"Napisał siaful
prezentując zdjęcia z e3 w internecie widać szum na wyższych czułościach nawet przy obrazkach 800x600"
E tam...
Zdjęcie zrobione E-3 zupełnie przypadkowo na ISO 3200:
http://lh6.ggpht.com/bernard.lipinsk...0/PA027872.jpg
"Napisał siaful
prezentując zdjęcia z e3 w internecie widać szum na wyższych czułościach nawet przy obrazkach 800x600"
E tam...
Zdjęcie zrobione E-3 zupełnie przypadkowo na ISO 3200:
http://lh6.ggpht.com/bernard.lipinsk...0/PA027872.jpg
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ludzie żal was ściska, że ktoś ma kaprys, pieniądze i chce sobie kupić nowy aparat? No bo ja nie rozumiem takiego zacietrzewienia, marudzenia, że wykorzysta, nie wykorzysta chce nowy aparat i potrzebuje rady tych co coś wiedzą na ten temat. Znudzi mu się albo nie spodoba to sprzeda i kupi Olympusa albo co innego (pewnie straci na tym) ale chce mieć radoche to czemu nie?
Co do starej 5-tki powiem, że naprawdę warto kupić (jeżeli nie masz dużego parcia na filmy) i warto poszukać niezajeżdżonej, ja taką znalazłem z przebiegiem 2800 zdjęć i polecam mimo, że to dziadek i ma swoje mankamenty
pozdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Ja tylko pokazałem zdjęcie z E-3 na wysokim, jak na ten aparat bardzo wysokim ISO.
A co do reszty, ogólnie jestem za poszerzaniem horyzontów![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Witam !
Jak nie potrzebujesz duzej szybkostrzelnosci to
Osobiscie polecam jednak FF.
Ladna plastyka zdjec i wybitnie niskie szumy.
To zdjecie robilem w Kosciele Mariackim w Krakowie
bez lampy i z reki...
Praktycznie tak niskie szumy na matrycy 21 Mpix, ze nie myslisz
jakie ISO ma aparat.
Na 5D Mark II to nawet na Tamronie 28-75 masz niezly obraz.
Kupisz do tego stalki i mozesz ladnie focic.
Proponuje poczytac sobie na: http://canon-board.info/
Tam o ile pamietam jest dosc dlugi watek
na temat 7D vs 5D
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
60D ma tę samą matrycę co 7D ( niektórzy mówią, że nawet poprawioną ale tego nie wiem), fakt nie ma magnezowego body (ale Walther, czy Glock też są z kompozytów i wytrzymują większe przeciążeniawięc raczej pucha soro wytrzyma), czy mikoregulacji jak w siódemce. Jestem z 60tki zadowolony, a zaoszczędzoną różnicę zawsze możesz dołożyć do lepszego szkiełka. Też miałem dylemat czy zmienić na E5 ale po z sumowaniu taniej wyszło zmienić system. W końcu nie bierzesz ślubu z marką.
EPL-3 z kitami, 6D, 60D i sporo gratów do tego,
hmm, po raz pierwszy Pentax został potraktowany poważnie do fotografii podwodnej i jest szansa, że w tym roku pojawią się obudowy do K-X.
Do Olympusa E-5 praktycznie nic niema.
Dlaczego nie Pentax? Bo może po doświadczeniach z Olympusem lepiej bazować pewniejszych firmach jeśli chodzi o DSLR.
Sony też nieźle kombinuje z półprzepuszczalnym lustrem.
Bo Olympusa E-5 praktycznie nie ma..., a przynajmniej ja go jeszcze nigdzie nie spotkałem w sklepach.
W czym Pentax nie jest pewną firmąW DSLR?
Jak dla mnie kapiątka jest najlepszym cropowym body na rynku dzięki wykonaniu i matrycy,
a do tego nie jest takim wielkim klockiem jak E-x, czy 7d
Właścicielem Petaxa jest teraz Hoya. To dzięki nim powstały K-x, K-r i teraz K-5
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 9.03.11 o 14:24 Powód: Automatyczne scalenie postów
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nowe Pentax-y przynajmniej w testach teoretycznie wypadają dobrze.
Tylko co do tego przypiąć sugerując się również tymi testami jest kilka stałek i tyle.
Kompletny brak konkretnego dobrego zoomu zarówno uniwersalnego jak i tele.