The question is, who cares?
ISO ok. może być najniższe dla każdej puszkiChcąc zrobić takie bardziej rzetelne porównanie to jednak przysłona powinna być ta sama i bez lampy koniecznie. Podejrzewam, ze wówczas zdjęcia byłyby nie do odróżnienia które z którego aparatu. W każdym razie zdania byłyby podzielone tak sadzę
Chyba, że ktoś zna na wylot E520 (jakieś niuanse kolorystyczne) to wskazałby prawidłowo.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Och, Panowie, spokojnie. Będzie i bardziej "rzetelne" porównanie
To było czysto spontaniczne. Dwa aparaty, pierniczki, kobieta... kto by się oparł
@apz z tą przejściówką to masz rację. Cóż, mogłem wybrać, wizjer lub przejściówka. Wybrałem wizjer.
Trudno się nie zgodzić. Pisałem o dobrych warunkach. Przy gorszych i z gorsza matrycą też sobie można poradzić (statyw+niskie iso, filtr szra-połówka, hdr) Takim niezaprzeczalnym argumentem byłoby dla mnie wyższe użyteczne iso (zdjęcia z ręki). Tylko ile tych zdjęć na wysokim iso się wykonuje. Tu już każdy musi sobie odpowiedzieć czy mu jest niezbędne. Mi takie jakie mam użyteczne w pełni 800 wystarcza. Ale zbaczam na inne tematy i autor wątku zaraz mnie pogoni. Sorry za OT.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Spoko, kto by pomyślał, że świąteczne pierniczki takie emocje potrafią wzbudzić![]()
![]()
Na rejsie?Chłopie, Aga zachodzi w głowę, co zrobić, żeby one do świąt dotrwały
![]()