Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 90

Wątek: Zestaw dslr do 6k

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wlkp
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Oj zaczynacie sie przekomarzac jak dzieci.
    Ja napisze krótko :

mam Olka i jestem zadowolony, nie szukam Canona, nie szukam Nikona, mam Olympusa i hulaj dusza...

i nie jakies farmazony, o wyzszosci jajka nad kura i odwrotnie, kazdy lubi cos innego. Kazdy kupil to co uznal za dobre, nie ma lepszych i gorszych sprzetów jest tylko **** lub fotograf .... i taka jest prawda. jak ktos ma to cos to i smiena zrobi takie foto, ze nikt mu z sprzetem za 100 tys nie dorówna, poniewaz fotografia musi miec to cos, cos czego ja wlasnie poszukuje, dlatego uwazam sie za amatora poniewaz jeszce tego nie umiem wypatrzyc. Wiec po co dewagowac co jest lepsze, nie lepiej porobic fotki i nie marnowac czasu ?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Mysle, ze wielu uwaza tak samo jak ty kadm_kg i ja tez nie bardzo rozumiem takie klotnie jak ta. Wydaje mi sie jednak, ze ta propozycja zakupu tego obiektywu do Canona atmosfera sie troche polepszyla, napiecie sie rozeszlo i nie kontynuujmy tej przepychanki, bo z tego nic dobrego nie wyniknie. Przeciez i ja i m_o_b_y zartowalismy. Peace
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

The z00m
    Gość
    Ple, ple, ple... czego by nie napisać Canon jest the best, ALE WYŁĄCZNIE DLA LUDZI Z KASĄ. Masz kasę na eL to super. Jak nie to można udowadniać bez końca jak to Canon dominuje focąc obiektywami SIGMA, Tamrona, Tokina. Canon dla amatora ze skromnym portfelem nie ma, aż tak dużo do zaoferowania jak by wynikało z postów usera m_o_b_y .

Masz kasę na min. 30D oraz obiektywy klasy eL to wybierasz system EOS... proste chyba, że umoczyłeś sporo w inny system

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kadm_kg
    Oj zaczynacie sie przekomarzac jak dzieci.
    Ja napisze krótko :

mam Olka i jestem zadowolony, nie szukam Canona, nie szukam Nikona, mam Olympusa i hulaj dusza...

i nie jakies farmazony, o wyzszosci jajka nad kura i odwrotnie, kazdy lubi cos innego. Kazdy kupil to co uznal za dobre, nie ma lepszych i gorszych sprzetów jest tylko **** lub fotograf .... i taka jest prawda. jak ktos ma to cos to i smiena zrobi takie foto, ze nikt mu z sprzetem za 100 tys nie dorówna, poniewaz fotografia musi miec to cos, cos czego ja wlasnie poszukuje, dlatego uwazam sie za amatora poniewaz jeszce tego nie umiem wypatrzyc. Wiec po co dewagowac co jest lepsze, nie lepiej porobic fotki i nie marnowac czasu ?

Dosyć odkrywcze te Twoje stwierdzenia.
    Druh robi zdjęcia, smiena robi zdjęcia, więc zamiast tracić czas na dyskusje o aparatach i na poszerzanie naszej wiedzy o fotografii cyfrowej, raczej zamknijmy to nasze forum i róbmy zdjęcia druhami i smienami.
    Amen.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [quote="The z00m"]Ple, ple, ple... czego by nie napisać Canon jest the best, ALE WYŁĄCZNIE DLA LUDZI Z KASĄ. Masz kasę na eL to super. Jak nie to można udowadniać bez końca jak to Canon dominuje focąc obiektywami SIGMA, Tamrona, Tokina. Canon dla amatora ze skromnym portfelem nie ma, aż tak dużo do zaoferowania jak by wynikało z postów usera m_o_b_y .

Powiem szczerze: wkurza mnie, że wszystkie obiektywy i wszelkie akcesoria są w dużym wyborze do wszystkich aparatów, za wyjątkiem naszego Olka.
    Mając dobre body, np. Canona, mam wiele możliwych wyborów szkieł i wszystkich innych akcesoriów i w miarę posiadanej kasy mogę sobie skomponować swój ulubiony zestaw. Mając Olka moje możliwości są dramatycznie ograniczone: te parę firmowych obiektywów plus 5 obiektywów Sigmy. Kropka.
    To dlatego biję się z myślami, czy nie zlicytować tego, co mam, i czy nie przystąpić do innego systemu.
    Pozdrówka

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Ple, ple, ple... czego by nie napisać Canon jest the best, ALE WYŁĄCZNIE DLA LUDZI Z KASĄ. Masz kasę na eL to super. Jak nie to można udowadniać bez końca jak to Canon dominuje focąc obiektywami SIGMA, Tamrona, Tokina. Canon dla amatora ze skromnym portfelem nie ma, aż tak dużo do zaoferowania jak by wynikało z postów usera m_o_b_y .

Powiem szczerze: wkurza mnie, że wszystkie obiektywy i wszelkie akcesoria są w dużym wyborze do wszystkich aparatów, za wyjątkiem naszego Olka.
    Mając dobre body, np. Canona, mam wiele możliwych wyborów szkieł i wszystkich innych akcesoriów i w miarę posiadanej kasy mogę sobie skomponować swój ulubiony zestaw. Mając Olka moje możliwości są dramatycznie ograniczone: te parę firmowych obiektywów plus 5 obiektywów Sigmy. Kropka.
    To dlatego biję się z myślami, czy nie zlicytować tego, co mam, i czy nie przystąpić do innego systemu.
    Pozdrówka
    Napiszę tak... radzę Ci (przewrotnie zresztą ) sprzedać to co masz i wejść w system EOS. Miło pomyśleć jak będziesz się miotał mając jakieś 2k na obiektyw. Radzę zacząć przeglądać testy i szukać dobrego źródła by Ci wyselekcjonowali odpowiednie sztuki SIGMA lub Tamrona Jeszcze raz zaznaczę... uważam EOS za najbardziej kompletny, ale biorę pod uwagę obiektywy od eL/4,0 w górę. Sam się nad zmianą e-systemu na EOS zastanawiałem. Przeszło mi. Tego czego mi potrzeba to E-next. Obiektywów mam wystarczająco dużo, a będzie więcej.

Nim wejdziesz w system zrób sobie symulację. Wiesz na jaką kasę możesz liczyć. Zorientuj się co za to dostaniesz. Chyba, że jesteś konkretny i wchodzisz jak Magus... ponad 20k i wówczas EOS rulez

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Pozdrówka
    Napiszę tak... radzę Ci (przewrotnie zresztą ) sprzedać to co masz i wejść w system EOS. Miło pomyśleć jak będziesz się miotał mając jakieś 2k na obiektyw.

Fajnie, ale jakie obiektywy Olka można kupić poniżej 2K?
    Też wybór nie jest szokujący.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Zestaw dslr do 6k

Cytat Zamieszczone przez willow32
    Drodzy Panowie,
    Proszę, nie róbcie komedii !!!
    Jesli Canon jest taki kiepski i drogi, a Oly taki dobry i tani, to zapytowywuję najuprzejmiej: - Dlaczego to Olek jest marką niszową, a Canon wiodącą, a nie na odwrót ???
    Rozumiem patriotyzm lokalny, ja też Olka polubiłem, ale nie róbcie ludziom wody z mózgu, jeśli łaska !
    Pozdrówka
    miałem się nie odzywać już ale nie wytrzymałem czytając Ciebie
    Ktoś taki jak Ty robi ludziom wodę z mózgu bo posiadając Olympusa, na lewo i prawo trąbisz ze Oly jest bee ale Canon to jest cacy
    Nie wiem, czy mam się martwić, czy cieszyć, że nie wytrzymałeś, ale to raczej Twój problem, a nie mój.
    Mam Olka, ale jako człowiek myślący zastanawiam się, czy zrobiłem dobrze, czy nie.
    Za trudne ?

>> Dlaczego gumy Orbit mają 90% udziałów w sprzedaży całego rynku gum do żucia? Są lepsze od innych? Przypuszczam że wątpię
    Na wielkość sprzedaży i udziały w rynku jakosć produktów ma drugorzędne znaczenie, liczą się inne rzeczy. Ale co ja Ci będę tłumaczył Ty i tak wiesz wszystko najlepiej.<<

Rozumiem, że skoro masz Olka, to on jest najlepszy na świecie.
    Dlaczego? Ano dlatego, że go masz. Dosyć mocny argument.

Pozdrówka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

Pozdrówka
    m_o_b_y a co jest takiego w EOSie czego nie ma w 4/3, a co możesz teraz kupić?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kilka złotych myśli ode mnie:
    - poza Dziadkiem, nie podobają mi się aparaty OLKA: mają małe, ciemne wizjery, słaby bufor, niepewny AF kiedy kończy się światło
    - optyka w 4/3 jest świetna, solidnie wykonana, najdroższych luf nie ma jednak do czego podpiąć... są nowe plastikowe aparaty, szumią mniej, ale wciąż tylko 3 punkty AF i małe wizjerki
    - sprzęt w 4/3 nie jest najszybszy, najbardziej wyżyłowany, ale za to działa stabilnie i nie ma raczej przypadków że nowy aparat po paru tygodniach ląduje w serwisie... pomijam przypadki z 14-45, bo co to za obiektyw... dekiel z metalowym bagnetem, do tego nieszczelny...
    - jeśli eos, to bez 17-20 klocków lepiej nie podchodzić do tematu. body, drugie body (np. 2x30D), duża lampa, dwie BIEDNE elki i jakiś dobry system to zgarniania syfu z matrycy
    - nie zapominajmy o partyzanckim kalibrowaniu body, obiektywów w serwisie eos oraz o syfach za filtrem AA i innych niespodziankach, które trafiają się w MASOWEJ PRODUKCJI.

pozycja 4/3 na rynku może zmienić się w ciągu 2 lat: jeśli wyjdzie jeden a potem drugi porządny aparat. jaskółka wiosny nie czyni, ale dwie jaskółki, przylatujące jedna po drugiej mogą wiele zdziałać. na nic to jednak, jeśli będą przybywać co 4 lata - tak się nie buduje rynku półprofesjonalnego.

tak, półprofesjonalnego, bo na body dorównujące aparatom reporterskim w 4/3 bym nie liczył, przynajmniej przez najbliższe 2 lata. ludzie, my się cieszymy z ładnego ISO1000 a kolesie w innych systemach mają lepsze ISO1600 i używalne ISO3200 od ładnych paru lat.

OLEK z dobrym słoikiem jest świetny na imprezy, reportaże, do architektury, do makro, pod wodę. do sportu jednak niezbyt z racji 3 punktów AF.

kto ma czas, czeka do jesieni na to duże coś, co rodzi się w bólach, kogo przyciska robota, niech nie czeka i kupuje kartony z czerwonym logo. to tyle ode mnie...