Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Wątek: canon 7d czy może jednak e5?albo 5dmk2???

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    ja tylko dodam od siebie że w większości przypadków w fotografii to nie sprzęt ogranicza człowieka a brak wyobraźni...
    Zastanawiam się, czy na forum motoryzacyjnym w wątkach typu "Amortyzator A, czy może jednak B albo C?" posty typu "Nie sprzęt się liczy, tylko wyobraźnia kierowcy" uznane zostałyby za głęboką mądrość niczym prawdy mistrza Yody, czy też za zwykłe trolowanie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    dolnyśląsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeśli masz możliwość kupna niezajechanego 5d to bierz czym prędzej i chowaj go głęboko. Z każdym dniem będzie o ten sprzęt coraz ciężej.
    ps. co do AF to epicure już napisał, ja tylko dodam, że może nierychliwy ale zawsze celny i niezawodny. W odróżnieniu od wielu szybszych puszek.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zastanawiam się, czy na forum motoryzacyjnym w wątkach typu "Amortyzator A, czy może jednak B albo C?" posty typu "Nie sprzęt się liczy, tylko wyobraźnia kierowcy" uznane zostałyby za głęboką mądrość niczym prawdy mistrza Yody, czy też za zwykłe trolowanie
    skoro nie szanujesz mojego zdania to poproś o przyznanie mi bana, wszystkich którzy mają inne podejście do fotografii nazywasz trollami? Jest mi bardzo przykro z tego powodu, jestem tutaj nową osobą to fakt, jednak nie jestem nowicjuszem w fotografii robię zdjęcia zarówno canonem jak i olympusem a trafiłem na ten portal gdyż myślałem że będę mógł się dzielić z Wami radością z fotografowania, jednak widzę, że ogólnie przyjęta tutaj poprawnością jest malkontenctwo i lament nad wadami systemu... przykro mi bardzo.

| OlyJedi Awatar szambonur
    Mieszka w
    Zakopane
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Kiepskość AFu w 5DII to mit, rozpowszechniany głównie przez tych, którzy tej puszki nie mają. Ci, którzy mają, najczęściej oceniają AF bardzo dobrze. Wystarczy zajrzeć na forum Canona i poczytać opinie. Ludzie, którzy przechodzili z 40D czy 50D na 5DII twierdzą, że AF jest przynajmniej tak samo dobry. Gdyby naprawdę był kiepski, puszka ta nie zdobyłaby takiej popularności, również wśród profesjonalistów.

Ja sam miałem wątpliwości i obawy co do sprawności i szybkości AF, jednak gdy sprawdziłem to samemu, długo śmiałem się ze swojej naiwności. Okazało się, że AF w 5DII jest szybszy, niż ten w E-30. W słabym oświetleniu różnicę dało się zauważyć gołym okiem, bez żadnych precyzyjnych pomiarów.
    Potwierdzam, jak dla mnie AF wystarczający. na obiektywach które posiadam, trafia zawsze celnie i szybko, pomijam oczywiście ekstremalne warunki świetlne, ale w tych "normalnych" nie widzę potrzeby szybszego AF. Po prostu wciskam spust migawki i ostrość w tym czasie bez żadnego szemrania się ustawia... Taka moja rada dla Twojego zdrowego rozsądku. Zapomnij o czymś takim jak problemy z AF w 5DmkII...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    skoro nie szanujesz mojego zdania...
    A kto Ci powiedział, że nie szanuję?

...to poproś o przyznanie mi bana...
    Nawet gdybym faktycznie nie szanował Twojego zdania, uważałbym to za zbyt błahy powód, aby ubiegać się o bana dla Ciebie.

...wszystkich którzy mają inne podejście do fotografii nazywasz trollami?
    Nie. A na jakiej podstawie zadajesz mi takie pytanie?

Jest mi bardzo przykro z tego powodu...
    Z którego powodu? Chyba z powodu nie czytania ze zrozumieniem.

...jestem tutaj nową osobą to fakt, jednak nie jestem nowicjuszem w fotografii robię zdjęcia zarówno canonem jak i olympusem a trafiłem na ten portal gdyż myślałem że będę mógł się dzielić z Wami radością z fotografowania...
    Ale czemu chcesz się dzielić z nami radością fotografowania w wątku pt. "canon 7d czy może jednak e5?albo 5dmk2???"?

...jednak widzę, że ogólnie przyjęta tutaj poprawnością jest malkontenctwo i lament nad wadami systemu...
    W którym miejscu tutaj wspomniałem cokolwiek o wadach jakiegokolwiek konkretnego systemu, w dodatku w taki sposób, aby pasowały do tego określenia "lament" i "malkontenctwo"?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Chłopak dzieli się z Wami swoimi rozterkami a Wy wszczynacie bójkę
    I po co?
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    z mojej strony EOT idę robić zdjęcia...

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Nie taka znowu super. Miałem ostatnio w łapkach i... nie przypadła mi do gustu.
    Deczko rozczarowany jestem tą puszką. Najbardziej rozczarował mnie wizjer.
    Pozdrówka!
    Ja też i mam odwrotne wrażenia, tyle że ja podpiąłem do Sigmy z HSM
    Cytat Zamieszczone przez siaful Zobacz posta
    Pentax k-5, nie interesowałem się tą marką, nawet fajny aparat ale....nie.
    Dlaczego? Ma za niskie szumy, za bardzo uszczelniony, zbyt szybki AF, niepotrzebną kalibrację AF i stabilizację w body, za duży wizjer ze 100% pokrycia i pentapryzmatem, górny LCD, zbyt fajne Limitedy, za dużo fps, za dużo MP, czy nie jest po prostu sexy?
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.03.11 o 10:51

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    siaful, na co konkretnie wydał bym kasę to nie wiem . Ale wiem, że E-5 bym odpuścił ... ponieważ:
    - jest zdecydowanie zbyt drogi
    - masz E-3

Jeśli myślisz o 7D z powodu matrycy i filmów to pomyśl sobie też o 60D. Może będzie wystarczająco dobry, a przy okazji zaoszczędzisz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez siaful Zobacz posta
    prezentując zdjęcia z e3 w internecie widać szum na wyższych czułościach nawet przy obrazkach 800x600
    Pokaż te zdjęcia, chętnie je zobaczę ...