Janusz miales okazje sie rozerwac... i pofocic![]()
Janusz miales okazje sie rozerwac... i pofocic![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fajne kadry.
Tylko atak - misię
Pozdrawiam.
Witam.
Dziś pokażę Wam kolejną ciekawostkę z.....Łodzi.
W pewnej bramie na ulicy Piotrkowskiej, pewna plastyczka ułożyła na elewacji starej kamienicy która była niegdyś(XIX wiek) hotelem, mozaikę z kawałków lusterek.
Ciekawostką jet to że praca ta powstaa w roku 2014 w ramach programu związanego z Festiwalem Dialogu czterech kultur.
Dowiedziałem się o tym niedawno od pewnej bliskiej mi osoby i jak mam w zwyczaju popędziłem z Olkiem uwiecznić dzieło na fotkach.
Tyle wstępu, teraz fakty..
1. Mozaika z lusterek(zbliżenie)
2. Oficyna w lusterkxch.
Zdjęcia zrobiłem krótko przed zachodem słońca, celowo dobierając porę tak, by poczekać aż ..........się ściemni.
Cierpliwości Waszmościowie, szykuję dla Was kolejny pokaz, klimatycznych fotek w nocnej scenerii.
Oczekiwanie na zmrok spędziłem na....Placu Wolnosci bo tam............
3. Kościuszko i tramwaj.
Doczekawszy odpowiedniej wersji zmroku, wróciłem do mozajki z lusterek.
4. Wieczorny klimat z łódzkiego podwórka.
Moja zabawa trwa.
Pozdrowerkii....raw w prezencie.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 5.03.16 o 16:51
Pod którym numerem na Pietrynie jest ta brama?
OM-D E-M10 14 - 42 mm 1:3.5-5.6 EZ
Różne zakątki z ZibiZ
Podróż po Bangkoku
Z Londynu do Pekinu przez Tajlandię, Malezję i Singapur
ładny klimacik na Łódzkim podwórku.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Dzięki za info.
Kilka dni temu wybrałem się z Brunem i najmłodszą córką Olą do lasu Arturówek. Miejsce znane, zwłaszcza tym forumowiczom którzy byli na zlocie w Łodzi i nocowali w hotelu "Prząśniczka". Na miejscu spotkałem najstarszą córkę Justynę z mężem i dwiema wnuczkami. No i był ubaw po pachy, ze zdjęciami włącznie.Oprócz zdjęć zwłaszcza wnuczek, głównym bohaterem był Bruno, który z niepochamowanym entuzjazmem ganiał rzucane patyki.
1. Bruno z swoim żywiole.
To tylko mały obrazek uwieczniający jego popisy. Nie zabrałem ze sobą obiektywu 50-200 głównie ze względu na psa, a raczej konieczność panowania nad nim w czasie godzinnej jazdy do lasu i z powrotem. Ale nic straconego, bo upatrzyłem sobie kilka miejsc na następne ciekawe fotki.
2. Wiosna seniorów.
gdy spacerowałem z córką wokół stawu znalazłem zajefajną scenkę............
3. Wiosna, facet i pies
A w Łodzi.....?
Jeśli jeszcze nie prześladują Was moje tramwaje to........
4. Tramabstrakt.
Wszystkim forumowiczom z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych, życzę dużo zdrowia, wszelkiej pomyślności i udanych fotek.
Pozdrowerki.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 24.03.16 o 11:48
To jest to miejsce, gdzie Bubu się w bagnie taplała ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||