Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Olympus SZ-30MR

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Za taką kaskę (jeśłi oczywiście taka cena będzie w Polsce) sam go sprawdzę i może zakupię. Trzeba poczekać jak się pojawi w sklepach. Czasami by się przydał porządny zoom nawet kosztem jakości fotki, a jeśli jeszcze filmy będą w miarę niezłe, to czemu nie. Patrząc po testach te sonowskie matryce BSI nie są takie złe, Olek ma dobry soft w swoich sprzętach, więc w połączeniu może wyść coś ciekawego. Pożyjemy, zobaczymy. Do wakacji chciałem kupić jakąś kamerkę, za tysiaka można trafić tylko używkę. Lepszy byłby taki aparat, bo jakby nie patrzeć, dwa w jednym.
    Ciągle poszukuję...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Świetny kieszonkowy zoom wycieczkowy. Po przeskalowaniu zdjęć z testu do 8MPx aparat nie wypada tak źle, tylko coś nie kumam z tym filmem: ten kołowrót kręci się i zatrzymuje i ponownie od tego samego miejsca mimo że wskaźnik na linijce leci do przodu. Czyżby mój Pentium E2180 nie domagał na tym filmiku? Szkoda że RAWu nie ma, może znajdzie się zdolny hakier co by uruchomił to
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przyjrzałem się tym fotkom, u mnie widać masakryczne szumy przy tele nawet na iso80, przy szerokim troszkę mniejsze - oczywiście przy powiększeniu 1:1, w całości zdjęcie wygląda całkiem całkiem. Podobnie zachowują się Panasoniki, w całości nieźle ale po powiększeniu już gorzej. Podobne szumy generowały Fuji, czarne i białe plamki rozbijające fotkę. W całości wygląda nieźle, ale jeśli chciałby z tego wykadrować to bez szans. Z drugiej strony przy tej ilości megapikseli... Zobaczymy jak dotrze do Polski, może jakiś portal go przetestuje.
    Ciągle poszukuję...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    A to zdjęcia się ogląda w 1:1 ? :P Nie dajmy się zwariować. To kompakt a nie lustro dla profesjonalistów...Jako wycieczkowy sprzęt sprawdzi się OK

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Lailonn... toć własnie to napisałem, odbiór zdjęcia w całości jest całkiem pozytywny. Po prostu kupując aparat z matrycą naścieMpix czasami mozna byłoby próbować coś kadrować, a wtedy te szumy mogą się pojawić. Ale to jest kompakt, więc nie oczekujmy cudów. Zobaczymy jak bedzie więcej sampli albo będą u nas Ludki z aparatem w dłoni. Wtedy będzie można więcej powiedzieć.
    Ciągle poszukuję...

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Odp: Olympus SZ-30MR

Szkoda, że większość postów w tym wątku nic nie mówi o tym modelu.
    Trochę czasu minęło, może ktoś z klubowiczów kupił ten aparat i podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Testy są, z konkretnych minusów doczytałem tylko o szumach na długiej ogniskowej, może coś jeszcze?