nie dziekuje
![]()
nie dziekuje
![]()
glebokosc wyobrazni siedzi w szczegolach .
(E-30, zd 70-300, 14-42, 14-54 w planach zd 35)
No i to juz bedzie cos. Nie "wal" na slepo jednakze. Staraj sie przed kazdym zdjeciem pomyslec co chcesz pokazac. Poczytaj na necie (jest tego sporo) o zasadach kompozycji, kadrowaniu, ekspozycji i innych takich, o swietle i cieniachLicze, ze nastepne wrzuty beda sporo lepsze!
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
statystycznie rzecz biorac najciekawsze zdjecia wychodza wtedy kiedy najmniej sie tego spodziewamy (ale statystyki lubia klamac) mam nadzieje troche pocwiczyc i zobaczymy co z tego wyjdzie .
I bez obróbki - czytaj: ciemnii cyfrowej - to ani rusz! Nie ma innego sposobu na lepsze zdjecia. Powodzenia
photoshop czyni cuda
z niczego wyjdzie zawsze cos , tylko jeszcze musze sie nauczyc go obslugiwac heh
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
no i pojawia sie problem ,ktory wywierca mi dziure w glowie , powieksza sie wraz z dalszym czytaniem co jest lepsze . Chce sie zaopatrzyc w nowe lustro e-3 uzywane z przebiegiem powyzej 7000 tys zdjec bez gwarancji czy nowiutki niemacany e-620 z jakims obiektywem ????????
Ostatnio edytowane przez mala_mi ; 5.03.11 o 18:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
jesli chcesz zostac w systemie to zdecydowanie radziłbym e3 - nawet używkę ..
w sumie tak bo e-520 a e-620 nie ma tak wielkiej roznicydziekuje jeszcze przemysle
![]()
A ja powiem tak. To, ze kupisz lepszy sprzet nie sprawi magicznie, ze zaczniesz robic lepsze zdjecia. No chyba, ze jestes z tych tzw. "muszisz_miec".
Co wg. Ciebie ma E-3, czego nie ma E-520, czy chocby E-620, a co wg. Ciebie drastycznie poprawi Twoje zdjecia???
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
moze od razu nie poprawi, ale od razu więcej i lepiej zobaczy przez wizjer ...