Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Olympus E - 500

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus E - 500

Jestem nowym uzytkownikiem tego aparatu. Proszę o opinie na temat tego sprzetu, również kilka porad na temat ustawień w różnych sytuacjach, np. uroczystości koscielne, plener itp. Pozdrawiam. Piotr

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie ma uniwersalnych recept na ustwianie aparatu. Musisz zapytać się o bardzo konkretne warunki, w przeciwnym razie nikt nie będzie Ci w stanie pomóc.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Re: Olympus E - 500

Cytat Zamieszczone przez piokr
    Jestem nowym uzytkownikiem tego aparatu. Proszę o opinie na temat tego sprzetu, również kilka porad na temat ustawień w różnych sytuacjach, np. uroczystości koscielne, plener itp. Pozdrawiam. Piotr
    Opinie? Przeciez to ty go masz... Chyba, ze chodzi Ci o to, by uzytkownicy E-500 napisali Ci, co w tym aparacie moze byc niemila niespodzianka, co mila, na co uwazac. Mysle, ze takie informacje mozna spokojnie znalezc na tym forum. Uzyj szukajki. A jesli masz jakies konkretne pytanie, to je zadaj, wtedy z pewnoscia bedzie latwiej Ci w czyms pomoc.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Skoro masz problemy z ustawieniami w konkretnych sytuacjach znaczy, że raczej rozpoczynasz przygodę w fotografią - spokojnie każdy kiedyś zaczyna... Wbrew pozorom opanowanie technicznych aspektów jest dość proste bo to logiczne zasady. Po prostu po jakimś czasie myślisz w kategoriach - czas, przysłona, ogniskowa, pomiar światła, balans bieli itd... Mając cyfrową lustrzankę masz dobrego sprzymierzeńca - efekt swoich ewentualnych błędów widzisz od razu, podobnie jak efekt zmiany wszelkich parametrów. Pamiętaj również, że każde zdjęcie, które robisz zapisuje dane exif, z których można wiele wywnioskować, dlaczego wyszło tak a nie inaczej... Póki co masz do dyspozycji oprócz manualnych nastawów tryb auto, P czy wreszcie całkiem sporo programów tematycznych, które czasem pomagają pewnie uniknąć podstawowych błędów...
    Jak masz jakieś konkretne zdjęcie, z którego nie jesteś zadowolony - możesz gdzieś pokazać - wówczas można coś podszepnąć...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przeczytaj jakakolwiek ksiazke o fotografii... Instrukcja obslugi tez jest fajna :]

A tu troszke podstaw: http://www.cyberfoto.pl/szkola-fotog...iazka-on-line/
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Moja opinia na temat E500 - to zajebisty aparat.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500

Dzieki za żywą reakcję. Konkretne pytanie:
    Czy w kosciele wystarczy lampa z aparatu. Zdjęcia bedą robione z odległości max. 7 metrów.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E-500

Czy na początku używać nastawień automatycznych, czy od razu uczyć się nastawień ręcznych?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Re: E-500

Cytat Zamieszczone przez piokr
    Dzieki za żywą reakcję. Konkretne pytanie:
    Czy w kosciele wystarczy lampa z aparatu. Zdjęcia bedą robione z odległości max. 7 metrów.
    Absolutnie nie wystarczy. Moim zdaniem używanie wbudowanej lampy powinno być zakazane. Nieprzypadkowo profesjonalne aparaty nie mają wbudowanych lamp.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów