www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jeśli masz możliwość kupna niezajechanego 5d to bierz czym prędzej i chowaj go głęboko. Z każdym dniem będzie o ten sprzęt coraz ciężej.
ps. co do AF to epicure już napisał, ja tylko dodam, że może nierychliwy ale zawsze celny i niezawodny. W odróżnieniu od wielu szybszych puszek.
skoro nie szanujesz mojego zdania to poproś o przyznanie mi bana, wszystkich którzy mają inne podejście do fotografii nazywasz trollami? Jest mi bardzo przykro z tego powodu, jestem tutaj nową osobą to fakt, jednak nie jestem nowicjuszem w fotografii robię zdjęcia zarówno canonem jak i olympusem a trafiłem na ten portal gdyż myślałem że będę mógł się dzielić z Wami radością z fotografowania, jednak widzę, że ogólnie przyjęta tutaj poprawnością jest malkontenctwo i lament nad wadami systemu... przykro mi bardzo.
Potwierdzam, jak dla mnie AF wystarczający. na obiektywach które posiadam, trafia zawsze celnie i szybko, pomijam oczywiście ekstremalne warunki świetlne, ale w tych "normalnych" nie widzę potrzeby szybszego AF. Po prostu wciskam spust migawki i ostrość w tym czasie bez żadnego szemrania się ustawia... Taka moja rada dla Twojego zdrowego rozsądku. Zapomnij o czymś takim jak problemy z AF w 5DmkII...![]()
A kto Ci powiedział, że nie szanuję?
Nawet gdybym faktycznie nie szanował Twojego zdania, uważałbym to za zbyt błahy powód, aby ubiegać się o bana dla Ciebie.
Nie. A na jakiej podstawie zadajesz mi takie pytanie?
Z którego powodu? Chyba z powodu nie czytania ze zrozumieniem.
Ale czemu chcesz się dzielić z nami radością fotografowania w wątku pt. "canon 7d czy może jednak e5?albo 5dmk2???"?
W którym miejscu tutaj wspomniałem cokolwiek o wadach jakiegokolwiek konkretnego systemu, w dodatku w taki sposób, aby pasowały do tego określenia "lament" i "malkontenctwo"?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Chłopak dzieli się z Wami swoimi rozterkami a Wy wszczynacie bójkę![]()
I po co?
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
z mojej strony EOT idę robić zdjęcia...
Ja też i mam odwrotne wrażenia, tyle że ja podpiąłem do Sigmy z HSM
Dlaczego? Ma za niskie szumy, za bardzo uszczelniony, zbyt szybki AF, niepotrzebną kalibrację AF i stabilizację w body, za duży wizjer ze 100% pokrycia i pentapryzmatem, górny LCD, zbyt fajne Limitedy, za dużo fps, za dużo MP, czy nie jest po prostu sexy?
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.03.11 o 10:51
siaful, na co konkretnie wydał bym kasę to nie wiem. Ale wiem, że E-5 bym odpuścił ... ponieważ:
- jest zdecydowanie zbyt drogi
- masz E-3
Jeśli myślisz o 7D z powodu matrycy i filmów to pomyśl sobie też o 60D. Może będzie wystarczająco dobry, a przy okazji zaoszczędzisz.