cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
jaclas podał to w należytych proporcjach, BIKER nieco przesadził...
na żywo tego nie widziałam, więc po pierwszym zdjęciu nie mogłam wiedzieć, jakie są prawdziwe wielkości/proporcje.
Nadal natomiast nie wiem czy taki eklektyzm (form/historycznych odniesień itp) w jednym miejscu jest dobry - mnie się nie podoba.
Z tym, że ja nie wiem...co to za dom?
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 10.05.14 o 10:51
Witajcie miłośnicy talentu Bikera. Miło Was widzieć, choć szkoda że tak mało.
Odnieśliście się do misiów i willi z łódzkiego skansenu w tle.
To nie jest przypadek, że one tam są. To postacie bajkowej Łodzi, które pokazywano licznym dzieciakom, przedstawiając jednocześnie historię budynków znajdujących się w skansenie i ich znaczenie w historii Łodzi.
A to już jest edukacja historyczna i to w bardzo mądrej postaci.
Ta willa to typowy dom bogatych fabrykantów włókienniczej Łodzi z początków XX wieku. Jest repliką skansenową orginału który stał kiedyś w Zgierzu.
Willi i skansenowi te misie nie szkodzą, a zachęcają zwiedzających w różnym wieku do ciekawej lekcji historii miasta, od strony architektonicznej i filmowej.
W ogóle w muzeum włókiennictwa czyli dawnej Białej fabryce Ludwika Geyera jest nie tylko ciekawa ekspozycja maszyn włókienniczych z czasów "Ziemi obiecanej", ale otwarto także muzeum interaktywne z projekcjami 3D. W piątkowe wieczory okresu letniego będą się też odbywać koncerty muzyczne na nastrojowo oświetlonym dziedzińcu dawnej fabryki.
Jak tylko będę mógł, wybiorę się tam z Olkiem na sesję specjalną.
Pozdrowerki![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 11.05.14 o 00:07
Mi się misie bardzo podobały![]()
Witam.
Mam dla forumowiczów wyzwanie-prezent.
Wśród kilku zdjęć fajnego ptaszora jakie zrobiłem w Manufakturze w sobotę, "trafiło" mi się również trochę prześwietlone.
Jak macie chęć się pobawić w poprawkę- zapraszam.
P5104636.ORF
P.s. Pokażcie co kto wyratował na miniaturze.![]()
Witaj Conchitta
Dzięki za wizytę i "walkę" z tą fotką. Mnie ciekawiło co da się z niej uratować, ale mam inne wersje. Kilka z nich pokażę wkrótce, bo teraz pracuję na noc i czasu mało na wszystko i sporo fotek wciąż czeka na obróbkę. To zdjęcie już jest Wasze, więc bez obaw, ja go sobie nie wezmę.![]()
Fajnie robtorku że wpadłeś. Nieżle Tobie wyszło, trochę wykadrować i mała fotka będzie.
Ptaki były pokazywane w zielonym namiocie, tłumnie tam było, sporo dzieciarni i trudno się było skoncentrować na fotce. A szybko to się tylko pchły łapie, więc nie wszystko się udało. Miałem też fotkę dużego robala(model pszczoły) ale w kadry powchodzili intruzi i poszły do kosza.![]()