Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Wątek: Zestaw dslr do 6k

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Re: Zestaw dslr do 6k

Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Znajomy chce kupić na dniach córce lustrzanke do zagłębienia fotografii (aktualnie ma Fuji 5600) i chcę mu polecić taki zestaw:

E330
    14-54
    40-150 - stara wersja
    FL36
    CF 4GB

Jak myślicie wystarczy? Czy może coś mu polecić z innej stajni, żeby nie miał pretensji
    ech teraz zauwazyłem, ze za 6k to fl50 powinnes zmieścić... albo dorzycić 35mm
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Zestaw dslr do 6k

Znajomy chce kupić na dniach córce lustrzanke do zagłębienia fotografii (aktualnie ma Fuji 5600) i chcę mu polecić taki zestaw:

E330
    14-54
    40-150 - stara wersja
    FL36
    CF 4GB

Jak myślicie wystarczy? Czy może coś mu polecić z innej stajni, żeby nie miał pretensji

Za 6k to można mysleć o Nikonie D80, albo o Canonie 30D z dodatkami. Widziałem 30D na Allegro za ca 3500 PLN, po odliczeniu bonusu Canona.
    Pozdrówka

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    poleć z innej stajni żeby nie miał pretensji...bo jak spotka na drodze kogoś z tej innej stajni to się nasłucha...
    sam bym łyknął taki zestaw ale ja już zebrałem swoje za polecanie Olympusa...wysłuchuję przy każdej okazji.
    Do polecania są Canony, ewentualnie Nikony - mów że dużo szkieł do nich pasuje.
    Piszę szczerze...nie wiem czemu ale gdzie się nie pojawię z E-1 albo rozmowa dotyczy systemów, to nikt poważnie nie traktuje tego sprzętu....szkoda.
    Ja sobie powoli wyrabiam zdanie na temat tego do czego uzywać E-1 i innych pudeł tego systemu. Wtedy można naprawdę wiele. Pewnych rzeczy nie zrobi się tym sprzętem chyba nigdy...

A czegóż to tym sprzętem nie zrobisz nigdy ???
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    poleć z innej stajni żeby nie miał pretensji...bo jak spotka na drodze kogoś z tej innej stajni to się nasłucha...
    sam bym łyknął taki zestaw ale ja już zebrałem swoje za polecanie Olympusa...wysłuchuję przy każdej okazji.
    Do polecania są Canony, ewentualnie Nikony - mów że dużo szkieł do nich pasuje.
    Piszę szczerze...nie wiem czemu ale gdzie się nie pojawię z E-1 albo rozmowa dotyczy systemów, to nikt poważnie nie traktuje tego sprzętu....szkoda.
    Ja sobie powoli wyrabiam zdanie na temat tego do czego uzywać E-1 i innych pudeł tego systemu. Wtedy można naprawdę wiele. Pewnych rzeczy nie zrobi się tym sprzętem chyba nigdy...
    lessie nie uderzyłes się Ty gdzieś w głowę ostatnio?! Dlaczego Ty tak bierzesz do siebie ględzenie innych ludzi? Już chyba zaczynasz wierzyć w te bzdury o wyższości innych systemów
    Przeciez C+ ma tylko polecić a nie podjąć za kogoś decyzje
    A jeżeli czegoś nie potrafię zrobić to nie zrzucam winy na sprzęt tylko na braki w umiejętnościach

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Mali dzielni Archeolodzy z was ;p
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Ha

Będzie E510 ponieważ na E330 nie załapał się!

m_o_b_y no i co że można kupić D80 lub 30D, ale one ani nie mają stabilizacji, ani normalnego systemu czyszczenia a dodatkowo ciężko w tej cenie kupić odpowiednik ZD 14-54 u Canona lub Nikona

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ha

Będzie E510 ponieważ na E330 nie załapał się!

m_o_b_y no i co że można kupić D80 lub 30D, ale one ani nie mają stabilizacji, ani normalnego systemu czyszczenia a dodatkowo ciężko w tej cenie kupić odpowiednik ZD 14-54 u Canona lub Nikona
    Między 30D, czy D80, a olkowymi kamerami raczej nie ma porównania, przynajmniej dopóki nie pojawi się następca E1, a urodziny tego bobaska na razie są wielką niewiadomą.
    Czyszczenie, to gadżet bez większego znaczenia, po naszej stronie jedyny plus, to stabilizacja w E510.
    O szkłach, to lepiej nie mówić, bo takiego wyboru lepszych i gorszych, tańszych i droższych, niż olkowe, to my długo nie będziemy mieć, jeśli w ogóle kiedykolwiek.
    Nasz plus, to fakt, że kitowe szkła są wyjątkowo przyzwoite i umiarkowanie drogie.
    Pozdrówka

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y
    Między 30D, czy D80, a olkowymi kamerami raczej nie ma porównania, przynajmniej dopóki nie pojawi się następca E1, a urodziny tego bobaska na razie są wielką niewiadomą.
    Czyszczenie, to gadżet bez większego znaczenia, po naszej stronie jedyny plus, to stabilizacja w E510.
    O szkłach, to lepiej nie mówić, bo takiego wyboru lepszych i gorszych, tańszych i droższych, niż olkowe, to my długo nie będziemy mieć, jeśli w ogóle kiedykolwiek.
    Nasz plus, to fakt, że kitowe szkła są wyjątkowo przyzwoite i umiarkowanie drogie.
    Pozdrówka
    m_o_b_y ale w czym niby nie ma porównania? Bo jakos nie rozumiem toku Twojego myślenia? Widzisz jak dla mnie 30D czy D80 to amatorskie puszki na równi z E-330 czy E-500 nawet. Śmiech mnie ogarnia jak czytam pieśni pochwalne i wynoszenie ich ponad wszystko co dostępne dla amatora
    A w kwestii szkieł to jakie ma znaczenie że jest ich mało?? Jest na tyle dużo żeby zaspokoić potrzeby każdego rodzaju użytkowników i wszystko w temacie.

pozdrawiam

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Pozdrówka
    m_o_b_y ale w czym niby nie ma porównania? Bo jakos nie rozumiem toku Twojego myślenia? Widzisz jak dla mnie 30D czy D80 to amatorskie puszki na równi z E-330 czy E-500 nawet. Śmiech mnie ogarnia jak czytam pieśni pochwalne i wynoszenie ich ponad wszystko co dostępne dla amatora
    A w kwestii szkieł to jakie ma znaczenie że jest ich mało?? Jest na tyle dużo żeby zaspokoić potrzeby każdego rodzaju użytkowników i wszystko w temacie.

pozdrawiam

Poczytaj wymiki drobiazgowych testów fotograficznych, badań porównawczych, opinie użytkowników w kraju i na świecie oraz wyniki sprzedaży (nie mówiąc o galeriach zdjęć), a będziesz wiedział, co mam na myśli.
    W badaniach D80, czy 30D są porówywane z kamerami o klasę wyższymi, nigdy z E1, czy E330.
    Pozdrówka

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Poczytaj wymiki drobiazgowych testów fotograficznych, badań porównawczych, opinie użytkowników w kraju i na świecie oraz wyniki sprzedaży (nie mówiąc o galeriach zdjęć), a będziesz wiedział, co mam na myśli.
    W badaniach D80, czy 30D są porówywane z kamerami o klasę wyższymi, nigdy z E1, czy E330.
    Pozdrówka
    m_o_b_y wiesz co Ty sobie czytaj te drobiazgowe porównania i popadaj w kompleksy słabszego sprzętu, ja wolę robić zdjęcia