Witam. Niestety w Łodzi a pewnie nie tylko, czy tego chcemy czy nie coraz więcej jest przypadków odmowy zezwoleń na wykonywanie zdjęć. Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego worka, ale w niektórych przypadkach jest to co najmniej niezrozumiałe.
Witam. Niestety w Łodzi a pewnie nie tylko, czy tego chcemy czy nie coraz więcej jest przypadków odmowy zezwoleń na wykonywanie zdjęć. Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego worka, ale w niektórych przypadkach jest to co najmniej niezrozumiałe.
Przedostatnia fotka bardzo mi się podoba. Jestem też pod wrażniem tego obiektywu. Nawet w nocy ladnie sobie radzi a wydawałony sie (przynajmniej mnie), że to obiektyw raczej na dzień i do dobrych warunków oświetleniowych.
Pozdrawiam.
Objektyw 7-14 to na podstawie dotychczas wykonany zdjęć, ja mogę określić jako rewelację. Nigdy podobnym cudem nie fociłem, więc nie dziwcie się moimi zachwytami. Zasięg obrazu plus ostrość coś pięknego. Wady- może jedynie jego waga, ale to pikuś w obec efektów jakie mozna uzyskać. Jeszcze nie sprawdziłem jego możliwości we wszystkich miejscach, ale po dotychczasowych próbach, mam nadzieję że podczas najbliższej wyprawy wykonam świetne fotki.
Posługiwanie się tym szkiełkiem wymaga trochę doświadczenia, ale własnie po to poszedłem na Piotrkowską, do pałaców, Manufaktury i wlazłem do podziemnego kanału.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 29.07.12 o 20:42
Bardzo ładne te fotki w kanale, szczególnie doświetlona na ciepło.![]()
Zakazy robienia zdjęć są niezrozumiałe i z prawnego punktu widzenia w większości nieuzasadnione.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Miło Was widzieć i fajnie że podobają się moje foty. Ja sam mam jeszcze sporo uwag do swojej twórczości, ale wciąz mi się chce focić coś nowego więc może kiedyś będe jeszcze lepszy. Póki co bawię się we własne wersje reportażu z ciekawych miejsc o podłożu historycznym, zawsze coś po mnie zostanie.
Pozdrowerki
w tym kanale to aż chce się iść : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Jest jeszcze jedna tego typu "perełka" w najwyższym miejscu Łodzi. Tam są ogromne zbiorniki zapasu wody dla miasta, ale żeby tam wejść trzeba uzyskać specjalne zezwolenie z firmy które tym zarządza bo to objekt strategiczny. Ale ja tam wejdę.............
A w ramach pokazu możliwości 7-14 kolejne kadry z rajdów po Łodzi. Willa ze Skansenu architektury w wersji wczesnowiosennej i letniej oraz park staromiejski oraz pomnik Mojżesza z dekalogiem na tle rynku staromiejskiego na Bałutach, 'fontannowy" kadr z Manufaktury i pałac Biedermana.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 30.07.12 o 00:46
Pięknie to Twoje Miasto pokazujesz, powiedziałbym, że jesteś w nim zakochany i to widać
Moje uznanie!
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Bardzo podoba mi się Twoje podejście do fotografii, a zwłaszcza do pokazywania ciekawych miejsc o historycznym znaczeniu. Moim zdaniem zdjecie sporo zyskuje gdy za obrazkiem ukrywa się również historia do opowiedzenia.
Popieram Jasia. Tak trzeba robić.
A ja ... cóż - mogę pokazywać TYLKO Beskid Niski. Gorlice to jedno z niewielu miast w Polsce, które wcale nie ma zabytków. W czasie Wielkiej Bitwy pod Gorlicami w czasie I Wojny Światowej miasto zostało w 100 % zniszczone.
Za wyjątkiem jednej jedynej kapliczki, w której Łukasiewicz zapalił pierwszą na świecie lampę naftową - nie mamy nic.
Więc pokazuj swoje miasto, aby dla potomnych pamięć została.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||