ech teraz zauwazyłem, ze za 6k to fl50 powinnes zmieścić... albo dorzycić 35mmZamieszczone przez celebrity plus
ech teraz zauwazyłem, ze za 6k to fl50 powinnes zmieścić... albo dorzycić 35mmZamieszczone przez celebrity plus
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zamieszczone przez celebrity plus
Za 6k to można mysleć o Nikonie D80, albo o Canonie 30D z dodatkami. Widziałem 30D na Allegro za ca 3500 PLN, po odliczeniu bonusu Canona.
Pozdrówka
Zamieszczone przez lessie
A czegóż to tym sprzętem nie zrobisz nigdy ???![]()
Pozdrówka
lessie nie uderzyłes się Ty gdzieś w głowę ostatnio?! Dlaczego Ty tak bierzesz do siebie ględzenie innych ludzi? Już chyba zaczynasz wierzyć w te bzdury o wyższości innych systemówZamieszczone przez lessie
Przeciez C+ ma tylko polecić a nie podjąć za kogoś decyzje![]()
A jeżeli czegoś nie potrafię zrobić to nie zrzucam winy na sprzęt tylko na braki w umiejętnościach
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Mali dzielni Archeolodzy z was ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ha![]()
Będzie E510 ponieważ na E330 nie załapał się!
m_o_b_y no i co że można kupić D80 lub 30D, ale one ani nie mają stabilizacji, ani normalnego systemu czyszczeniaa dodatkowo ciężko w tej cenie kupić odpowiednik ZD 14-54 u Canona lub Nikona
![]()
Między 30D, czy D80, a olkowymi kamerami raczej nie ma porównania, przynajmniej dopóki nie pojawi się następca E1, a urodziny tego bobaska na razie są wielką niewiadomą.Zamieszczone przez celebrity plus
Czyszczenie, to gadżet bez większego znaczenia, po naszej stronie jedyny plus, to stabilizacja w E510.
O szkłach, to lepiej nie mówić, bo takiego wyboru lepszych i gorszych, tańszych i droższych, niż olkowe, to my długo nie będziemy mieć, jeśli w ogóle kiedykolwiek.![]()
Nasz plus, to fakt, że kitowe szkła są wyjątkowo przyzwoite i umiarkowanie drogie.
Pozdrówka
m_o_b_y ale w czym niby nie ma porównania? Bo jakos nie rozumiem toku Twojego myślenia? Widzisz jak dla mnie 30D czy D80 to amatorskie puszki na równi z E-330 czy E-500 nawet. Śmiech mnie ogarnia jak czytam pieśni pochwalne i wynoszenie ich ponad wszystko co dostępne dla amatoraZamieszczone przez m_o_b_y
A w kwestii szkieł to jakie ma znaczenie że jest ich mało?? Jest na tyle dużo żeby zaspokoić potrzeby każdego rodzaju użytkowników i wszystko w temacie.
pozdrawiam
Zamieszczone przez willow32
Poczytaj wymiki drobiazgowych testów fotograficznych, badań porównawczych, opinie użytkowników w kraju i na świecie oraz wyniki sprzedaży (nie mówiąc o galeriach zdjęć), a będziesz wiedział, co mam na myśli.
W badaniach D80, czy 30D są porówywane z kamerami o klasę wyższymi, nigdy z E1, czy E330.![]()
Pozdrówka
m_o_b_y wiesz co Ty sobie czytaj te drobiazgowe porównania i popadaj w kompleksy słabszego sprzętu, ja wolę robić zdjęciaZamieszczone przez m_o_b_y
![]()