Tak E-520 na ISO 200 też fociłem.
Tak E-520 na ISO 200 też fociłem.
Fotografia nie zna prózni, więc idąc za tą zasadą popędziłem z Olkiem na Light Festiwal czyli iluminowanie łódzkich kamienic laserami. Jak zwykle na Pietrynie zastałem tłumy ludzi spragnionych niepowtarzalnego widowiska. I takie rzeczywiście było. Na najefektowniejszym (bogatym w eklektyczne kamienice) odcinku wizytówki Łodzi, przepięknie oświetlono iluminacjami niektóre zabytki. Do tego na ul. Moiuszki na elewacji jednej z ładniejszych kamienic puszczano co 10 minut bardzo efektowny pokaz świateł, nawiązujący do rozwoju Łodzi z czasów jej świetności. Zabytki były tu wspaniałym podkładem. Efekt - coś pieknego.
Zresztą zobaczcie sami.
Wszystkie fotki obrazują tylko fragment całego widowiska. Przygotowałem je dla Was, ale wiem ze mają trochę mankamentów.
Fot 1 Pokaz laserów w pasarzu Schillera
Fot 2 i 3 Kamienice z Ul. Piotrkowskiej
Fot 4 i 5 Kamienice z ul. Moniuszki (ta pokazowa też)
Fot 6 Zabytkowy Opel pod Grand hotelem
Fot 7, 8, 10 Kamienice z ul. Piotrkowskiej (tu zmieniała się kolorystyka światła)
Pozdrowerki
Witaj Biker. Naprawdę fajnego Opla udało Ci się sfocić. Stare automobile mają coś w sobie i są doskonałym obiektem do fotografowania. Festiwal też musiał być interesujący i wart zobaczenia. Pozdrawiam.
Sfociłbym go jeszcze lepiej gdyby bez przerwy ktoś w kadr nie wchodził. A auto stało na ulicy pod Grandkiem. I tak nieźle wyszło. Sam festiwal to świetna impreza, ale dość trudna do sfocenia. Musiałem aparat zadzierać do góry na tym straciła perspektywa i wiele fotek wyszło krzywo. Ale przy tłumach ludzi inaczej się nie dało. Był koncert M. Urbaniaka w oknie na Piotrkowskiej, ale nic nie sfociłemani z bliska ani z daleka.
Pokaz laserowy w pasażu Schillera odbywał się prawie w ciemnościach, to można było sfilmować. I tak jestem zadowolony bo zobaczyłem naprawdę coś fajnego.
Pozdrowerki
No prosze! Óć by nightNarobiłeś przedzlotowego smaka
![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
A zapraszałem.
I oto mi chodziło byście wiedzieli gdzie przyjedziecie.
No to jeszcze dogrywka.
Fot 11 Iluminowana kamienica na ul. Moniuszki
Fot 12, 13 Auta retro pod Grand hotelem
Fot 14, 15 Kamienice z ul. Piotrkowskiej
Fot 15, 16 Ławeczka Tuwima by night i Mała fontanna na Piotrkowskiej (jedna z kilku)
Pozdrowerki
Kurde, tylko pozazdroscic, swietne
Zapraszam: http://forum.olympusclub.pl/threads/...ne-kiedys-moze...
pure liquid fire running through my veins
Świetne, ja do Łodzi dotarłem dopiero w niedzielę koło 22 niestety![]()
Żałuję że nie byłem, żałuję...
Fajne foty Biker!
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
B. przyjemne kolory, ciekawe miejsca pokazujesz.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)