Jak pojawią się lampy ze sterowaniem radiowym kabelek będzie zbędny![]()
Jak pojawią się lampy ze sterowaniem radiowym kabelek będzie zbędny![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zastanawiam się, czy ten kabelek Olympusa ma jakieś specjalne właściwości i czy zwyczajny pięciżyłowiec z odpowiednimi końcówkami nie dałby takiego samego efektuProblemem oczywiście są te końcówki
- ale mam wrażenie, że sprawny majsterkowicz byłby w stanie wykonać coś takiego we własnym warsztacie
.
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Z tego co rozmawiałem ze znajomym elektronikiem to powinien byc po prosrtu zwykły przedłużacz :/Zamieszczone przez Dempsey
heh może trzeba do Irka uderzyć![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
też jestem elektronikiem i nos podpowiada mi, że to zwykły kabel z mniej zwykłymi końcówkami. Pytanie co najwyżej o ekranowanie itp. parametry... Tak na oko jednak kabel spełniający standardy USB powinien styknąć - no tylko te końcówki![]()
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Jesli jest ekranowany to bedzie miec to znaczenie przy dluzszych odleglosciach kabla.
...był Olek jest A6000
Tak wiec, kto sprobuje zrobic ten kabelek??
Chyba najgorszym problemem będą styki.Zamieszczone przez Meister
Ktoś wie skąd wziąć tanio takie styki (teleskopowe) jakie są w obiektywach?
Jeśli przedłużacz ma być do lampy gdzie nie konieczna jest dedykacja (tylko wyzwolenie błysku) to dosyć tanio można się zapoatrzyć w odp akcesoria np tutaj: http://www.funsports.pl
Przy kablu z pełnym przekazem informacji to jeśli chodzi o wejście w szynę aparatu kombinowałbym z kostką SCA Metza. Można kupić starą kostkę z analoga, wyrzucić niepotrzebną elektronikę i podlutować kabelki. No a gniazdko pod lampę... hmmm, może z jakiegoś starego uszkodzonego aparatu coś by się znalazło.
fotocela 46 zł i zadowolenie 100%Zamieszczone przez JACEKMAIL2
Narazie pusto.
Laureat konkursu VIRTUAL PHOTO RALLY 2006/zdobywca dwóch nagród.