Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Pytanie dotyczące E-500 i E-400

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Pytanie dotyczące E-500 i E-400

Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pare pytań dotyczące tych modelów. Ile zdjęć robi E-400 na sek i ile ich można zrobić z taką prędkością, jaki jest jego czas włączania - tak jak np. w Nikonie D40 0,2 sek, i czy jest polskie menu. Te same pytania mam do E-500. Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam, Dragonek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Re: Pytanie dotyczące E-500 i E-400

Cytat Zamieszczone przez Dragonek
    Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pare pytań dotyczące tych modelów. Ile zdjęć robi E-400 na sek i ile ich można zrobić z taką prędkością, jaki jest jego czas włączania - tak jak np. w Nikonie D40 0,2 sek, i czy jest polskie menu. Te same pytania mam do E-500. Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam, Dragonek
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse500/page10.asp

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jaki byście mi aparat polecili na początek zabawy z lustrzankami. Jestem nowicjuszem i jaki aparat by był najlepszy dla mnie? E-500 czy E-400 - a może jakiś inny? ;/

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    A jaki byście mi aparat polecili na początek zabawy z lustrzankami. Jestem nowicjuszem i jaki aparat by był najlepszy dla mnie? E-500 czy E-400 - a może jakiś inny? ;/
    Mam E-500 - jestem zadowolony. Aktualnie jest taka sytuacja na rynku, że IMHO najlepiej kupić E-330 i to od razu w wersji z dwoma obiektywami. Aparat pod kilkoma względami unikalny, dobrze wykonany, który teraz można dostać za stosunkowo małe pieniądze...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    też bym polecił e-330 z dwoma obiektywami. to chyba obecnie najlepszy wybór.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a pomiędzy E-500 i E-400?

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    a pomiędzy E-500 i E-400?
    Widzisz - nikt za Ciebie nie podejmie decyzji - możesz pomacać aparaty, pooglądać sample. To trochę inne aparaty - zależy od Twoich preferencji - E-500 chyba się lepiej trzyma a E-400 chyba lepiej nosi. Nie wiem jak duże masz dłonie - jak Ci te aparaty leżą w ręce. Na korzyść E-500 przemawiają raczej obiektywy - jaśniejszy dłuższy obiektyw (argument nie do podważenia jakbyś kupował "dual kit"), krótszy obiektyw ma metolowy bagnet... E-400 chyba trochę mniej szumi, chociaż w E-500 jak dla mnie nie ma problemu szumu.
    Ja wybrałbym E-500 ale mogę nie być do końca obiektywny - sam go mam, poza tym jestem teraz w USA - w zasadzie nie miałem możliwości pomacania E-400 (nie jest tu dostępny) poza naprawdę chwilowym kontaktem z jakimś Włochem chyba, który właśnie miał E-400.
    Dla mnie E-500 nie jest dużym aparatem, nie chciałbym go zmniejszać, pozbawiać gripa...
    Facebook

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    nie chciałbym go zmniejszać, pozbawiać gripa...
    sorki - oczywiście chodziło o uchwyt a nie grip, niestety....
    Facebook

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Kolego Dragonek, zakładam, że nie jesteś Waść prowokatorem ze strony sraczkowców/żółty kolor to pewna znana firma/ bo pytasz o rzeczy dot. szybkości włączania, zapisu itd, a Kimś kto debiutuje i ot takie przypadkowe pytania. Na te i inne znajdziesz odpowiedzi choćby na stronach: dpreview, imaging resource, fotopolis. Zaletą Olympusa jest doskonała jakość wykonania sprzętu w tym obiektywów, niczym nie odstające od Pentaxa, Canoan , Nikona obrazowanie, a przede wszystkim proporcje boków 4:3 , a nie 3:2, przez co zdjecia są mniej rozciągnięte, a wprzypadku potrzeby zastosowania zdjęcia jamnika Olek ma doskonały tryb "panorama". Pozdrowienia.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Olki sie teoretycznie dluzej wlaczaja, bo im filtr matryce czysci. Prawda jest jednak, ze jesli masz aparat w torbie i przy wyjmowaniu go wlaczysz to zdazy sie wlaczyc zanim go bedziesz mial przy oku. Jesli wisi na pasku na szyi, to juz raczej nie. Zazwyczaj brakuje chwili, trzeba troszeczke poczekac, ale niewiele.

Cytat Zamieszczone przez Don Pedro
    ...a wprzypadku potrzeby zastosowania zdjęcia jamnika Olek ma doskonały tryb "panorama". Pozdrowienia.
    To chyba zart. Na pewno nie ten tryb panoramy, ktory daje karta xD... Ten tryb jest zenujacy i nie warto na niego wydawac pieniedzy. Wiem, bo mam xD oferujaca ten tryb w E330.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka