Ostatnio edytowane przez grizz ; 19.03.11 o 10:32 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Bez sensu radzicie, nie kupuje sie aparatu tylko kupuje sie caly system.
Wzialbym to co mi sie najbardziej podoba/lezy w lapie/ma najlepsza dla mnie guzikologie.
pozdrawiam serdecznie
Janek
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tylko po co kupowac, by pozniej zaraz zmieniac? dlatego tez wlasnie kupuje sie system...
Swiadomie polecacie Pentaxa majac sami Canony np?
bo co? bo kr najlepsza puszka jest? tylko co dalej jak mu sie zachce cos wiecej niz kit?
Pewnie, ze jest duzo fajnych szkiel w Pentaxie, do niego mam sentyment siegajacy jeszcze czasow analogowych, do tej pory robie ME superem oraz MZtka ze szklarnia, niestety gdy chodzi o MOJA wygode uzywania i to co mi bardziej lezy siegam w zaleznosci od sytuacji po Canona albo Nikona, a czasem tluke analogami czy srednim.
Generalizujac rozwazajac aparat do wszystkiego bez patrzenia w przyszlosc to moze byc KR, rozwazajac potem rozbudowe systemu w czasie lapania bakcyla, pozostaje sprzedaz i zmiana albo od razu wejscie w system, ktory da wiecej/lepiej/prosciej/taniej.
W kazdym razie zaloze sie, ze co kolega wybierze bedzie dobre dla Niego bez wzgledu na marke.
Ostatnia rzecza przy wyborze jest podpieranie sie opiniami innych/testami portali itd, wszak to tylko narzedzie do urzeczywistniania swoich wizji/zadan
pozdrawiam serdecznie
Janek
A w takim razie CZYM się kierować? Przecież samemu przetestować sprzęt to mission impossible, szczególnie, jeśli docelowo ma się nie pstrykać modei obok w sklepie, tylko makro/sport/zwierzaczki/krajobrazy - tego samemu nie przetestujesz.Ostatnia rzecza przy wyborze jest podpieranie sie opiniami innych/testami portali itd, wszak to tylko narzedzie do urzeczywistniania swoich wizji/zadan
Skoro nie chcesz się oprzeć testom innym, to czym? Suchą specyfikacją?![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Skoro tak to w takim razie proponuję zrobić wyliczankę i na którego padnie - tego wybrać.![]()
Mam Olympusa E-510 i nowo nabytego Pentaxa K-x. Aparaty te dzieli przepaść. Pentax bije Olympusa pod każdym względem. Mogę sądzić, że E-450 jest podobny do E-510. Zatem polecałbym Pentaxa K-x, bo K-r nie zmieścisz w zakładanym budżecie. Różnica między nimi jest niewielka.
Ostatnio edytowane przez miromat ; 19.03.11 o 22:21