model prawidłowo ale z ceną pojechałeśo jedno zero
LINK do sklepu
jak spytałem ile tego sprzedali pan powiedział (cytat z pamięci) "jak kupisz napiszą o tobie we wszystkich gazetach"![]()
model prawidłowo ale z ceną pojechałeśo jedno zero
LINK do sklepu
jak spytałem ile tego sprzedali pan powiedział (cytat z pamięci) "jak kupisz napiszą o tobie we wszystkich gazetach"![]()
The question is: What is a Mahna Mahna?
Ostatnia budowla mi się podoba, kadrowo i kolorystycznie, ale... aż woła, żeby ją wyprostować, latarnie pochylone, ściany wykrzywione
Nie jestem pedantycznie nastawiona do poziomów i pionów ale architektura akurat tego wymaga, przynajmniej tam gdzie to możliwe.
Praktyczna porada jest taka, że fotografując architekturę lepiej zrobić szerszy kadr - potem bez straty można prostować.
He he, zero "wcisło" mi się o raz za dużo, za milion (mniej więcej) widziałem kiedyś szkiełko na necie, z tego co pamiętam był to też zoom f/2,8, tyle że dochodził do 1000mm (albo więcej) i robiony był na specjalne zamówienie dla jakiegoś szejka. W sumie podejście dobre, po co kupować kolejnego Rollsa, i tak wszyscy inni mają
![]()
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Dzięki za wizytę. Ani mi w głowie się spierać co do ceny tej armaty, cudo że miło popatrzeć, ale może ja coś z wrażenia przekręciłem.
Kol. TOKIN architektury w Łodzi dostatek, ja ciągle focę i nawet nienajgorzej , ale błędów nie umiem skorygować na programie, jeszcze.A z szerokim kadrem masz rację.
Ta willa jest jak widzicie otoczona drzewami i a tej fotce jeszcze ją widać bo nie ma liści. Teraz to już pół budynku jest zasłonięte i fatka owszem wyjdzie, ale już trochę ograniczona.
Na fotce jest ta sama willa od strony ul. Wólczańskiej. Jest na mojej stronie.![]()
Witaj Biker,czynisz postepy lecz ostatnia fotka taka sobie.Pzdr
A dziękuję za uznanie, staram się jak mogę. Mam trochę planów na rowerek i fotki muszą być extra. A ostatnia fotka to tylko inne spojżenie(sprzed 2 lat) na ten ciekawy objekt.
Ta willa zajefajnie wygląda w nocy oświetlona, ale trochę sie boje tam ze sprzętem sam chodzić.
Pozdrowerki.![]()
Co do ostatniej fotki willi, jak byś się oparł o tę pierwszą latarnię plecami pozbył byś się z kadru tejże latarni i gałęzi nad głową. A i willa była by większa.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Tak, tylko samemu się nie chce, a mój syn ma 6 lat i jeszcze jest za mały by znieść trudy takiej wyprawy, ale to materiał na dobrego kolarza więc w przyszłości na pewno pojeździmy.
Puki co kolego BIKER jak będziesz miał jakieś ciekawe pomysły fotorowerowe, napisz na forum , może dołączę do was, jak pozwolisz.
A tak w ogóle to z jakiego regionu Polski jesteś?
Pozdrawiam
E-520, 14-54II, 40-150, 35macro, Metz58, XZ-1, grip i takie tam...
Ja jestem łodzianin z krwi i kosci. A co do wycieczek, moje pociechy w wieku 6 lat, startowały w wyścigach dla dzieci na które musiały w ramach "rozgrzewki" przejechac ok. 8 km.
Nie namawiam Ciebie do tego samego, ale trenuj powoli synka, zabieraj na wycieczki do zoo czy lunaparku i częstuj chałwą za wysiłek, bedziesz miał szanse wychować Szurkowskiego.
Co do pomysłów na wycieczki, nic straconego. W tym roku wybieram się do Holandii(jak się uda), ale i małe rajdy też mam w planie. Niewykluczone, że skuszę się np. na wycieczke do parku w Chorzowie, wtedy się odezwę.
Pozdrowerki.
Chciałbym się jeszcze odnieść do uwag kol. TOKIN, voovoo i Romek 1967 co do zdjęć willi Richtera w Łodzi.
Ja od początku swojej aktywności na rowerze z aparatem, robiłem fotki które nazywam reportarzem turystycznym. Zawsze wiedziałem, że nie będą nadawać się na fora fotograficzne. Mnie się podobają kadry z "daszkiem" z zieleni, bo czasem pomagają zamaskować np. różnice nieba.
Podobnie jest z ostatnią fotką, gdzie na lewym narożniku widać zbyt jasne niebo. Nie jest to doskonały kadr, dlatego wykonałem poprawki Penem na warsztatach przy okazji targów Foto Video.
Fot. 3 Dąb "Przemysłowiec" w pełnej krasie i wiosennej scenerii.
A co do fotek architektury kol. TOKIN ma racje, a ja ciągle nad tym pracuje.
Pozrowerki i dzięki za uwagi.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 1.05.11 o 00:12