Oglądając Twoje zdjęcia, (większość bardzo przyjemnie się ogląda) dochodzę do wniosku że chyba czas najwyższy ruszyć d.....ę i pójść w teren.![]()
Oglądając Twoje zdjęcia, (większość bardzo przyjemnie się ogląda) dochodzę do wniosku że chyba czas najwyższy ruszyć d.....ę i pójść w teren.![]()
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Andrzeju i pozostali koledzy.
Serdecznie dziękuję za celny i rzeczowy komentarz do moich fotek i wierne obserwowanie mojej twórczości. Nie da się ukryć, że jestem Łodzią zafascynowany i dopiero jako facet po półwieczu z aparatem w ręku próbuję dac temu wyraz, zanim banda barbarzyńców zrujnuje co ciekawsze zabytki. Smutne to ale władze demokratycznej Polski zostawiły to miasto samo sobie, na pastwę politycznych demagogów robiących karierę we władzach na różnym szczeblu.
Wiele zabytków "wpadło" w cudze ręce, niektóre wille czy pałace mają tajemniczych właścicieli, którzy o dziwo nie interesują się tym co kupili i raczej czekają aż popadnie w ruinę, żeby zgarnąć jakąś kasę lub uzyskać atrakcyjny teren za darmo. Mimo to staram się dotrzeć wszędzie gdzie to możliwe, żeby stworzyć własne- niepowtarzalne archiwum, choć wiele objektów z powodów opisanych wyżej jest niedostępnych. I tak z serca powstają moje fotki. Brakuje im nie tylko szerokości, ja z jakości też nie zawsze jestem zadowolony. Ale moja 520 mimo sporego przebiegu, potrafi mnie jeszcze zachwycić, choć mam pewne sygnały że jej żywotność może się zbliżać do końca, lub "liftingu" choćby czasowego, o ile taki byłby możliwy.
Mam takie marzenie co do sprzętu, które może się spełni, odpowiedź poznam w ciągu najbliższych tygodni. A dziś..........córka porwała Olka do Cz-wy na wycieczkę i do wieczora zostałem bez ukochanej zabawki. Jutro do pracy, a jak wrócę i starczy mi siły to na pewno gdzieś ruszę, bo za bardzo to polubiłem.
Pozdrowerki i odwiedzajcie mnie częściej, zawsze coś z archiwum lub z nowości wyciągnę.
I jeszcze jedno, nie jestem fanem przerabiania zdjęć, najbardziej mnie cieszy "perfect" z aparatu do wyostrzenia bez względu na temat.
W załączniku wnętrza pałacu Scheiblera obecnie Muzeum kinematografii na Księżym Młynie.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 14.04.12 o 16:34
...to się nazywa mieć serce do fotografi...pogratulować !!!!
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Oooo widzisz, ostatnie piękne. A że sprzęt zaczyna bokami robić, no cóż jest motyw do zakupu nowej zabawki. A tak patrząc na siebie - od czasu zakupu PEN-a trudno mi się wymówić od wzięcia go ze sobą gdy na jakąś łazęgę się wybieram. Lekki i poręczny, nie przeszkadza, a co najważniejsze - zdjęcia robi![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip blisko....coraz bliżej.............mam taką nadzieję.
Nadzieję to Ty miej na OM-D. Kurcze, naprawdę warto, nawet gdybym miał jak Mirek przez 20 lat spłacać![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To raczej nierealne, nie przy moich dochodach, sytuacji w pracy ect itd. Ale działam intensywnie aby coś kupić. Najbliższe tygodnie dadzą mi odpowiedź czy coś z tego wyjdzie. Jeśli nie, zastanowię się co dalej.
A w załącznikach kolejna część kolekcji samochodów z "dodatkiem" z dnia tragedii.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 14.04.12 o 19:02
Ta zabawa z h-de-erami potrafi nieżle wciągnąć. Przygotowałem dla chetnych kolejną porcję obrazków. Orginalne fotki zacznę robić w tygodniu i najbliższy weekend.