Strona 35 z 401 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 4006

Wątek: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.

"Po ziemi obiecanej" to juz tylko wspomnienia pozostaly, zreszta jak z calym przemyslem w Polsce, teraz tylko supermarkety i "punkty" udzielajace kredytow i super pozyczek...
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 16.04.12 o 19:27
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Wiem i niestety trzeba to zaakceptować. Ale ja nie zaprzestanę szukać śladów świetności Łodzi, choć nie będzie to łatwe. Architektura i industrializm to super plener na rozwój umiejętności patrzenia i focenia inaczej. Trudne, ale na łatwiznę iśc nie zamierzam.
    Jest na Księżym Młynie stara szwalnia przemysłowca Grohmana. Objekt niemiłosiernie zaniedbany i systematycznie rozkradany. Ma tajemniczego właściciela, który zupełnie się nim nie interesuje.
    Potężnie 5 piętrowe gmaszysko pozamykane jest na 4 spusty, wszędzie są ostrzeżenia że wejście grozi śmiercią. I fakt takie ryzyko istnieć może, bo złodzieje powyrywali stalowe belki nośne pięter. Byłem tam kilka tyg. temu gdy słońce przebijało się przez zrujnowane kratownice okien- widok dla foto- palce lizać. Mozna zrobić nawet fotkę życia, choć z zewnątrz teren jest trudny do focenia bo ciasno zabudowany. Jak tylko pozwoli mi czas znów tam wrócę o zachodzie słońca.
    Załączam Wam fotkę wykonaną prawie z dachu wieżowca łódzkiej telewizji- ruiny przędzalni widać na tle osiedla Dąbrowa.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	127.jpg
Wyświetleń:	44
Rozmiar:	295,1 KB
ID:	63018  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 16.04.12 o 23:38

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Witam.

To moja fotka zgłoszona do 15 edycji konkursu "Oblicza Łodzi 2012". Nie wygrała niestety nagrody, ale została nominowana do wystawy laureatów i będzie prezentowana w necie i na licznych wystawach w Łodzi.
    Pomyłkowo wstawiłem wersję hdr, więc załączam również miniaturę orginału.

Niby nic wielkiego, ale i tak się cieszę.
    Pozdrowerki
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	271,6 KB
ID:	63129   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5144335.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	941,8 KB
ID:	63130  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 20.04.12 o 22:42

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Gratuluję nominacji

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

A dziękuję Jolu, miło znów Ciebie widzieć na moim wątku. Napisz coś proszę jak się rower sprawuje. A co do zdjęcia, to większośc moich fotek z Łodzi powstaje na lokalne konkursy i zawsze sprawia mi satysfakcję, gdy są wyróżniane. To świetna lekcja poglądowa.
    Pozdrowerki.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Rower właśnie wczoraj miał premierę po zimowaniu w garażu
    Z wielką frajdą "nakręciłam" coś ok. 25km, sprawia mi to niepohamowaną frajdę.
    Rower śmiga bezusterkowo, chciałabym jedynie wymienić gripy na kierownicy, trochę obawiam się zamawiać przez net, a w najbliższej okolicy nie widziałam tego czego szukam...
    Szkoda, że rzadko zabieram na przejażdżki aparat...., bo kadry spotykam niezłe.
    Tobie zazdroszczę determinacji i konsekwencji w przygodzie rowerowo-fotograficznej
    Tak trzymaj!

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

To się bez aparatu nie ruszaj kolejne kadry zasilą galerię. Mnie tak chwyciło i trzyma.
    Przedstawiam fotkę kolegi jozinbazin ze zlotu, spędziłem z nim i Witią niezapomniane chwile o wschodzie słońca polując na kadry na górze i przy zamku w Bobolicach. Pofiszejowałem sobie trochę pożyczonym objektywem i jestem pod wrażeniem.
    Szacun jozinbazin i witia.

Nazwa:	P4220946.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	683,0 KB
ID:	63183  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 23.04.12 o 10:15

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

W przeddzień zlotu na Jurze zostałem zaproszony do udziału w reportażu nagrywanego przez łódzką telewizję. Za miejsce wybrałem Skansen architektury drewnianej starej Łodzi. Gdy jechałem po pracy na reportaż odwiedziłem osiedle Księży młyn i pstryknąłem kilka fotek zabytkowych miejsc. Przedstawiam fragment budynku w którym ponad 100 lat temu mieściła się przychodnia zdrowia dla praciwników fabryk Geyera i Scheiblera dla których wybudowano to zabytkowe osiedle.

W oknie 2 fotki odbija się zrewitalizowany budynek wielkiej łódzkiej fabryki Geyera przerobionej na luksusowe lofty(mieszkania) przez australijską firmę która kilka dni temu ogłosiła.................upadłość.
    Tako to ta łódzka rzeczywistość. A w nastęnej wrzutce przedstawię zrujnowaną przędzalnię Grohmana o której pisałem klka postów wyżej.

Nazwa:	_4200626 - Kopia.jpg
Wyświetleń:	34
Rozmiar:	393,4 KB
ID:	63243   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_4200626.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	869,7 KB
ID:	63244  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 24.04.12 o 01:44

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    W przeddzień zlotu na Jurze zostałem zaproszony do udziału w reportażu nagrywanego przez łódzką telewizję. Za miejsce wybrałem Skansen architektury drewnianej starej Łodzi. Gdy jechałem po pracy na reportaż odwiedziłem osiedle Księży młyn i pstryknąłem kilka fotek zabytkowych miejsc. Przedstawiam fragment budynku w którym ponad 100 lat temu mieściła się przychodnia zdrowia dla praciwników fabryk Geyera i Scheiblera dla których wybudowano to zabytkowe osiedle.

W oknie 2 fotki odbija się zrewitalizowany budynek wielkiej łódzkiej fabryki Geyera przerobionej na luksusowe lofty(mieszkania) przez australijską firmę które kilka dni temu ogłosiła.................upadłość.
    Tako to ta łódzka rzeczywistość. A w nastęnej wrzytce przedstawię zrujnowaną przędzalnię Grohmana o której pisałem klka postów wyżej.
    Przyglądam się dwójce - 2-3 kroki w prawo i zdjąć ścianę tak by było widać cale sklepienie i skorygować perspektywę.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Miałem Andrzeju taką fotkę, ale usunąłem bo była prześwietlona, potrzebna będzie poprawka. A perspektywy to ja do dziś zrobić nie umiem, ale spróbuję bo wszystkie fotki jeszcze są w rawach nieobrobione, te pokazałem jako ciekawostkę.
    A teraz obiecana przędzalnia przed chwilą spakowana.Brak słów żeby okreslić stosunek ludzi do takiego objektu.

Nazwa:	_4200634.jpg
Wyświetleń:	35
Rozmiar:	823,7 KB
ID:	63246   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_4200636.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	612,4 KB
ID:	63247  
    Ostatnio edytowane przez BIKER ; 24.04.12 o 01:53