Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Co to znaczy "niedoświetlone zdjęcie" (i co zrobić z tym fantem)?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Na początku - pisałem o tym - dlatego lepiej doświetlić prawidłowo niż niedoświetlić, co w przypadku fotografii studyjnej jest akurat proste jak budowa pinezki.
    Aaa... to tu chodzi o fotografię studyjną?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    No coz wydaje mi sie, ze rozwiazanie sprawy jest proste, Mariusz jest po prostu dobrym rzemieslnikiem, a wiadomo, rzemieslnik, to jeszcze nie fotograf...

Tutorial mogles sobie podarowac, bo nijak nie tlumaczy problemu niedoswietlenia, ktorego wg mnie nie da sie opisac 1 linijka.

Pytanie do Ciebie: w tak piekny, sloneczny, zimowy dzien czy snieg na twoich zdjeciach jest bialy?

Przeciez odpowiedz jest prosta, toz to aksjomat...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    A tak oftopowo, nudzilo CI sie czy co? glupawka?... mnie czasami tez dopada takie cus ale staram sie to gasic w sobie, by potem nie naburaczyc i nie wyjsc na d......

PS2
    Sliczna pogoda! oj dzis beda zdjatka!

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    No coz wydaje mi sie, ze rozwiazanie sprawy jest proste, Mariusz jest po prostu dobrym rzemieslnikiem, a wiadomo, rzemieslnik, to jeszcze nie fotograf...

Tutorial mogles sobie podarowac, bo nijak nie tlumaczy problemu niedoswietlenia, ktorego wg mnie nie da sie opisac 1 linijka.

Pytanie do Ciebie: w tak piekny, sloneczny, zimowy dzien czy snieg na twoich zdjeciach jest bialy?

Przeciez odpowiedz jest prosta, toz to aksjomat...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    A tak oftopowo, nudzilo CI sie czy co? glupawka?... mnie czasami tez dopada takie cus ale staram sie to gasic w sobie, by potem nie naburaczyc i nie wyjsc na d......

PS2
    Sliczna pogoda! oj dzis beda zdjatka!
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    Uprasza się o zachowanie spokoju.
    ----------
    Ciebie fotomic cenię za rozsądek, ale dlaczego tylko upraszasz , a nie zamkniesz konkretnie buzi mariushowi, który metodycznie stara się o awantury ---kiedyś mi pisał , że Was próbuje na ile może sobie pozwolić zanim zostanie wywalony z forum...(tekstów z priva nie należy upubliczniać, ale to jest sprawa ogólna) Ten gość straszy mnie sądem za stwierdzenie, że "sprzedaje kit" swoim klientom natomiast tendencyjnie i programowo wyśmiewa moją robotę : patrz między innymi początek wątku... Sprawę naświetlenia wyjaśniłem pod swoim zdjęciem, ale mariush z uporem psychopaty tworzy wątek na ten temat i rzuca obraźliwe teksty ...
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Na koniec wyjaśnię ponownie osobom, które są zdezorientowane tym wszystkim, że to konkretne zdjęcie wyjątkowo dokładnie analizowałem przed wysłaniem --porównywałem różne opcje jasności i wybrałem wersję ciemniejszą (stonowaną) właśnie z powodu malarskiego klimatu --to był mój wybór, a nie przypadek.
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 3.03.11 o 10:43

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Błąd to był jeden. Trzeba było jak leci wypierdzielić wszystkie komentarze w galerii i zostawić tylko te merytoryczne. Pewnie nawet wtedy tego wątku by nie było. Zastanawiałam się tylko czy znowu nie zacząłby się jazgot o wolność słowa. Ale na drugi raz już się nie zawaham i będzie święty spokój. Nie wdając się w durne dyskusje kto miał rację i dlaczego, to po prostu żenujące jedno z drugim, żeby tak się użerać i wzajemnie prowokować. O podziałach na jakieś obozy "za" i "przeciw" już nie wspomnę, bo myśmy się tak bawili w podstawówce.

Macie telefony, maile czy co tam chcecie i się dogadujcie. To już są serio Wasze prywatne problemy, a rozdmuchiwanie ich na OC nikomu nie przyniesie korzyści.

Patrzeć się powoli nie da na to wszystko.

Zamykam.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.