Moze sprecyzuje nieco. Nie chodzilo mi o przepalenie calego dolu - przepraszam za niedomowienie. Chodzilo mi o przepalenie tych wysokich, zoltych traw oraz kawalka dolnej, czesci wody. Byc moze to po prostu jakis refleks.Zamieszczone przez john100
Moze sprecyzuje nieco. Nie chodzilo mi o przepalenie calego dolu - przepraszam za niedomowienie. Chodzilo mi o przepalenie tych wysokich, zoltych traw oraz kawalka dolnej, czesci wody. Byc moze to po prostu jakis refleks.Zamieszczone przez john100
Zgodzę się, że te wysuszone nasłonecznione trzciny powinny być bardziej stonowane - zakłocają odbiór całości - ale nie chciałem ich poprawiać programowo.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Polska jenzyk, trudna jenzyk.Zamieszczone przez john100
Chyba widzę czciny, widziałem, bo mi oczy pękli.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
hehe dobre![]()
mente et malleo
Dzięki za dyskrecję - a nie łatwiej było po prostu poprawić ?Zamieszczone przez RadioErewan
![]()
Takiego byka nie łatwo strzelić, z drugiej strony wystarczy trochę kultury i grzeczności, żeby zamiast wytykać, po prostu zwrócić komuś uwagę na priv.
Pozdrawiam
Nie obrażaj się. Jestem dyslektykiem (wg. dzisiejszej wiedzy "medycznej"), nie rozpoznaję RZ i Ż. Kiedyś na pl.comp.dtp napisałem coś o mużynku Bambo... i od tamtego czasu używam słownika już zawsze, a nie od czasu do czasu. W przeglądarkach internetowych można taki wodotrysk włączyć.Zamieszczone przez john100
Oczywiście, że mogłem ten błąd poprawić. Nie czytam jednak wszystkich wypowiedzi na forum, nie zauważam części błędów. Ortografię utrwala się jednak często wzrokowo i fajnie, jak by się wszyscy w miarę starali pisać po polsku.
ps. Ostatnio mało nie puściłem jakiegoś "ż" do firmware jakiegoś nowego aparatu. Oh maj got!
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ok
Mam z ortografią coraz większe problemy - to był chyba gwóźdź do trumny -się podłamałem, a nie obraziłem
.
A wszystko prawdopodobnie za sprawą internetu i forum (nie Olympus-a) na którym jestem już kilka lat - powtarzające się błędy w postach, które często czytamy automatycznie wchodzą nam do głowy i zatracamy swoją dotychczasową wiedzę, często najprostsze słowa muszę sprawdzać - oczywiście, to mnie nie rozgrzesza, ale wiem, że ten problem dotyka coraz więcej ludzi.
Pozdrawiam
19 - fajna ale za bardzo wysrubowales ekspozycje. Dominantem jest trzcina.
20 - fajna. Ale czy aby do konca dobry jest balans bieli? Zbyt ciepła fotka a widać to po dnie ktory jest na dole fotki.
...był Olek jest A6000
Witaj john100,
Ja napiszę krótko bo jak zwykle w biegu i zaraz lecimy na budowę.
Bardzo ładne fotografie, fajne kolorki i ciekawe kadry. Wg mnie świetne fotki na tapetkę.
No może poza 11. To jakoś do mnie nie przemawia. Ogólnie fajne masz tereny. Wygląda na to że można i ponurkować i powędkować czyli to co lubię najbardziej.
Śledząc Twoje zdjęcia od początku kariery wydaje się że zdecydowanie poznałeś aparat i jego możliwości. Poprostu nad nim panujesz i wiesz jak go używać. A to przecież bardzo ważne.
ps. Co do krzwych horyzontów o których wspomianali przedmówcy. Każdy z nas się kiedyś przekonał robiąc zdjęcie nie zawsze ławto jest zrobić prosto. Niby wydaje się że jest OK a później wychodzi klops.
Mój C5060 ma coś takiego jak "Frame Asist" (chyba tak to sie nazywa), taki złoty podział. Twój 7070 też z pewnością posiada taka funkcję. Ja mam włączone na stałe. Niby nic ale często przydaję sie przy robieniu "prostych" zdjęć chociaż krzywe też niekiedy mają swój urok.
Pozdrawiam oczekując na dalsze fotki z tej serii.
Nurek
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2
Cześć
Dzięki "Nurek" za ciepłe słowa.
Ostatnie zdjęcia (seria już prawie wykończona) robiłem nad jeziorem Jachna (między Śmiłowem - słynna miejscowość senatora Stokłosy- a Kaczorami) Wydaje mi się, że miejsce na nurkowanie jest dobre, woda stosunkowo czysta, dno szybko opada, w zeszłym sezonie pamiętam jak wygrzewały się pod samą powierzchnią wody piękne amury takie po 20 kg, niektórzy zamaskowani w krzakach wyczekiwali długie godziny na branie - nie wiem czy im się udało, jeżeli tak, to walka z taką rybą to fantastyczne przeżycie.
Ty się wybierasz na działkę budowlaną, a ja - ogrodową, którą posiadam od kilku dni.
Serdecznie pozdrawiam
21)