Jakiego oflopa???
Wchodź kiedy chcesz i pisz, jesteś mile widziany
Ps. Nazwa musi mieś coś z poezji, a nie z...ulicy ha
Ładny kształt zawsze na to zasługuje też ha
P.s. Patrzta chopy co się dzieje, Biker foci Sowa wieje.....do walizki
4. Płomykówka.
Jakiego oflopa???
Wchodź kiedy chcesz i pisz, jesteś mile widziany
Ps. Nazwa musi mieś coś z poezji, a nie z...ulicy ha
Ładny kształt zawsze na to zasługuje też ha
P.s. Patrzta chopy co się dzieje, Biker foci Sowa wieje.....do walizki
4. Płomykówka.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 10.04.16 o 11:39
Ostatnio edytowane przez waruga ; 10.04.16 o 13:56
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Teraz wstawki są modne...Nie wiem tylko po co to takie czarne im wyłazi z popod ciuchów
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
A wystawy towarzyszące obejrzałeś? Z nich więcej można skorzystać niż z części głównej, sprzętowej. A było co oglądać - Tomasz Tomaszewski, ZPAF Odział Łódzki, Marcin Dobas, zbiorowa wystawa "Kobiety fotografują" (bardzo fajna), zbiorowa "Collodion Print" (równie ciekawa)...
Pozdr
A witaj Michale, miło Ciebie widzieć. Widzisz ja z założenia poszedłem na targi na 2-3 godziny, głównie na halę główną. Wymienione przez Ciebie wystawy widziałem(zdjęcia przepiękne), ale z przyczyn rodzinnych i zdrowotnych, musiałem wrócić do domu.
Oczywiście szkoda mi tych ograniczeń, bo np. opowieści Marcina Dobas z przyjemnością bym posłuchał, ale samo życie.
Mój pobyt na targach był bardzo owocny, bo i Olek został fachowo przejrzany przez serwisanta z Czech, co było dla mnie bezcenne.
Po takiej kosmetyce, widać było wzrost jakości zdjęć- poza oczywiście moimi bykami.
Z mojej analizy wynika, że na niektórych zdjęciach, zwłaszcza ptaków- źle dobrałem przysłonę i odległość. Efekt to tylko część skrzydlaków jest ostra.
Na szczęście mam sporo ujęć, więc coś do galerii zgromadzę.
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 10.04.16 o 20:26
Jeśli fotografujesz ptaki, staraj się ustawiać ostrość dokładnie na oko zwierzaka i lepiej by to wyglądało ze szponami w całości. Poprawna nazwa tego ptaka to myszołowiec, lub potocznie jastrząb Harrisa, myszołów to inny gatunek.
Nie widzę płomykówki, a z przyjemnością obejrzę?
Pozdrawiam
mało tych targowych zdjęć, dawaj więcej
waruga
czy ta ściana w tle nie powinna być biała (poza dekoracjami oczywiście)?
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
To w takim razie w błąd wprowadził mnie gość, który ptaka trzymał. Powiedział że to Myszołów.
A co do zdjęć, większość dopiero wywołałem z rawa do tifa i jeszcze nie są skończone.
Ale...........
5.Myszołowiec
.
Coś powoli robię, na resztą poczekajcie.
No dobra, takim gościom ja nie odmawiam.
6. Płomykówka.
Ta jest niestety "skrócona" i widać szum na fotce. Będzie poprawka.....własna
Z ostatniej chwili
7. Sówka Płomykówka. Niestety trafiła z ruchem głowy w otwarcie migawki.
![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 10.04.16 o 22:46