Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.12.14 o 00:21
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Po obróbce zdjęcia jak je zmniejszysz (po zmniejszeniu zazwyczaj trzeba podostrzyć) i zapisujesz do jpg, programy zazwyczaj posiadają możliwość ustawienia stopnia kompresji (jakości). Większa kompresja, zdjęcie mniej waży KB ale gorsza jakość. Mniejsza kompresja to lepsza jakość (nawet po powiększeniu nie będzie tych "kwadracików) ale też i większa waga w KB zdjęcia. Te co wstawiłeś (przy tych rozmiarach) dla dobrej jakości powinno ważyć ok. 500KB, a ma 220KB.
PS
Tego popsutego już nie poprawisz. Musiałbyś się "wrócić" do oryginału (jpg w pełnej rozdzielczosci czy lepiej RAW) i powtórzyć obróbkę.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.12.14 o 00:45
dobra zmniejszę kompresje o kilka i popatrze jak się to ma do jakości zdjęcia.pozdr
Powiem nie wygląda to na ustawienie z dużą kompresją. Zwiększ na razie może o 1 na 11. Bardzo możliwe, że ma też znaczenie to Podpróbkowanie chromatyczne. Rozwiń to, może będzie w którejś opcji opisane jako najlepsza jakość. Coś kojarzę, że w Gimpie jest podobna opcja i ustawienie 4:4:4 to najlepsza jakość. Zwracaj też uwagę aby waga nie przekraczała 1MB bo wtedy forum automatycznie kompresuje.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
a ja dalej czatownicze zdjęcia. Myszak tym razem- nie trafiony tam gdzie bym chciał, światło słabe ale pomyślałem że się podzielę bo moment przedni.robione e-450 przy -13 stopnipozdr
Moment swietny, cala reszta juz nie
Ale licze na postepy
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów