Zebys tylko nie szukal tak jak tego sw. Grala szukaja.Byles tam wiec chyba pamietasz czy bylo zachmurzone niebo czy nie.Wiec nie szukaj szarosci tylko najperw odszum,pozniej wstepnie wyostrz a nastepnie wez pod uwage niebo czy bylo matowo ciemno szare czy bylo prawie czarne z odcieniem niebeskim.Ja wymyslilem sobie prawie czarneZałącznik 107283
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ponieważ pojawił się nowy temat(zaproszenie Iwo) wrócę jeszcze do noworocznych fajerwerków później.
Gdy ruszałem ok. godź 9 na spotkanie z Iwo i Tatmanem do Manufaktury, Łódź spowiła gęsta mgła. Początowo myślałem że ograniczy się "tradycyjnie" do wschodnich rejonów Łodzi, gdzie mieszkam, bo tak się często zdarza. Ale jadąc autobusem do centrum, zobaczyłem że zamglone jest całe miasto, a przejżystość powietrza nie przekraczała 100- 200 m.
Tym większa atrakcja czekała na mnie na pl. Wolności, gdzie nawet Naczelnik Kościuszko był ledwo widoczny 1
2Po spotkaniu z Iwo , Fatmanem i ich żonami oraz młodą damą (córka Fatmana) zamontowałem na E-30 długą lufę 35-100 mm i wyszedłem na krótki spacer na dziedziniec Manufaktury. Fatman i Iwo z wielkim zapałem testowali najmłodsze dziecko Olympusa OMD, również z moim 12-60. Oni to na pewno świetnie opiszą i zilustrują, więc póki sami tego nie zrobią, ja nic nie ujawnię.
Pierwsze moje spojrzenie w stronę ul. Ogrodowej i........jakże swojski widok 3Pomyślałem wtedy..........kiedy ja.....
Lufa nie tylko długa, ale i sporo ważąca(to nie kłopot) ale za to szybko wyostrzyła mi fotkę. Skoro pierwszy efekt tak zachęcający to ruszyłem dalej. Nieopodal parkingu dla rowerów stał bowiem stary odmalowany Lublin "załadowany" kolorowymi balonami. Więc szybko został wycelowany i 4.5
. Wkrótce po tych moich strzałach, ekipa testowa wyszła z galerii i też na samochodzie z lamusa skupiła swoją uwagę, co zapewne pokażą na swoich fotkach.
A ja dokończę swoje opowiadanie w niedzielę.
CDN
3 i 4 są świetne.
Pozdrówka.
Kolorowo balonowo fajnie![]()
Właściwie to o godź o której się spotkaliśmy, trudno było w Manufakturze i ciekawe zdjęcia. Mgła trzymała jeszcze do ok. 13 co widać na 6. Poszukując kolejnej okazji na foty poszedłem z Iwo na I piętro części muzealno- rozrywkowej(pod muzeum fabryki). Jest tak takie ciekawe okno nawiązujące do historii tego miejsca. W zależności od pogody(światła) potrafi dać bardzo ciekawy efekt. Ale podczas mgły i kiepskiej widoczności wygląda tylko tak 7.Widok na południe czyli dziedziniec 7
A jego wis a wis północne tak 8
Ciekawym motywem na fotki było niewielkie akwarium z rybkami w części gastronomicznej, ale brudne od środka szyby ograniczały atrakcyjność fotek, zwłaszcza gdy się chciało gonić z objektywem za rybkami. Jedną złapałem i dałem sobie spokój 9.Załącznik 108442
Nie lubię robić fot we wnętrzach galerii. Mam jeszcze fotki z kolegami (i nie tylko) w rolach głównych. Ale bez ich zgody nie wypada mi ich pokazywać.
Co by nie powiedzieć objektyw 35-100 bardzo dobrze współpracował z moim E-30, ale na pewno nie ostrzy tak szybko jak 12-60.
Nie jest wykluczone że będzie 2 cz. testów z Iwo i Fatmanem, o innej porze(wieczór). Wtedy i ja i koledzy będziemy mogli się z pewnością pochwalić bardziej ciekawym materiałem.![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 19.01.14 o 13:30
Fontanna fajna![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|