mam jeszcze sarenke z ktoregos wyjazdu. po drodze spotkalem wystraszoną bo wystrzały co chwile slychac z daleka. strasznie płochliwe teraz- nie mialem jak blizej podejsc

|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dokładnie takjeszcze kilka lat temu biegały w tym miejscu całe stada a teraz - 70% mniej

znalazlem cos takiego w szufladzie.nigdy nie mogłem sie do postprodukcji zabrac ale dzis sie udało nawet cos wymyslicPanie i Panowie-bedzie cos z tego czy odpuscic?

Pobawić się tym zawsze można choćby tak dla "sportu" czy bardziej dla doświadczenia choć rokowania są raczej złe. Mucha to ciężki temat - wymaga równomiernego, miękkiego, rozproszonego światła. W ostrym pełno odbić światła na korpusie czy włoskach, w słabym i kierunkowym traci się szczegół w cieniach, z głębią ostrości też zwykle jest problem. Na powyższym zdjęciu zresztą widać, że do ideału daleko, od czegoś jednak trzeba zacząć. Do muchy wiele razy się przymierzałem, ale satysfakcjonujących efektów jeszcze nie uzyskałem, jak na razie czekam aż się obudzą

OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
tym razem cos co lubie.kolejna odsłona lasu w moim wykonaniu w wersji lekko przyciemnonej. pozdr
1.

| OlyJedi
| OlyJedi

mz lepiej by było, gdyby las miał normalną ostrość
prosze bardzo.
2.