Ludzie są porąbani,![]()
![]()
wspominają czasy, o których woleliby zapomnieć...
![]()
![]()
![]()
Ludzie są porąbani,![]()
![]()
wspominają czasy, o których woleliby zapomnieć...
![]()
![]()
![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bo jak się na wymioty(wersja grzecznościowa) zbierze na widok tego co teraz, to człowiek ma skłonności do wspominania czasów po których miał torsję.
i co ciekawe to ma wzięcie.
Cholera mnie też odbija.
Tak to Panie BIKER jest, na siłę zapominamy o tych bardzo złych rzeczach, które się działy po to, by mieć fajne wspomnienia... A epokę trza pamiętać całościowo, ot choćby z tego powodu by po raz kolejny nie wdepnąć w tę samą kupę. Pamiętasz balladę Młynarskiego o wójcie?
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 1.01.16 o 17:27
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Świetna puenta.
Tak a propo wspomnień, odświeżę Wam te....ze zlotu w Łodzi.
Moje dziewczyny wyciągnęły mnie w Sylwestrowy dzień na zakupy i spacer do Manufaktury. Mieliśmy się tam spotkać z moją najstarszą córką Justyną i 2 wnuczkami.
Nie trzęba mnie było długo namawiać, zabrałem Olka oraz dodatkowy wspaniały obiektyw i pojechaliśmy. Bezchmurne niebo też miało w tym swój udział.
Dziewczyny poszły do sklepów a ja z Olkiem na spacer wokół kompleksu fabrycznego. Zanim doczekałem się infa, że wnuczki już są, poszedłem wzdłuż ogrodzenia pod Hotel "Andels", tam gdzie były zlotowe zbiórki.
i tu spotkała mnie niespodzianka.....
1. Tuwim spod hotelu Andels.
Potem uznałem, że pora uwiecznić liczne rzeźby na dachu Pałacu Poznańskiego.
Próbkę wstawiłem do Ditla. ale tu mam dodatek....
2. Rzeźba z pałacu fabrykanta.
Muszę przyznać, że mnie się takie "ściąganie" bardzo spodobało.
I tak sobie trochę pograsowałem, strzelając foty choinki, bombek i kilku innych obiektów. A zwieńczeniem było polowanie na....wnuczki.
Tyle że za starszą Martyną to struś Pędziwiatr by nie nadążył, więc miałem trochę gonitwy.
Fotki jeszcze nie gotowe, jak zrobię, pokażę więcej.
Witam.
Podczas ostatniej wizyty na Bałutach, znalazłem się w pobliżu cmentarza zydowskiego.
To tylko cmentarz, ale.... nogi mnie tam zaprowadziły, więc polazłem.
1."Wniknięcie cmentarne".
Zapewne chcielibyście wiedzieć, co to jest??
"Wniknięcie" przez odnawiany grobowiec rodziny Silbersteinów, na.....Mauzoleum Poznańskiego.
No przecież na spacer tam nie poszedłem....chciałem coś nowego
Ciekawe jest to, że grobowiec rodziny Silbersteinów był do niedawna cmentarną ruiną. Od ok. 2 lat jest sukcesywnie odnawiany chyba jakimś rodzajem sztukaterii budowlanej, bo zaczyna wyglądać imponująco.
Jeśli to tak można nazwać.
2. Grobowiec Silbersteinów i mauzoleum Poznańskiego.
Odnowiono też inny imponujący grobowiec- rodziny Baruch.
3.
Co ciekawe zmieniło się również na.....Stacji Radegast.
Lokomotywa która do niedawna wyglądała jak zapomniana sterta złomu, została odnowiona. Jest teraz całkowicie czarna i ustawiono ja tuż przy ogrodzeniu i monumencie. Połozono ok 50 m. torów wykraczających poza teren stacji, co może świadczyć o tym, że planowane są jakieś specjalne imprezy historyczne połączone z ekspozycją orginalnego pociągu śmierci.
4. Pociąg ostatniej drogi.
5. Nowe oblicze Stacji Radegast.
![]()
Ostatnio edytowane przez BIKER ; 9.01.16 o 12:33
Witaj kolego.
Kształt tych torów(zygzaki) może wskazywać na to, że one dopiero zostaną poprawione.
Trudno mi sobie wyobrazić, odnawianie lokomotywy z poprzedniego stanu do tego obecnego, na dworze i krzywym torowisku.
Ale może ja źle to oceniłem i mam słabą wyobraźnię.