Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Olympus E - 500

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Marko:

obierz kurs na 11-22 a do niego filtr polaryzacyjny MARUMI CPL Slim WPC.
    nie będziesz żałował, 22mm w ekwiwalencie to już dosyć szeroko, akurat do zawijania chmurek.

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Stary ale masz dylematy . Chciałbym takie. Co do jakości obiektywów 7-14 i 11-22 to oba są z ekstraklasy. W galerii możesz pooglądać trochę fotek robionych tymi obiektywami. A jeśli masz kaskę a chyba masz skoro zastanawiasz się nad szkiełkami za 6000 zł, to jeśli chodzi o zooma to może lepiej kup 50-200 jest sporo droższy ale też sporo lepszy światło i ogniskowa 200 X 2 da Ci 400.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MarKo_wawa
    Dziekuje Wam za rady
    U mojego dostawcy moge kupic 40-150 za ok 976 plz, 14-54 za ok 1950,- ( obecnie brak na magazynie) 11-22 za ok 2800,-, 7-14 za ok 5900,- myslicie ze to dobre ceny
    takie sobie, taniej można wyrwać...
    Co do pierwszych dwoch, po poczytaniu troche uwag na Forum - jestem zdecydowany, natomiast jak z pozostalymi tj 11-22 i 7-14 - nie bardzo sie orientuje, czy i ktory kupic
    hmmm - Wiesz - pieniądze zawsze zdążysz wydać, ja bym się bardzo nie spieszył z zakupem optyki - Oly wprowadza nowsze wersje starszych obiektywów (zmiany w tych droższych zapowiadają się zdecydowanie na +), poza tym moja sugestia - pofotografuj trochę, zobacz czego Ci brakuje, z czego nie jesteś zadowolony i wówczas kupuj...
    Wlasnie robie licencje pilota i zamierzam "ustrzelic" troche chmur, nie tylko z dolu ale i z gory
    Niebo bywa tak piekne Pamietam jak pare ladnych lat temu jechalem samochodem z Orlando na Florydzie do Parku Universal Studio, patrze w gore i ... to bylo piekne, kolory niesamowite a najlepsze, ze calkiem niedaleko widzialem 2 traby powietrzne, jak to bylo ... Zivot je cudo
    Szczerze gratuluję i równie szczerze troszkę zazdroszczę - bardzo lubię latać, dane mi jest tylko jako pasażer ale zawsze jak można rezerwuję miejsce przy oknie, żeby sie napatrzeć i czasem coś pstryknąć, chociaż te "szyby" przeszkadzają...

Do fotek chmur z dołu szerokie a nawet bardzo szerokie kąty są bardzo wskazane, świetne efekty można uzyskać, do fot z samolotów (przez szyby samolotów) IMHO Zuiko 14-coś tam w zupełności wystarczy - i tak fotografując trzeba się prawie przykleić do okna, chociaż piloci pewnie mają lepszy widok
    Ktotek jestem pod duzym wrazeniem Twoich zdjec, masz chlopie talent - duzy szacunek
    Bardzo miło to czytać, z tym talentem to bym nie przesadzał - po prostu Olki mi służą . Jakbyś kiedyś znalazł czas i zechciał napisać zdanie w wątku z nimi to będzie dla mnie bardzo cenne i motywacyjne do wstawienia następnych...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    zaczynałem od zenita a e500 używam od blisko roku. sprzęcik na początek idealny, wszystko pod ręką. obsługa intuicyjna a możliwości naprawdę zaskakują. tylko czasami af niechce działac. muszę odpiąc i ponownie zapiąć obiektyw, styki oczywiście są wyczyszczone ale czasami coś niedziała. cała reszta jest ok.

Mieszka w
    Miechów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam jeszcze w szafie Zenita ET z dwoma szkłami , fotki wychodziły super !
    Co do E-500 to jest extra sprzęt .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów