych ilościach.
A co do kasy, to nie odkryłeś Ameryki, że lepiej ją mieć, niż nie mieć.![]()
![]()
Pozdrówka
Oferta szkieł do Canona nawet na samym allegro jest imponująca. Każdy znajdzie coś dla siebie w odpowiedniej cenie. Masa akcesoriów oryginalnych i zamienników robi wrażenie. Patrze na to z pespektywy dwóch systemów i staram się być obiektywny.
Ludzie tu nie chodzi o ilosc, i wybor , tylko o jakosc w stosunku do ceny !!!! Wy jestescie wszyscy zawodowcami ,jesli tak prosze o linki do galerii !!! Zobaczymy ocenimy![]()
![]()
![]()
Kup sobie kilogram robaczywych śliwek. Na pewno częśc będzie zdrowa. Będziesz miał w czym wybierać.Zamieszczone przez m_o_b_y
Smacznego.
Bezpłatne czyszczenie matrycy w Canonie przysługuje jeden raz !!! i tylko w okresie 6 m-cy od zakupu, więc nie wszystkie pielgrzymki gwarancyjne są darmowe.Zamieszczone przez gary
Powróćmy do głównego tematu bo zaraz wezmą górę emocje.
Każdy system ma coś do zaoferowania.
Amen
z czyszczeniem matrycy nie chodze do serwisu
pisalem o kalibracji odpowiadajac na post Karola
Wrzucę trzy grosze.
CANON
OPTYKA
Szkła Canona i zamienniki.
Zamienniki jeśli są już dobre to są takie przez pierwsze lata tzn. trzymają parametry optyczne i mechaniczne . Potem to loteria (często wysiada mechanika).
Dobre szkła Canona poza eLkami 2,8 i niektórymi 4 oraz stałkami można policzyć na palcach jednej ręki.
Wniosek:
Wybór nie jest taki duży jak się nie ma worka pieniędzy. Bardzo dużego worka.
BODY
Poza jedynkami inne modele to kastraci.
Jeśli już kupować i być zadowolonym to tylko 1D coś tam.
W olympusie podobnie E-1. Tylko jest "trochę" tańsza.
Wniosek:
Wybór nie jest taki duży i też trzeba mieć worek pieniędzy.
Poza tym:
- im większa matryca tym lepsze musi być szkło !!!
- systemy pomiaru uzyskują pełnię walorów dopiero przy szkłach o świetle 2,8 !!!!
EOS 1n | 28-105/3,5-4,5 | 28-70/2,8 L | 40MZ-3i | 50MZ-5 | CS2
C-5050Z
Zamieszczone przez RobertKrus
Drodzy Panowie,
Proszę, nie róbcie komedii !!!
Jesli Canon jest taki kiepski i drogi, a Oly taki dobry i tani, to zapytowywuję najuprzejmiej: - Dlaczego to Olek jest marką niszową, a Canon wiodącą, a nie na odwrót ???![]()
![]()
Rozumiem patriotyzm lokalny, ja też Olka polubiłem, ale nie róbcie ludziom wody z mózgu, jeśli łaska !
Pozdrówka
miałem się nie odzywać już ale nie wytrzymałem czytając CiebieZamieszczone przez m_o_b_y
![]()
Ktoś taki jak Ty robi ludziom wodę z mózgu bo posiadając Olympusa, na lewo i prawo trąbisz ze Oly jest bee ale Canon to jest cacy
Dlaczego gumy Orbit mają 90% udziałów w sprzedaży całego rynku gum do żucia? Są lepsze od innych? Przypuszczam że wątpię
Na wielkość sprzedaży i udziały w rynku jakosć produktów ma drugorzędne znaczenie, liczą się inne rzeczy. Ale co ja Ci będę tłumaczył Ty i tak wiesz wszystko najlepiej
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5