Landszaficik fajny z taka perspektywa a most przyciaga uwage, oczywiscie bez tego "kawalka" z prawej![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Z ostatnich 1 i 2 milutkie.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
Ja sporo wykadrowałem z tego kawałka, ale nie dało się wszystkiego bo chciałem żeby cały most był widoczny, aż do miejsca "kontaktu" z lasem. Byk w orginale, ot co. Ale wkrótce pokażę Wam kolejne b. ciekawe poprawki.
Dzięki za wizyty, to zobowiązuje![]()
Mnie najbardziej odpowiada 2 i 4 a 1 dobrze nadałoby się do zrobienia HDR'u takiego delikatnego. Zaraz po nauce kadrowania weź się za rozjaśnianie/ściemnianie i kontrast bo jest to proste a przynosi dużo korzyści, później za prostowanie a jeszcze później za stemplowanie a później za co już tylko chcesz.
CzaRmax z tym kadrowanie to błąd w sztuce mi wyszedł, trzeba było trochę woliniej i popatrzeć. A z pozostałą obróbką, to ja na razie bazuję na Olympus Viewerze chyba z nienajgorszym skutkiem skoro wiele fotek się podoba. Co innego prostowanie perspektywy, z tym mam jeszcze problemy dlatego wiele fotek czeka na korektę. Ale to też opanuję.
No MeWash, chylę czoła i podziwiam.
---------- Post dodany o 23:59 ---------- Poprzedni post był o 23:57 ----------
Rozumiem, że niechciany "dodatek" występlowałeś????