Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Zestaw dslr do 6k

The z00m
    Gość
    Czy nie możecie przez chwilkę popatrzeć szerzej niż wyłącznie przez swój wizjer? Rozumiem lessie. On na poważnie zajął się spottingiem. E-system na obecną chwilę nie da mu tego co Canon. Ba... nie daje mu niczego za wyjątkiem E-500 i 50-200. Reszta to cenowa abstrakcja lub wydymuszka i obietnice. Wielu ludziom brakuje bardzo jasnej stałki, a Leica 25 na chwilę obecną jest równie wirtualna co E-next. No może ciut mniej. Jest tylko u nas kupić jej nie można i pewnie wiele wody upłynie nim będzie można O stałkach SIGMA przemilczę. Są i ładne zdjęcia robią, ale by zyskać zaufanie musi sporo czasu upłynąć szczególnie po info o padniętych sztukach. Wielu ludziom kopary opadną (w tym i mi) jeśli do końca roku nie dostaniemy w pełni pracującego E-next. Wówczas... sami rozumiecie. E-system jest ok, ale jako, że to młody system nie daje takich możliwości jak przykładowo EOS. Ja jeśli kiedyś postanowię o zmianie systemu już nie będę eksperymentował. Canon i tylko Canon ze względu na szeroką ofertę obiektywów oraz stabilnośc systemu. Nikon zaś wcale tak elastyczny nie jest jak go lansują na cyberfoto.pl Patrząc po ofercie Nikona nie ma niczego co by odpowiadało CENOWO oraz jednocześnie jakościowo canonowskim eLkom ze światełkiem 4,0. Większość tych promotorów Nikona lata i testuje obiektywy Tamrona i SIGMA w nadziei, że ich egzemplarz okaże się ostry i bez koszmarnych aberacji. Można by tak długo pisać... bez sensu

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Znajomy chce kupić na dniach córce lustrzanke do zagłębienia fotografii (aktualnie ma Fuji 5600) i chcę mu polecić taki zestaw:

E330
    14-54
    40-150 - stara wersja
    FL36
    CF 4GB

Jak myślicie wystarczy? Czy może coś mu polecić z innej stajni, żeby nie miał pretensji

Za 6k to można mysleć o Nikonie D80, albo o Canonie 30D z dodatkami. Widziałem 30D na Allegro za ca 3500 PLN, po odliczeniu bonusu Canona.
    Pozdrówka
    Ty zaś nie świruj Za 6k cudów nie dokonasz. Puszka to początek. Jeśli ktoś dopiero zaczyna to właśnie E-system jest the best by zacząć. Po roku/dwóch, albo pozostajesz, albo ruszasz ceglaną drogą Kupisz 30D i co dalej? Jedna tania eLeczka czy Tamrony i SIGMA. Zaproponuj w pełni funkcjonalny zestaw oparty o 30D, który będzie konkurencyjny względem tego z cytatu c+.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Poczytaj wymiki drobiazgowych testów fotograficznych, badań porównawczych, opinie użytkowników w kraju i na świecie oraz wyniki sprzedaży (nie mówiąc o galeriach zdjęć), a będziesz wiedział, co mam na myśli.
    W badaniach D80, czy 30D są porówywane z kamerami o klasę wyższymi, nigdy z E1, czy E330.
    Pozdrówka
    m_o_b_y wiesz co Ty sobie czytaj te drobiazgowe porównania i popadaj w kompleksy słabszego sprzętu, ja wolę robić zdjęcia

Nie popadam w żadne kompleksy, tylko czytam, analizuję i zastanawiam się.
    Czytanie kształci i rozwija.
    A zdjęcia i tak się robi tym, co się akurat ma.
    E500 jest na tyle dobry, że go mam i nie sprzedałem.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Czy nie możecie przez chwilkę popatrzeć szerzej niż wyłącznie przez swój wizjer? Rozumiem lessie. On na poważnie zajął się spottingiem. E-system na obecną chwilę nie da mu tego co Canon. Ba... nie daje mu niczego za wyjątkiem E-500 i 50-200. Reszta to cenowa abstrakcja lub wydymuszka i obietnice. Wielu ludziom brakuje bardzo jasnej stałki, a Leica 25 na chwilę obecną jest równie wirtualna co E-next. No może ciut mniej. Jest tylko u nas kupić jej nie można i pewnie wiele wody upłynie nim będzie można O stałkach SIGMA przemilczę. Są i ładne zdjęcia robią, ale by zyskać zaufanie musi sporo czasu upłynąć szczególnie po info o padniętych sztukach. Wielu ludziom kopary opadną (w tym i mi) jeśli do końca roku nie dostaniemy w pełni pracującego E-next. Wówczas... sami rozumiecie. E-system jest ok, ale jako, że to młody system nie daje takich możliwości jak przykładowo EOS. Ja jeśli kiedyś postanowię o zmianie systemu już nie będę eksperymentował. Canon i tylko Canon ze względu na szeroką ofertę obiektywów oraz stabilnośc systemu. Nikon zaś wcale tak elastyczny nie jest jak go lansują na cyberfoto.pl Patrząc po ofercie Nikona nie ma niczego co by odpowiadało CENOWO oraz jednocześnie jakościowo canonowskim eLkom ze światełkiem 4,0. Większość tych promotorów Nikona lata i testuje obiektywy Tamrona i SIGMA w nadziei, że ich egzemplarz okaże się ostry i bez koszmarnych aberacji. Można by tak długo pisać... bez sensu

Znajomy chce kupić na dniach córce lustrzanke do zagłębienia fotografii (aktualnie ma Fuji 5600) i chcę mu polecić taki zestaw:

E330
    14-54
    40-150 - stara wersja
    FL36
    CF 4GB

Jak myślicie wystarczy? Czy może coś mu polecić z innej stajni, żeby nie miał pretensji

Za 6k to można mysleć o Nikonie D80, albo o Canonie 30D z dodatkami. Widziałem 30D na Allegro za ca 3500 PLN, po odliczeniu bonusu Canona.
    Pozdrówka
    Ty zaś nie świruj Za 6k cudów nie dokonasz. Puszka to początek. Jeśli ktoś dopiero zaczyna to właśnie E-system jest the best by zacząć. Po roku/dwóch, albo pozostajesz, albo ruszasz ceglaną drogą Kupisz 30D i co dalej? Jedna tania eLeczka czy Tamrony i SIGMA. Zaproponuj w pełni funkcjonalny zestaw oparty o 30D, który będzie konkurencyjny względem tego z cytatu c+.

W żadne cuda nie wierzę, ale po prostu, jak ktoś chce wydać 6k, to może kupić coś lepszego, niż starego Olka.
    A oferta szkieł u Canona jest i dla ludzi "on budget" i dla spragnionych luksusu, po prostu da każdego coś miłego.
    U nas tylko między dwoma "stałkami" można autentycznie wybierać.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Pozdrówka
    no faktycznie, naczytasz się takich głupot o wyższosci 30D na E-1 i później to opowiadasz na lewo i prawo
    Z mojej strony EOT

pozdro
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Zapomnieliście, że to zestaw dla amatora i za 6k

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapomnieliście, że to zestaw dla amatora i za 6k
    Dopkladnie tak. Zawodowiec mysli inaczej. Zawodowiec ma firme, odlicza VAT, amortyzacje sprzetu... dlatego sprzet z gornej polki nie jest az tak drogi. Nie kazdego amatora stac na to aby dogonic choc przez chwile profi. Z jednej strony to smutne, ale z drugiej czy kazdy z nas dąży do tego aby jeździć Subaru Imprezą ?
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Z jednej strony to jest masa pieniedzy, jednak z drugiej... no wlasnie - zawsze na cos brakuje.
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
    "Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32

Pozdrówka
    no faktycznie, naczytasz się takich głupot o wyższosci 30D na E-1 i później to opowiadasz na lewo i prawo
    Z mojej strony EOT

pozdro

Przepraszam, nie zauważyłem, że jesteś szczęśliwym posiadaczem E1, który przecież znacznie przewyższa 30D.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar Oleczek
    Mieszka w
    Gdansk/Lodz/Kilkenny
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wlasnie mam do sprzedania 30d ,ktorym sie bardzo zawiodlem ,a pro po czyszczenia matrycy to NIE JEST GADZET!!!! ,jesli ktos nie wierzy zapraszam do zakupu 30d a sie przekona co zanczy odkurzacz na matrycy.

Zaden aparat Canona poza "markami" i 5D nie sa warte swoich pieniedzy .

To jest moja opinia na temat tego SYSTEMU i juz do niego nie wroce

Pozdrawiam szczesliwych posiadaczy E-SYSTEMU

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Oleczek
    Wlasnie mam do sprzedania 30d ,ktorym sie bardzo zawiodlem ,a pro po czyszczenia matrycy to NIE JEST GADZET!!!! ,jesli ktos nie wierzy zapraszam do zakupu 30d a sie przekona co zanczy odkurzacz na matrycy.

Zaden aparat Canona poza "markami" i 5D nie sa warte swoich pieniedzy .

To jest moja opinia na temat tego SYSTEMU i juz do niego nie wroce

Pozdrawiam szczesliwych posiadaczy E-SYSTEMU

Widać miałeś pecha i trafiłeś na wadliwy egzemplarz, który należało wymienić.
    Twoja opinia jest odosobniona, a zdecydowana większość opinii o 30D jest bardzo pozytywna.
    Szczególnie jakość zdjęć jest niemal powszechnie oceniana przez posiadaczy 30D na maksa.
    Pozdrówka