JejZamieszczone przez P
za 2200złzmiecie konkurencję
![]()
JejZamieszczone przez P
za 2200złzmiecie konkurencję
![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
I tak podobno nowa alfa ma zmiatać wszystko pod każdym względem (źródło KKM)Zamieszczone przez grizz
![]()
Spieszę z wyjaśnieniami drodzy robinofani.
TheZoom, zdaje się, że nie tak odczytałem Twoje cenowe paranoje, ale już skapowałem ocochodzi i zgadzam się chłopie z Tobą. 5 i 3 tysie to paranoja.Podtrzymuję opcję, że cena trochę większa za nowość +/- 10% od schodzących gwiazd, to rozsądna propozycja.
Fotomic, co do:
Niusy oparte na doniesieniach prasowych i własnym doświadczeniu z obcowania z 4/3. Kobieca intuicja podpowiada mi, że wizjer tradycyjny nie jest większy niż w Pentaxach i Nikonach, LV działa w jednym trybie z opóźnieniem 1 i 1/2 sek, a stabilizacja jest już dostępna u konkurencji np w k10d. Dlatego nowe puchy to nie jest dla mnie przełom.Kod:Skąd TY wiesz jaki to będzie aparat ? Skąd Ty masz takie niusy na temat sprzętu. Przestań gdybać a pokaż konkrety
Oczywiście tak zrobię, jak będę miał ciekawszą alternatywę. Dziękuję za zachętę.Kod:jak CI system nie pasuje to se zmień
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
blady, popatrz sobie jakie masz dostępne szkła i dodaj do tego stabilizację(35-100 + stabilizacja - coś boskiego) A co do LV to nie wiem na czym opierasz swoje informacje, jeszcze nikt go nie przeteścił :/
było sobie życie
Właśnie. Szkła to jest to co lubię w 4/3.
Co do działania AF i LV (info za DP):
"This example animation is in 'real time', it took approximately 1.6 seconds for the camera to drop the mirror, focus lock and raise it again before returning the live view with the steady green focus indicator." http://www.dpreview.com/articles/olympuse410/page7.asp
Z tych i innych powodów Olek zawsze będzie tańszy od konkurencji. I dobrze bo w sumie, jak ktoś nie jest purystą sprzętowym, to można być wielce zadowolonym z puszek Olkowych.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
jest jeszcze dodatkowy aspekt, o którym nikt nie pisze. lustro w tym nowym trybie LV musi być u góry, co nie wpływa dobrze na kondycję mechanizmu jego podnoszenia.
albo konstruktorzy przewidzieli grubsze zużycie i zrobili to naprawdę solidnie albo maniacy macro będą mieli problem po jakimś czasie...
blady: ale o tego fragmentu to juz nie wkleiles... "During AF the Live View is darkened and frozen and returns when the camera has achieved a focus lock or has given up trying, this can take between 0.7 seconds (good light easy subject) and 4.0 seconds (to give up when it can't lock)." Czyli moze sporo krocej, jesli jest dobre swiatlo i kontrast.
Pzdr
Germania to nie jest ale tez nie doczytałem się jakiegoś PREORDER...
http://accessories.us.dell.com/sna/c...E55665&x=0&y=0
www.dalekieobserwacje.eu E-410 & ZD 40-150mm & ORESTEGOR 500mm/f5,6 & MTO11CA 1000mm/F10
Ciekawie sie zapowiada szczegolnie E-510. Chociaz znajac zycie z pewnoscia cena po premierze bedzie kosmiczna.
Tamże: E-510 == E-410 + $100.Zamieszczone przez rap1d
Pozdrawiam,
Piotr.